Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Julma

Sairaankuljettajan työn ja välineistön esittely

Recommended Posts

Julma

Tarkotus olis mennä pitämään vpk-nuorille "oppituntia" töistä, eli käytännössä esitellä ambulanssin sisältö ja kertoa mitä työpäivään kuuluu. Kerran jo aikasemmin kävin moisen pitämässä työkaverin kanssa ja asiaankuuluvasti olivat nuoret kiinnostuneita ja kyselivät omatoimisesti kaikenlaista, mutta kuitenkin se oma esitys ehkä jäi vähän heikoksi kun siinä kouluttajan pitäis se aktiivisempi osapuoli olla.

Onko jotain ideoita mitä vois tehdä ja missä samassa tulis esille vähän näitä juttuja? Yläasteikäiset nuoret tällä kertaa kohderyhmänä niin luentotyyppinen lätystely jengin seisoeassa auton vieressä ei liene mielenkiintoisin tapa.

Viimeks otettiin yks vapaaehtoinen potilaaksi ja sitten opastettiin nuoria käyttämään meidän työkaluja sen hetken mitä ehti. Se oli ainakin niiden mielestä ihan mielenkiintoista, joskaan ei varmaan kovin informatiivista.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Papunen

Miten olisi ihan tapauksia? Mitä teette jos vastaan tulee rintakipuinen tai jalkansa loukannut tms. Ja ottaa joku nuorista potilaaksi.

Tai kun kyseessä on vpk:n nuoret, niin voisi järjestää heille vaikka harjoituksen siten, että he antavat ensiavun ja te näytätte mitä tapahtuu sen jälkeen kun saavutte paikalle. Ja jos pystyvät auttamaan vielä teitä apukäsinä niin varmasti parempi.

Välineiden kokeileminen jää varmasti mieleen nuorille. Varmaan myös tieto eri lanssien eroista ja tehtävistä kiinnostaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
otto

Mopokolarin hoito. VPK:n nuoret saa sit pestä asfaltilta roiskeet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

Ainiin, unohdin päivitellä tänne. Tehtiin sitten niin että aluksi katsottiin pääpiirteittäin kalusto läpi ja sen jälkeen otettiin keissi. VPK:ssa oli tutustuttu tyhjäriin niin otettiin yksi potilaaksi ja pienessä ryhmässä riitti kaikille jotain hommaa kun yhdessä pohdittiin miten liikutellaan katolta pudonnutta. Saivat hetken kantaakin rankalaudalla ja sen jälkeen sidottiin paareille ja opeteltiin vielä niidenkin käyttöä.

Ja aseman pihasta lähtiessä ajettiin oppilaiden pyynnöstä auto vilkkuen ja huutaen, taisi olla koko harjotuksen kohokohta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...