Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

YLE: Uiminen saattaakin ehkäistä lasten astmaa

Recommended Posts

Reportteri

Uimahallien klooriveden on pelätty ärsyttävän lasten hengitysteitä ja lisäävän astman riskiä. Tuoreen tutkimuksen mukaan pelko on turha, sillä säännöllinen uiminen näyttäisi päinvastoin vähentävän oireita etenkin lapsilla, jotka jo sairastavat astmaa.

Lue koko juttu

Share this post


Link to post
Share on other sites
dino

Eikös tuo ole ihan loogista, vertaa PEP-hoito..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kärhö

Kilpauimarin äitinä, voin vain sano, että varuillaan kannattaa olla. Oma poika aloitti uinnin ollessaan 6-vuotias. Nyt poikani on 24-vuotta. Tutkimusten ja lääkärin diagnoosin mukaan sairastaa astmaa joka on kloorin altistama. Lääkkeet menee maximi annoksella ja käyttää kolmea lääkettä päivittäin, että pystyy harrastamaan ja kilpailemaan. Eli ei itsessään kloori tee astmaa vaan ne höyryt, jotka juuri nousevat altaan veden pinnalle. Poikani käy treeneissä 2xpäivässä 7 päivänä viikossa. Olemme kierrelleet suunnilleen kilpailureissuilla kaikki Suomen uimahallit ja esitänkin monessako näistä uimahalleista on muu puhdistusjärjestelmä kuin kloori. Vastaus on ei monessa. Huomasin myös sen kun itse istuin viikonloppuisin kaksi päivää hallin katsomossa seuraamassa kilpailuja vaikutti myös omaan hengitykseen, niin en todellakaan uskoisi kaikkiin kirjoituksiin mitä lehdissä lukee. On myös tehty tulokset missä kerrotaan kuinka moni kilpauimari sairastaa astmaa ja mitä katsomosta on pystynyt seuraamaan lääkkeiden ottoa ennen suorituksia, niin tiedän että suurin osa käyttää astmalääkkeitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Satu

Yhtään vähättelemättä ongelmaa, ooks ikinä kuullu semmosesta et aika yleistä toi "astma" on kilpaurheilijoilla... Sen varjolla kun saa ottaa lääkkeitä jotka parantaa hapenottokykyä..

Share this post


Link to post
Share on other sites
{BS}

Monelta kilpaurheilijalta se astma häviää aktiiviuran jälkeen. Nyt saattaa vaan olla niin, että astma ottaa vähän itseensä kloorista, mutta tämänhetkisten tutkimusten mukaan se ei aihauta astmaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...