Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

STM: Ministeri Risikko: Potilaan oikeutta saada korvauksia ei tule poistaa

Recommended Posts

Reportteri

Peruspalveluministeri Paula Risikon mielestä potilaan oikeutta saadakorvauksia terveyspalveluista ei tule poistaa.

"Potilaan ja asiakkaan asema ja vapaus valita on tärkeää turvatamyös terveydenhuollon muutoksissa. Potilaalla tulee olla oikeussaada korvauksia myös yksityisten terveyspalvelujen käytöstä, sillätarvitsemme yksityisiä täydentämään julkisia palveluja", ministeriRisikko toteaa.

Ministerin mukaan terveyspalveluista saatavat korvauksetliittyvät niin yksityisen palvelun valintaan kuin hoitopaikanvalintaan julkisessa terveydenhuollossa.

"Julkisissa terveyspalveluissa potilas saasairausvakuutuskorvauksia matkakorvauksina. Toukokuun alussa tuleevoimaan terveydenhuoltolaki, joka mahdollistaa hoitopaikanvapaamman valinnan. Myös tässä otetaan huomioon potilaallemaksettavat matkakorvaukset", ministeri kertoo.

Ministeri Risikko vastaanotti keskiviikkona 27. huhtikuutasosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä, rahoitusta javalvontaa selvittäneen työryhmän työn. Työryhmän mukaanrakenneuudistukset ovat välttämättömiä ja palvelujen järjestämistäja rahoitusta koskevat uudistukset on toteutettavasamanaikaisesti.

"Olen samaa mieltä siitä, että sosiaali- ja terveyspalvelujenkustannukset pitää saada hallintaan ja rahoitusratkaisut onuudistettava. Potilaan pompottelu sosiaali- ja terveyspalveluissaluukulta toiselle rahoittajan vuoksi ei ole kestävä ratkaisukenenkään näkökulmasta."

Lisätietoja

Erityisavustaja Anna Manner-Raappana, p. 09 160 74157, 040 5756618

Lähde

Share this post


Link to post
Share on other sites
Telaketju

mokoma korvaus on edelleen vuoden 89 tasolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...