Jump to content
MAINOS

Työpaikkakoulutus&kotitehtävien teko työajalla


Nyyti

Recommended Posts

Kyselen tästä viisaammilta:

Esimies oli ilmoittanut minut -minulta kysymättä- koulutukseen. Ko. koulutukseen kuuluu lähiopetuspäiviä ja näyttö toukokuun lopulla, palkka juoksee koko ajan ja koulutukset ovat työaikaa.Saimme heti ensimmäisenä päivänä 5 laajaa kirjallista tehtävää,palautukset 2 vkon välein ja niihin menee koko kevät :( Kysyin esimieheltä että voinko käyttää työaikaa niiden tekoon kun ne ovat työhön liittyviä mutta vastaus oli ei koska "opiskelut ja niiden tehtävät hoidetaan omalla ajalla". En ole vielä ehtinyt perehtyä KVTES:siin asian tiimoilta (kun potutus on ollut aikamoinen pari päivää) mutta itse olen sitä mieltä että eikö tuohon saisi työaikaa käyttää? Onko kenelläkään kokemusta/tietoa voiko työajalla tehdä noita kirjallisia töitä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Opettajalta ja muilta opiskelijoilta vois kanssa kysäistä mikä niilä on kanta ja totuus.

Link to comment
Share on other sites

Kyseessä on ilmeisesti varsin laaja täydennyskoulutus. Työpaikalla tulisi olla yhteiset pelisäännöt, kuinka paljon työaikaa voi käyttää koulutukseen / tehtävien tekoon. Enpä ole kuullut vielä työpaikasta, jossa kaikki tehtävät pystyisi tekemään työajalla. Itse olen tehnyt tehtäviä mm. viikonloppuisin tai yövuoroissa, jolloin ollut hiljaisempaa. Luonnollisesti kanssasi olisi pitänyt sopia asiasta etukäteen. Työnantaja ei voi pakottaa sinua tekemään tehtäviä vapaa-ajalla. Voithan ottaa asia puheeksi esimiehesi kanssa ja sanoa, että tällä hetkellä yksityiselämäsi vuoksi et pysty osallistumaan koulutukseen / tekemään vaadittuja tehtäviä.

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Link to comment
Share on other sites

Komppaan tässä Siljaa..

Itse olen aloittanut nyt tammikuussa koulutuksen, joka kestää vuoden. Sisältää lähiopetusluentoja, 2x työharjoittelun, kehittämistehtävän ja muita tehtäviä muun muassa. Meillä annettiin ohjeistus jo heti koulutuksen alkaessa, että luennot ja työharjoittelu on palkallista, saamme aikaa myös kehittämistehtävien tekoon jossain kohtaa. Mutta tehtävät ja kehittämistyö tehdään omalla ajalla ilman palkkaa. Joten luulisi sinulle sieltä koulutuksesta jonkun antavan ohjeistuksen.

Kovin vain "reilulta" kuulostaa tuo ilmoittaminen noinkin laajaan koulutukseen kysymättä.

"Ei kuullosta kovin järkevältä", sanoi Kani. "Ei", sanoi Puh nöyrästi. "Ei kuulostakkaan nyt kun sen sanoo. Sitä ennen se kuullosti aivan järkevältä."

"On mahdotonta olla masentunut jos sinulla on ilmapallo."

-Nalle Puh

Link to comment
Share on other sites

Mitä etuja työnantaja saa, kun kurssittaa sinut? Eli saako esim. jonkin lisämeriitin yksikölle tai täyttääkö yksikkö sinun koulutuksen jälkeen jotkut kriteerit tai saako paikka rahaa jostain suunnasta sinut kouluttamalla? Ja sitouttaako koulutus sinut johonkin tehtävään jatkossa?

Usein joku edellä mainituista on syynä sille, että työnantaja kouluttaa ja saisivat kyllä maksaa työntekijälle siitä ihan kunnolla. Yksi työkaveri kävi työn ohessa vuoden kestävän koulutuksen Saksassa (vielä kaiken lisäksi aika kallis koulutus ja siihen matkat päälle). Koulutuksesta olisi ollut aivan selvästi etua sairaalalle ja osittain olisi saanut sillä korjattua asiat, joista oli THL:lta tullut kritiikkiä. Työkaveri kysyi, että saako joillekin päiville koulutusvapaata tms. järjestelyä. Ei käynyt mitenkään. Teki sitten pidempiä työputkia, että sai pidemmät vapaat ja kontaktiopetukseen. Nyt sitten myy sairaalalle konsulttipalveluja korkeaan hintaan. Olisi saattanut työnantaja saada hieman "alennusta" jos olisi osallistunut jotenkin koulutukseen.

Ja sitten tarina toiselta alalta.

Kaveri vaihtoi tässä kuussa firmaa. Uudessa työpaikassa on oikeastaan samat tehtävät kuin edellisessä eli tietokantojen kanssa puuhastelee. Työnantaja laittoi heti alkuun kurssille MySQL-sertifikaattia suorittamaan. Kaveri saa kaiken koulutusajan työaikaan, myös sen, mitä menee tehtävien tekoon kotona (maksetaan ylitöinä). Saa päivittäin kulun kotiovelta Helsinkiin tai vaihtoehtoisesti saa asua vapaasti viikot hotellissa. Kurssista saa lisäksi käteen tonnin ja palkka nousee kurssin jälkeen. Työnantaja saa itselleen osaajan ja voi mainostaa osaamista.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemusta/tietoa voiko työajalla tehdä noita kirjallisia töitä?

Tällaiset asiat kannattaa neuvotella ja sopia työnantajan kanssa ennen koulutukseen menemistä. On mahdollista, että kaikki koulutukseen menevä aika luetaan työajaksi, mutta todennäköisemmin näin ei tehdä. Voit toki ilmoittaa työnantajalle, että koulutus saattaa mennä pieleen koska et tee vapaa-ajallasi koulutukseen liittyviä tehtäviä.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Koulutus ei sen kummemmin tuo meille lisämeriitejä, koko kaupunki ilm. kouluttaa pari kertaa vuodessa osaa lähäreistä eikä siitä mitään extraa tule. Eikä siinä se koulutus mua otakaan päähän vaan tuo vähäisenkin vapaa-ajan menetys. Onneksi tiimimme on yhteen hiileen puhaltava ja sovittiin työkavereiden kesken että jos autan atk-hommissa niin he voivat hoitaa osaltani käyntejä ja saan käyttää iltapäiviä näihin koulutehtäviin. Mutta kyllä on esimies saanut HIUKAN palautetta viime viikon aikana :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä sovimme työntekijöiden kesken, että emme käytä vapaa-aikaa työn kautta annettujen opiskelutehtävien tekemiseen. Onneksi pomo oli samoilla linjoilla. Jos saamme jotain lisätehtäviä, lähiesimies merkitsee ne työvuorolistoihin kellonaikoineen, jolloin on selkeä käytäntö, ja muut tekee hoitohommat sillä välin. Se on toiminut ihan hyvin toistaiseksi, kun ei se työmäärä ole niin kauhean suuri, jos tehtäviä tekee vähemän ruuhkaisaan aikaan. Tietysti riippuu työyksikön koosta, miten tämä onnistuu..

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...