Jump to content
MAINOS

STM: Ministeri Rehula: Suomen vähennettävä sairaus- ja työkyvyttömyysetuuksille siirtymistä


Reportteri

Recommended Posts

"Suomen erityinen haaste on vähentää sairaus- jatyökyvyttömyysetuuksille siirtymistä. Myös pysyviltätyökyvyttömyysetuuksilta työhön palaamista tulisi lisätä", sanoisosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula torstaina 25. marraskuutaTyösuojelupäälliköt ry:n 40-vuotisjuhlassa Hämeenlinnan Aulangolla.Rehula viittasi puheessaan keskiviikkona julkistettuun OECD:nraporttiin. Raportissa pohditaan, miten eri maidenetuusjärjestelmiä ja työvoimapolitiikkaa olisi kehitettävä, jottaihmisten työkyky hyödynnettäisiin paremmin.

"Väestön ikääntymisen takia on tärkeää huolehtia työvoimantarjonnasta. Pitkäaikaissairaiden, osatyökykyisten ja vammaistenhenkilöiden osallistuminen työelämään parantaa myös heidänmahdollisuuksiaan toimia aktiivisesti yhteiskunnassa ," ministeriRehula korosti.

"Osatyökykyiset ihmiset ajautuvat liian usein sivuunyhteiskunnasta, syrjäytyvät työstä tai juuttuvaterityistyöllistettyjen ryhmiin. Auttamalla osatyökykyisiä pysymääntyössä tai palaamaan työhön voidaan nostaa yleistätyöllisyysastetta ja tätä kautta vähentää julkisen sektorinmenoja."

Ministeri Rehulan mukaan Suomen tuleekin panostaa siihen, ettäpysyviltä työkyvyttömyysetuuksilta siirrytään yhä enemmäntyöhön.

"Toissa viikolla asettamani selvityshenkilö Markku Lehtoselvittää, miten osatyökykyisten työllistymisen esteitä voitaisiinpoistaa lainsäädännön keinoin. Määräaika työn valmistumiselle on14.2.2011."

"Tarvitsemme kaikki kyvyt käyttöön - emme saa enää tuijottaaliikaa työkyvyttömyyteen. Tulee nähdä se, mitä kykyjä, voimavarojaja halua tehdä työtä ihmisellä on", ministeri peräänkuulutti.

Lisätietoja

erityisavustaja Hanna-Maija Kause, p. 050 566 7949

Lähde

Link to comment
Share on other sites

Nuorten työkyvyttömyys, mielenterveysongelmat ja eläköityminen maksavat kuulemma välillisesti noin kahdeksan miljardia euroa vuodessa.

Ongelmakohtaa olisi hyvä muuten korjata, mutta sehän tietysti maksaa verorahoja sekin. Ja itsepähän ovat mielenterveys- ja päihdeongelmansa kuitenkin aiheuttaneet - juu, kaikilla on samantien varmasti myös päihdekuvio taustalla. Ja eipä noihin kannata rahaa laittaa, kun eivät työttöminä kuitenkaan mitään tuota.

Vai miten se ajattelutapa nyt tässä maassa meni. :blink:

Ehkä sarkasmi vähän auttaa hahmottamaan kuvion mittasuhdetta ja asenteita, jotka sitä ylläpitävät. Totta puhuen mm. maan väestörakenteellinen historia, hajaantuneisuus, perityt taloudelliset rakenteet ja edelleen keskeneräinen kyky rakentaa liiketoimintaa 1990-luvun lamoineen ovat olleet melkoinen este välillisesti tavattoman hintavan työttömyyden ratkaisemiselle ja hyvinvointivaltion resurssipohjan ylläpitämiselle.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...