Jump to content
 
Katherine

Valintakoe

Recommended Posts

Katherine

Tamkista tuli kutsu aikuiskoulutuksen valintakokeeseen radiografian ja sädehoidon koulutusohjelmaan. Tietäisikö joku kertoa mitä valintakoe pitää sisällään, että osaisi hieman varautua tulevaan?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kpl

aikaisemmin ainakin oli

- haastattelu psykologin kanssa (käytiin läpi arvosanat aikaisemmasta koulutuksesta, mihin muualle on halunnut ja mitä haluaa opiskella ja miksi tämä ala)

- ryhmäkeskustelu (joku artikkeli saatiin, luettiin ja sitten keskusteltiin aiheesta)

- näppäryystesti (rakenna 6 osasta tämänmuotoinen juttu oli tehtävänanto)

- sitten päässälaskua, jatka kuvaa, jatka lausetta, ja muuta diida daapaa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Katherine

Okei, kiitos. Aikalailla normisettiä siis. Muistatko yhtään minkälaisia laskut oli?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kpl

Sellaisia mitä pitäisi päässä osata tehdä :nauraa: Ei tarkempaa muistikuvaa yhtään, oisko ollut alkuun pari plussa ja miinuslaskua, sitten ehkä jakoa ja kertomista. Varmaan oli mukaan laitettu noita neliöjuuria ja potenssejakin. Tiedä vaikka ois ollut joku yksinkertainen liuoslaskukin? Ei voi muistaa.

Mikäli koe on tänä vuonna samanlainen, kuin jo useampi vuosi sitten kun itse osallistuin (oisko ollut 2006/2007), niin niissä sitten ei ole tarkoitus saada kaikkea tehtyä. Ne on tarkoituksella tehty niin pitkiksi, että kukaan ei pysty sellaisessa ajassa niitä tekemään. Että siitä ei sitten kannata stressata :)

ja tule ihmeessä kokeiden jälkeen kertomaan tänne, että millaset oli. Itse en tänäkään vuona töiden takia pääse sinne pääsykoepäivänä avuksi, mutta mielellään kuulen että mitä siellä meni :)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kahvikuppi_

Ite olin tamkissa valintakokeissa keväällä 2013. Valintakokeeseen oltiin valittu 128 ihmistä vain. Valintakoe kesti 4h jonka perusteella valittiin sitten 60 jatkoon psykologin haastatteluihin. Oli aika pettyneitä ilmeitä ihmisillä kun eivät löytäneet nimeä listasta :-/ . Ei siis ollut ollenkaan ryhmäkeskustelua.

 

Valintakokeet sisälsivät päässälaskua, loogista ajattelua mittaavia tehtäviä, hahmottamista, suomenkieltä (piti lukea n. 5 lauseen kappale ja sitten poimia annetuista vaihtoehdoista paras lause kuvaamaan koko kappaletta) Ja sama englanniksi. Lauseen jatkamisia oli kanssa. Sitten 270 kysymyksen intistä tuttu pällitesti johon piti vastata 1-7 asteikolla parhaiten sinua kuvaava lause. Oikeestihan tuossa ei ollut kuin 30 kysymystä naamioitua eri muotoihin. Tyyliin "pidätkö siitä että teet yksin töitä" ja seuraava kysymys oli "hakeudutko tekemään ryhmässä itseksesi töitä" :D

 

Psykologin kanssa juteltiin niitä näitä että mitä odottaa opiskelulta ja alalta, onko aikaisempaa kokemusta, vähän elämäntilannetta, onko ollut huolia jne..Ite oon kuullut että ne psykologit mittailee lähinnä sitä minkälainen motivaatio hakijalla on k.o koulutukseen ettei keskeytä heti alkuunsa opintoja ja vie näin yhtä opiskelupaikkaa pois innokkaammalta.

 

Tamkkiin ei pisteet riittäneet mutta Savoniaan pääsi heittämällä sisään :D

Muokattu - kahvikuppi_

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Applejack

Osaako kukaan kertoa millaiset pääsykokeet Metropoliaan on kyseiseen koulutusohjelmaan?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×