Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

Sairaanhoitajia ei kiinnosta reseptioikeus

Recommended Posts

Reportteri

Lääkärin ja sairaanhoitajan välinen työnjako on murroksessa, sillä sairaanhoitajat voivat nyt saada rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden käymällä lisäkoulutuksen. Ensimmäiset erikoiskoulutukset aloitetaan alkuvuonna Oulun seudun, Jyväskylän ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluissa. Mukana on yhteensä 60 sairaanhoitajaa. Kevään kouluttautumisinto jäi laimeaksi, sillä kaikkia aloituspaikkoja ei saatu täytetyksi. Laimeaan hakuintoon veikataan syyksi epäselvyyksiä tulevasta tehtävänkuvasta, palkkauksesta ja kuka maksaa lisäkoulutuksen.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/01/sairaanhoitajilta_reseptilaakkeita_vasta_ensi_vuonna_2262734.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
OldOne

Oikein. En minäkään lähtisi ennenkuin on selvää paljon siitä maksetaan palkkaa. Kai työnantaja kuvittelee että tämäkin homma taas hoidetaan kutsumuksella.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

Hienoa että valtakunnallisesti hoitajat ovat pysyneet housuissaan ja malttaneet odotella ennakkopäätöksiä palkkaukseen ja uuteen töiden jakoon liittyen. Jotain pitää jäädä poiskin kun töitä tulee lisää ja palkassa pitää näkyä se vastuu kun lääkärin nimeä ei tarvita enää yhteenkään lappuun. Mä luulin että noille kursseille menisi jengiä ihan solkenaan ja kaikki tahtoisivat itselleen uudet lupalaput ensitilassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
OldOne

Jep, Oulun kaupungin sairaanhoitajista ilmeisesti kukaan ei ole tuohon lähtenyt juuri noiden palkka- ja vastuuepäselvyyksien takia. Aloituspaikkoja oli kai 10 Oulussa ja 10 Oulaisissa, että muualta sitten mennyt väkeä.

Sairaanhoitajat antoivat pakit reseptikoulutukselle Oulussa

Asiaa! Hyvä Oulu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...