Jump to content
MAINOS

Sairaankuljettajan työn ja välineistön esittely


Julma

Recommended Posts

Tarkotus olis mennä pitämään vpk-nuorille "oppituntia" töistä, eli käytännössä esitellä ambulanssin sisältö ja kertoa mitä työpäivään kuuluu. Kerran jo aikasemmin kävin moisen pitämässä työkaverin kanssa ja asiaankuuluvasti olivat nuoret kiinnostuneita ja kyselivät omatoimisesti kaikenlaista, mutta kuitenkin se oma esitys ehkä jäi vähän heikoksi kun siinä kouluttajan pitäis se aktiivisempi osapuoli olla.

Onko jotain ideoita mitä vois tehdä ja missä samassa tulis esille vähän näitä juttuja? Yläasteikäiset nuoret tällä kertaa kohderyhmänä niin luentotyyppinen lätystely jengin seisoeassa auton vieressä ei liene mielenkiintoisin tapa.

Viimeks otettiin yks vapaaehtoinen potilaaksi ja sitten opastettiin nuoria käyttämään meidän työkaluja sen hetken mitä ehti. Se oli ainakin niiden mielestä ihan mielenkiintoista, joskaan ei varmaan kovin informatiivista.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Miten olisi ihan tapauksia? Mitä teette jos vastaan tulee rintakipuinen tai jalkansa loukannut tms. Ja ottaa joku nuorista potilaaksi.

Tai kun kyseessä on vpk:n nuoret, niin voisi järjestää heille vaikka harjoituksen siten, että he antavat ensiavun ja te näytätte mitä tapahtuu sen jälkeen kun saavutte paikalle. Ja jos pystyvät auttamaan vielä teitä apukäsinä niin varmasti parempi.

Välineiden kokeileminen jää varmasti mieleen nuorille. Varmaan myös tieto eri lanssien eroista ja tehtävistä kiinnostaa.

Link to comment
Share on other sites

Mopokolarin hoito. VPK:n nuoret saa sit pestä asfaltilta roiskeet.

Zen ja moottoripyörän kunnossapito: tutkimusmatka arvojen maailmaan. (valitettavasti Zen ei ymmärrä mitään moottorikelkkojen sielunelämästä)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ainiin, unohdin päivitellä tänne. Tehtiin sitten niin että aluksi katsottiin pääpiirteittäin kalusto läpi ja sen jälkeen otettiin keissi. VPK:ssa oli tutustuttu tyhjäriin niin otettiin yksi potilaaksi ja pienessä ryhmässä riitti kaikille jotain hommaa kun yhdessä pohdittiin miten liikutellaan katolta pudonnutta. Saivat hetken kantaakin rankalaudalla ja sen jälkeen sidottiin paareille ja opeteltiin vielä niidenkin käyttöä.

Ja aseman pihasta lähtiessä ajettiin oppilaiden pyynnöstä auto vilkkuen ja huutaen, taisi olla koko harjotuksen kohokohta :)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...