nalle22 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 eli näinkin yksinkertainen kysymys, että mitä taukoja kuuluu 11h pituiseen yövuoroon? kvtes:stä en löytäny yhtikäs mitään, lieneekö taas kerran menny ohi multa ja muilta työkavereilta? ainii ja kai tähän samaan voi heittää myös, että minkä pituinen vapaa pitää olla kolmen yön jälkeen? joita siis edeltää kaksi päivävuoroa? ihan mielenkiinnosta kysyn...mulla on nimittäin noiden jälkeen vain yksi vapaa. veikkaan kyllä että se on ihan ok lain puolesta, mutta hitto että ärsyttää! ja kroppa ei sitä tule kestämään, se on todettu aiemminkin. pitää kaiketi vaan jotenkin kestää....ei vaan oo potilasturvallisuuskaan ihan parasta laatua kun meikä laitetaan tommosen putken ja vaan yhen vapaan jälkeen takas sinne hullujenhuoneelle. no, mutta vastailkaa ken tietää! :)
{BS} Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Siinä oli joku tuntiraja, että vuorossa sai kaksi ruokataukoa ja jonkun ylimääräisen tauon... En kännykällä jaksa alkaa kvtessiä käymään läpi. Eli itseänikin alkoi kiinnostamaan asia. "If you ain't part of a solution, you are solid or gas."
aqualife Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Mun mielest kolmen yövuoron jälkeen on oltava ainakin 2 vapaata. Tosin nyt en mene vannomaan onko se kvtes:n mukaista... SuPerin sivuilta muistaakseni luin tuosta (tsekkaa joku raja joustamisella-juttu heidän sivuilta, Tehyn sivuilla on minusta vastaava juttu). Noista tauoista työvuoron aikana en mene puhumaan mitään.
nalle22 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 nii ja siis lisänä tohon mun öiseen viestiin, että olen vuodeosastolla erikoissairaanhoidossa...jos sillä nyt on asian kannalta mitään merkitystä.
Sini Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 KVTES 26 § Viikoittainen vapaa-aika 1 mom. Työaika on järjestettävä niin, että viranhaltija/työntekijä saa kerran viikossa vähintään 35 tuntia kestävän keskeytymättömän vapaa-ajan, joka on mikäli mahdollista sijoitettava sunnuntain yhteyteen. Viikoittainen vapaa-aika voidaan järjestää keskimäärin 35 tunniksi 14 vuorokauden ajanjakson aikana. Vapaa-ajan tulee olla kuitenkin vähintään 24 tuntia viikossa. 5 mom. Jollei toimintojen luonne muuta vaadi, viranhaltijan/työntekijän säännöllinen työaika sijoitetaan viidelle työpäivälle viikossa. Työvuorot suunnitellaan siten, että viranhaltijalle/työntekijälle pyritään antamaan kaksi peräkkäistä vapaapäivää viikon aikana. "Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki." - A. Hellaakoski -
Julma Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Voimassaoleva KVTES, sivu 78Jos työaika ylittää vuorokaudessa 10 tuntia, viranhaltijalla/työntekijällä on niin halutessaan oikeus pitää enintään puoli tuntia kestävä työaikaan kuulumaton lepoaika kahdeksan tunnin työskentelyn jälkeen. Jollei lepoaikaa voida virka- tai työtehtävien laadun vuoksi järjestää, viranhaltijalle/ työntekijälle on annettava tilaisuus aterioida työpaikalla työaikana. Muuten normaalit tauot. Kannattaa kyllä harkita olisiko aihetta lisäresursseille jos yövuorossa ei ehdi normaalisti pitää taukoja niin paljon kuin haluaisi. Tietenkin niitä poikkeuksellisen kiireisiä vuoroja tulee satunnaisesti, mutta se ei saisi olla lähtökohta, että yöllä painetaan hulluna ilman hengähdystaukoa. Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
nalle22 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Voimassaoleva KVTES, sivu 78Jos työaika ylittää vuorokaudessa 10 tuntia, viranhaltijalla/työntekijällä on niin halutessaan oikeus pitää enintään puoli tuntia kestävä työaikaan kuulumaton lepoaika kahdeksan tunnin työskentelyn jälkeen. Jollei lepoaikaa voida virka- tai työtehtävien laadun vuoksi järjestää, viranhaltijalle/ työntekijälle on annettava tilaisuus aterioida työpaikalla työaikana. Muuten normaalit tauot. Kannattaa kyllä harkita olisiko aihetta lisäresursseille jos yövuorossa ei ehdi normaalisti pitää taukoja niin paljon kuin haluaisi. Tietenkin niitä poikkeuksellisen kiireisiä vuoroja tulee satunnaisesti, mutta se ei saisi olla lähtökohta, että yöllä painetaan hulluna ilman hengähdystaukoa. älä muuta sano, lisäresursseja tosiaan tarvittais, mutta ei niitä ole tulossa. tässä mättää moni muukin asia, kun yhdistetään useampi erikoisala yhdeksi osastoksi. mietittiin vaan että kun yövuorot pitenee 11h:ksi, niin onko meillä oikeus pitää 2 ruokataukoa ja 1 kahvitauko? mehän nyt ei muutenkaan voida poistua työpaikalta ruokatunniksi, että en tiedä päteekö toi ylläoleva sääntö meihin. mielenkiinnolla, tai siis oikeastaan pakosta odotan tätä tulevaa sekasotkua. luottamusmieheen on joutunu muutenkin olla yhteydessä kun vähän poljetaan meidän oikeuksia. näitä asioita en vaan tullu kysyneeksi, enkä nyt viiti heti laittaa uudestaan sähköpostia. siksi lähinnä täältä kyselen, kun ei nää nyt niin akuutteja ole sillä tavalla.
kiikku Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Jaksotyöläisinä olemme oikeutettuja seuraaviin taukoihin: Ruokailu: KVTES III luku, 27§, 2 mom 2 mom. Jaksotyötä tekeville viranhaltijoille/työntekijöille on annettava sairaaloissa,terveyskeskuksissa sekä hoito- ja huoltolaitoksissa 1 momentissatarkoitettu lepotauko taikka viranhaltijan/työntekijän niin halutessa tilaisuus joutuisaan ateriointiin työaikana työpaikalla tai työnantajan osoittamassa asianomaisen laitoksen ruokalassa tai vastaavassa ruokailupaikassa edellyttäen ettei järjestelystä aiheudu häiriötä työn kululle tai suoritettaville palveluksille ja että ruokailusta aiheutuva poissaolo työstä kestää enintään 15–20 minuuttia. Kahvitauko: KVTES III luku, 28 § Kahvitauko Viranhaltijalle/työntekijälle järjestetään päivittäin yksi 10 minuutin pituinen tauko (kahvitauko), joka luetaan työaikaan ja jonka aikana viranhaltija/työntekijä ei saa poistua työpaikalta. Tauko järjestetään tarvittaessa vuoroittain ja muutoinkin siten, ettei tauosta aiheudu häiriötä työn kululle tai suoritettaville palveluksille. Taukoa ei saa sijoittaa työvuoron/työpäivän alkuun tai loppuun. Tossa on pakolliset, mutta tästä on tehty HUSissa paikallinen sopimus: 5 § Vuorokautiset lepoajat Poiketen KVTES:n (2007-2009) työaikaluvun kohdasta 27.2 § työntekijällä on oikeus yhteensä 30 minuutin ruokataukoon, jos työaika on 10 – 12 tuntia ja 40 minuutin ruokataukoon, jos työvuoron pituus on yli 12 tuntia.
Julma Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 mietittiin vaan että kun yövuorot pitenee 11h:ksi, niin onko meillä oikeus pitää 2 ruokataukoa ja 1 kahvitauko? Mä tulkitsisin tuon juuri noin; 2 x 20 min + 1 x 10 min. Uskoisin työnantajankin olevan sitä mieltä, että työntekijä suoriutuu työstään paremmin - eritoten turvallisemmin - kun saa parin tunnin välein istua sen vartin ja huolehtia samalla ravitsemuksestaan ja vaikka soittaa kotiväelle tai lukea uutisotsikot netistä. Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.