Jump to content
MAINOS

Sairaanhoitajia ei kiinnosta reseptioikeus


Reportteri

Recommended Posts

Lääkärin ja sairaanhoitajan välinen työnjako on murroksessa, sillä sairaanhoitajat voivat nyt saada rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden käymällä lisäkoulutuksen. Ensimmäiset erikoiskoulutukset aloitetaan alkuvuonna Oulun seudun, Jyväskylän ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluissa. Mukana on yhteensä 60 sairaanhoitajaa. Kevään kouluttautumisinto jäi laimeaksi, sillä kaikkia aloituspaikkoja ei saatu täytetyksi. Laimeaan hakuintoon veikataan syyksi epäselvyyksiä tulevasta tehtävänkuvasta, palkkauksesta ja kuka maksaa lisäkoulutuksen.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/01/sairaanhoitajilta_reseptilaakkeita_vasta_ensi_vuonna_2262734.html

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Oikein. En minäkään lähtisi ennenkuin on selvää paljon siitä maksetaan palkkaa. Kai työnantaja kuvittelee että tämäkin homma taas hoidetaan kutsumuksella.

Link to comment
Share on other sites

Hienoa että valtakunnallisesti hoitajat ovat pysyneet housuissaan ja malttaneet odotella ennakkopäätöksiä palkkaukseen ja uuteen töiden jakoon liittyen. Jotain pitää jäädä poiskin kun töitä tulee lisää ja palkassa pitää näkyä se vastuu kun lääkärin nimeä ei tarvita enää yhteenkään lappuun. Mä luulin että noille kursseille menisi jengiä ihan solkenaan ja kaikki tahtoisivat itselleen uudet lupalaput ensitilassa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...