Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

STM: Hallitus vahvisti romanipolitiikan linjaukset

Recommended Posts

Reportteri

Valtioneuvosto teki 9. joulukuuta periaatepäätöksen Suomentoimintalinjoista romanipolitiikan edistämiseksi. Päätös on vahvaviesti siitä, että hallitus pitää romanipolitiikkaa tärkeänä jasitoutuu romanipoliittisen ohjelman toimeenpanoon.

Hallitus käynnistää tehostettuja toimia, joiden tavoitteena onromaniväestön osallisuuden lisääminen paikallistasolla ja romanienasumisolojen selvittäminen. Myös romanikielen asemaa halutaankohentaa sekä romanilasten ja -nuorten osallistumis- jaharrastusmahdollisuuksia edistää.  Lisäksi laaditaankansainvälinen romanipolitiikan vaikuttamisstrategia.

Periaatepäätöksen mukaan ministeriöt toteuttavathallinnonaloillaan kansallisessa romanipoliittisessa ohjelmassavastuulleen määriteltyjä toimenpiteitä määrärahojensa puitteissa.Näiden toimenpiteiden toteutumista myös seurataan. Sosiaali- jaterveysministeriö asettaa ohjelmalle seurantaryhmän, joka arvioipoikkihallinnollisen ohjelman toteutumista. Ensimmäinenseurantaraportti annetaan vuonna 2013.

Periaatepäätös pohjautuu Suomen ensimmäiseen romanipoliittiseenohjelmaan, joka julkistettiin joulukuussa 2009. Tarkoituksena onedistää romanien osallisuutta ja yhdenvertaisuutta elämän eriosa-alueilla. Romanipoliittiseen ohjelmaan sisältyy yhteensä 10toimintalinjausta ja 147 toimenpidettä, joiden toteuttamisvastuu onjaettu eri hallinnonaloille.

Tavoitteena on, että Suomi nousee edelläkävijäksi romaniväestönyhdenvertaisuuden ja osallisuuden edistämisessä Euroopassa vuoteen2017 mennessä.

Lisätietoja

ylitarkastaja Hannele Syrjä, p. 09 160 74308,etunimi.sukunimi@stm.fi

sosiaalineuvos Viveca Arrhenius, p. 050 5613833,etunimi.sukunimi@stm.fi

Lähde

Share this post


Link to post
Share on other sites
psyhoi

... ja Suomessa romanit ovat asuneet noin 400-vuotta. Mikä tässä mättää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...