Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

YLE: EU:n tuore tutkimus: Laihduttaja tarvitsee paljon proteiinia

Recommended Posts

Reportteri

Laihdutetut kilot pysyvät parhaiten poissa, jos syö runsaasti proteiineja ja välttää liikoja rasvoja ja huonoja hiilihydraatteja, kuten tavallista vaaleaa leipää, perunaa ja valkoista riisiä.

Lue koko juttu

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Julma

Laitosruoassa ei taideta hetkeen päästä näihin suosituksiin. Keskimääräisessä laatikkoruoassa tai keitossa proteiinia on 2-3 %, josta on jo vähän enemmän kuin näennäinen ero 25 %:iin. Ihmetelkää siinä sitten kun lapset on lihavia ja vanhuksilla on julmettu atrofia päällä kun on viikko oltu osastolla.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

Ihmetelkää siinä sitten kun lapset on lihavia ja vanhuksilla on julmettu atrofia päällä kun on viikko oltu osastolla.

Enemmän kuin laitosruoan laadusta, olisin huolissani virallisista ruokaympyröistä ja ohjeistuksista. Pekka Puska ja THL:n ravintosuositukset ovat lihottaneet suomalaiset ennätysmittoihin, joko nyt olisi pikku hiljaa Puskan myöntää virheensä ja kansanterveyden nimissä muuttaa suositukset tämän päivän tietämyksen mukaiseksi.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Julma

Ihmetelkää siinä sitten kun lapset on lihavia ja vanhuksilla on julmettu atrofia päällä kun on viikko oltu osastolla.

Enemmän kuin laitosruoan laadusta, olisin huolissani virallisista ruokaympyröistä ja ohjeistuksista. Pekka Puska ja THL:n ravintosuositukset ovat lihottaneet suomalaiset ennätysmittoihin, joko nyt olisi pikku hiljaa Puskan myöntää virheensä ja kansanterveyden nimissä muuttaa suositukset tämän päivän tietämyksen mukaiseksi.

Ihan aiheellinen huoli siinä mielessä, että tuo ruokaympyrä on lähestulkoon jumalan asemassa joillain terveydenhuollon ammattilaisillakin, puhumattakaan maallikoista. Toisaalta taas uskoisin, että ne jotka kiinnittävät huomiota ruokaympyrään, tai mihin tahansa muuhun ravitsemusohjeeseen, ovat kiinnostuneita terveydestään, eivätkä päästä itseään lihomaan tolkuttomasti.

Laitoksissa ollaan muiden armoilla, siellä syödään sitä mitä eteen tuodaan ja seuraava vaihtoehto on pullaa ja suklaata kanttiinista. Kotona ihminen voi syödä laadukasta ruokaa haluamiaan määriä riippumatta thl:stä.

Huolimatta siitä, kuka eniten on vaarassa ja miksi, voitaisiin ohjata ihmisiä (ja laitoksia) laadukkaiden lihatuotteiden ja kasvisten käyttöön veroja säätelemällä. Eli sama kuin karkeille mutta päinvastoin. Valistuksesta hyötyy se pieni prosentti ihmisistä jota kiinnostaa ja jolla on varaa. Hintaa seuraa paljon suurempi osa kansasta. Eikä tuo kaikki ihan pelkkää miinusta olisi budjetissa, kansanterveydellä on vaikutusta sairaanhoidon kuluihin vaikkei se tämän päivän kvartaalitalouden pyörteissä paperilla näyttäisikään hyvältä vielä toviin.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×