Jump to content
MAINOS

Pelkkää yötä tekevän työtunnit!


General

Recommended Posts

Moro! Nyt on itsellä aiheuttanut ongelmaa ja miettimisen aihetta työtunnit listassa. Teen siis pelkkää yötyötä tai tähän asti ainakin, kunnes viimevuoden lopulla siirryttiin aikakauteen firmassamme jolloin tunteja ei saa enää kerryttää / siirtää. Eli nyt on 115h/lista ehdoton. Tämän johdosta yöt on sijoiteltu miten sattuu ja lisäksi on tullut muutamia aamu- sekä iltavuoroja / lista sekoittamaan elämää. Eli nyt olisi tarkoitus saada jotain järkeä vuoroihin ja päästä eroon päivähommista, koska ne sekoittavat yökön elämää kuin tsunami japania! Miten teillä yötyön raskaat raatajat on tunnit saatu tasaamaan.. Toimitusjohtaja ehdotti jopa tuntipalkkalaiseksi ryhmtymistä jolloin luultavimmin aina jäisi muutaman tunnin vajaaksi lista.. eikai siinäkään mitään järkeä ole?!? mutta kertoilkaapa omia kokemuksianne aiheesta! Ja yön kesto meillä on siis 10h 20min.

 

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Mikä työehtosopimus käytössä, miksei saa jäädä siis vapaaksi? 11 yötä jotka kestää 10t 20min tekee 113t 40min, kyllä tuon pitäis riittää.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Täällä yksi, joka tekee pääsääntöisesti pelkkää yötä.

Meillä käytössä PTY-TES, joka ei ole ehdoton tuntien kanssa.

Meillä yövuoro on tasan 10h.

Olen itse sopinut osastonhoitajan kanssa, että teen lyhyessä listassa, jossa tunteja kertyy 102,30, yhden pitkän päivän (12h 15min ja vielä sunnuntaina ;D )

Pidemmässä listassa (107,30) en tee tunteja täyteen vaan puuttuvat tunnit vähenneteään palkasta.

Näin ollen päivänakki on 6 viikon välein. Pysyy biorytmit kohdillaan.

Link to comment
Share on other sites

Yksityinen sosiaalipalveluala. TESin mukaanhan voisi käyttää kuuden viikon tasoittumis jaksoa, mutta kenelläkään ei ole

mitään käsitystä miksi siitä siirryttiin tuohon kolmeen viikkoon. Eihän se listassa vajaan parin tunnin miinus paha ole, mutta onko

tuossa tuntipalkkalaisuudessa sitten käytännön eroja kuukausi palkkalaiseen. Mietityttää esim pyhävapaat. Silloinhan listassa on enemmän vapaita ja maksettavia tunteja ei niin paljon kerry, kuin taas kk-palkkalainen saa myös niistä vapaapäivistä palkan?!?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mietityttää esim pyhävapaat. Silloinhan listassa on enemmän vapaita ja maksettavia tunteja ei niin paljon kerry, kuin taas kk-palkkalainen saa myös niistä vapaapäivistä palkan?!?

Arkipyhät tulee kaikkien työehtosopimusten mukaan maksaa myös tuntipalkkaisille työntekijöille. Palkkausmuoto ei siis vaikuta arkipyhäkorvauksiin.

Jos tuntipalkkaiselle suunnitellaan arkipyhiä lukuun ottamatta täysi lista, tulee hänelle maksaa täyden työajan palkka tuolta ajalta. Jos tekee vähemmän töitä osa-aikaisena, maksetaan arkipyhä työajan suhteessa.

Esimerkiksi 30 tuntia viikossa työskentelevän arkipyhän arvo on 30/5=6h, kun se kokoaikaisella on 38h15min/5=7h39min.

Siinä suora lainaus Tehyn edunvalvontayksiköstä tulleesta sähköpostista.

Tuntuu, että kovin moni tuntityöntekijä ei tiedä olevansa oikeutettu arkipyhäkorvauksiin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...