Jump to content
MAINOS

Vuosilomapäivät


Polla

Recommended Posts

Olen käsittänyt että kun olen ollut vuosi ja pari kk samalla työnantajalla, ei minulla vielä ole kertynyt talvilomaa. KVTES:ssä taas ymmärtäisisi toisin: "Lomakautena annetaan esimerkiksi 4 täyttä kalenteriviikkoa

(16 työpäivää ja 20 vuosilomapäivää) ja lomakauden ulkopuolella esimerkiksi lauantai, sunnuntai, täysi kalenteriviikko ja maanantai (6 työpäivää ja 8 vuosilomapäivää, joiksi tässä tapauksessa luetaan myös lauantai ja

sunnuntai)."

Lomapäiviä mulla on kertynyt 28 päivää. Lasketaanko lomapäiviksi täysi viikko 7 pv? (edellisellä alalla jossa työskentelin lomapäiviksi laskettiin arkipäivät ja lauantai eli 6 pv).

Älä ylpeile sillä, ettet ole koskaan kaatunut vaan sillä, että olet aina noussut ylös.- Joseph Campbell-

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

kvtesissä lomapäiviä kuluu 5/vko, eli 28 päivää on reilut 5 viikkoa lomaa, vapaapäivillä sumplien siis käytännössä kuusi viikkoa. Ei ole olemassa mitään erillistä talvilomaa, mutta jotain säännöksiä on siitä, paljonko lomista pitää antaa kesälomakauden aikana. Olikohan se nyt 60 prossaa. Eli työnantaja loppukädessä päättää milloin sinulla on loma, joskin sinua kuunnellen ja tosiaan tuollalailla että kesällä on pakko antaa vähän enemmän.

Kun olet tuon yli vuotta ollut sinulla on tuo 28 päivää lomaa (ilmeisesti teet muodollista jaksotyötä), eli ns. täydet lomanmääräytymiskuukaudet ovat täynnä. Sitten kun sinulla on työkokemusta 10 vuotta, saat kaksi lomapäivää lisää ja 15 vuoden työkokemuksella lomapäiviä on 38, eli about 8 viikkoa vuodessa.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Ainakin SSK tessin mukaan kesälomakaudella pidettävä 24päivää ja jos on kertynyt enemmän, niin loput voi jättää lomakauden ulkopuolelle. Silloin niihin saa kertoimen, eli jos pollalla on lomaoikeutta 28pv ja hän pitää kesällä 24pv, jää lomakauden ulkopuolelle 4pv, johon saa puolet lisää, eli lomaa on käytettävissä silloin 6pv lomakauden ulkopuolella.

Vähän vaikea kommentoida tuota teksitiä, kun ei ole kokonaan luettavissa, mutta tarkoitetaanko siinä sitä, että loma ei periaatteessa voi alkaa vapaapäivänä, vaan ensimmäinen lomapäivä on vapaidenjälkeinen työpäivä. samoin loman loppuessa on vapaa ennen ensimmäistä työvuoroa.

Poikamies voi olla idiootti tietämättään, ukkomies ei ikinä.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksesta. Sittenhän tässä on täys loma kesällä :)

Älä ylpeile sillä, ettet ole koskaan kaatunut vaan sillä, että olet aina noussut ylös.- Joseph Campbell-

Link to comment
Share on other sites

...Olikohan se nyt 60 prossaa. Eli työnantaja loppukädessä päättää milloin sinulla on loma, joskin sinua kuunnellen ja tosiaan tuollalailla että kesällä on pakko antaa vähän enemmän.

Vuosilomasta 20 vuosilomapäivää, kuitenkin vähintään 65 % voi pitää lomakaudella (touko-syyskuu). Minimi mitä lomakaudella on pakko pitää, on 10 päivää, mutta siitä pitää sopia erikseen työnantajan kanssa.

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...