Jump to content
MAINOS

Työuupumus vaivaa iäkkäitä naisia


dino

Recommended Posts

MAINOS

Työuupumus vaivaa yhä useampaa, mutta eniten vaivasta kärsivät iäkkäät, 55 - 64-vuotiaan naiset. Ammattiryhmistä eniten uupumuksesta kärsivät maa- ja metsätaloustyöntekijät, teollisuustyöntekijät ja kuljetusalan työntekijät.

Asiasta lisää: http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id1482.html

Kumpikaan vanhemmistani ei vielä kuulu tuohon ikähaitariin, mutta... Vanhemmillani on maatila, äitini sairastaa fibromyalgiaa ja psoriasista. Maatilantyöt (tilan hoito, karjanhoito) eivät ole ihan kevyimmästä päästä töitä ja se "palkka" mitä saa, on kylllä kurjaakin kurjempi. Minä tienaan saman kuukaudessa mihin vanhempani raatavat (yhdessä) kaksikin kuukautta.  Että en ihmettele jos masentaa ja uupuu. Kun ei tilan tuomilla rahoilla elä, on pakko olla sivutyö (oikeasti toinen päivätyö) niin voimat kyllä loppuvat hyvinkin helposti. Onneksi vanhempani ovat huomanneet väsymyksensä oireet ja pyrkivät noin kerran kuukaudessa pitämään muutaman (2-3 päivää) vapaatakin. Maatilan työt kun on muuten tehtävä 24/7...

Ja jos nyt joku aloittaa niistä tukiaisista, niin ei....    ja ei pihalla ei seiso mersu + 4 uutta traktoria. Vanha saab kyllä löytyy.

Jos et pidä siitä, että muut kävelevät ylitsesi, nouse ylös lattialta.

Non sunt multiplicanda entia praeter necessitatem.

Link to comment
Share on other sites

Toivottavasti tutkimuksessa oli myös huomioitu se, mitä tapahtuu työajan ulkopuolella. Eli sen ikäiset naiset yleensä hoitavat työnsä lisäksi huushollin, mahd. omat vanhemmat ja lapsenlapset. Vähemmästäkin väsyy.

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...