Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

Terveysalalla kehnot työolot

Recommended Posts

Reportteri

Kehnoimmiksi työolot koetaan teollisuudessa, kuljetuksissa sekä terveys- ja sosiaalipalveluissa, ilmenee Aluehallintoviraston laajasta valtakunnallisesta tilastoraportista. Terveyspalveluissa eniten tyytymättömyyttä aiheuttivat työn huono sujuvuus, kiire ja lämpöolosuhteet. Vastanneet antoivat huonon arvosanan muun muassa vastatessaan kysymyksiin "Onko työympäristö, jossa työskentelet lämpötilaltaan sopiva ja vedoton?", "Sujuuko työsi ilman häiritsevää etsiskelyä, keskeytyksiä ja odotuksia?" ja "Onko sinulla usein liian vähän aikaa työn tekemiseen kunnolla ja turvallisesti?". Asiasta kertoo Mediuutiset http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article575031.ece

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vapaa

Ompa "uusi" tieto taas... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Torlohka

Onneksi me ollaan kutsumusalalla, niin ei se niin väliä. Jos päästään virallisen eläkeikään, niin kuollaan pois että valtio voi säästää vielä eläkkeet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pöllö

Tällä viikolla on tullut kuultua monelta opiskelijalta, miten vaikeaa harjoittelupaikkoja on ollut löytää. Pohtivat ääneen, onko ala muuttumassa niin kireäksi, ettei harjoittelijoita haluta ottaa lainkaan, samoin kommenttia on kuulunut, että opiskelijan roolissa ei voi olla, vaan harjoittelussa pitäisi osata jo tehdä työtä eli toimia silkkana ilmaisena työvoimana, jopa työpaikan tavat pitäisi osata etukäteen. Aihettahan on ruodittu aiemminkin palstalla, mutta harjoittelupaikoista tinkiminen, kesäsijaisten karsiminen ja työvoimain saatavuuden ongelmat liittyvät toisiinsa.

No, johtamista se on harhaanjohtaminenkin, ja niin se mustilaisen hevonen just kuoli ennenkuin oppi elämään syömättä. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
{BS}

Tuo opiskelijoiden käyttö työvoimana on todella ikävä asia. On hyvin usein ollut tilanteita, joissa on opiskelijoilta ja opettajilta kuullut siitä, että osa "ohjaajista" (lainausmerkeissä siksi, että ovat olleet oikeastaan hommien nakittajana) laittaa heti arvioinnin omatoimisuus- ja asenne harjoitteluun - kohtiin alkupään numeroita, jos ei harjoittelussa hoida jatkuvasti yhden hoitajan töitä (eli omat potilashuoneet,, joita vuoron ajan hoitaa oikeastaan itsenäisesti). Näistä on sitten täytynyt hieman keskustella joskus työkavereiden kanssa, kun ovat alkaneet arvostelemaan tuollaista opiskelijaa esim. kahvipöydässä (opiskelijoita ei ole silloin ollut läsnä).

Share this post


Link to post
Share on other sites
jupet

Olojen parantuminen entiseen nähden ei MITENKÄÄN liity siihen onko olot parhaillaan hyvät vai huonot. Vain ainoastaan siihen että ennen oli huonommin :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
dino

Ompa "uusi" tieto taas... :(

Niinpä. Mihinkähän tässä uskoisi, kun juuri viikko sitten julkaistiin tämä tiedote. Parantuneet?

Totta on että työolot ovat monella tapaa erittäin paljon kohentuneet parissa kymmenessä vuodessa, mutta varmasti joillakin osa-alueilla ollaan (oikeudenmukaisuus, vaikuttamismahdollisuudet, johtaminen) kaukana siitä mikä kohtuullista olisi nykysuomessa.

Eli näin sitä saadaan samantyyppisestä haastattelututkimuksesta hyvin monenlaisia juttuja ja otsikoita näkökulmaa muuttamalla, vaikka vastaukset lienevät melko samansuuntaisia..

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...