aarnjer Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Tänne kai voisi koota wanhat mutta toimivat hoitokeinot. Näin olen kuullut. Sipuli myös desinfioi eli siinnä on pöpöjä tuhoavaa rikkiä. Joten korva tulehdukseen sipulin suikale korvakäytävään eipä tarvitse sitten lähteä puhkomaan niitä.
Julma Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Toi sipulijuttu kuulostaa vähän epäilyttävältä, muuten ihan mielenkiintoinen aiheen avaus. Korvahuuhtelu lantratulla spriillä lienee myös aika vanha toimenpide ja kuulostaa toimivammalta. Jotain lääkkeistä: - Ahdistuneisuuteen ja unihäiriöihin on tietääkseni syöty aikojen alusta saakka valeriaanaa, jonka myös nykypäivän lääketiede tuntee. - Pajurohdokset on olleet kauan lääkelistoilla, niissä vaikuttavat salisylaatit myös tunnustetaan nykyään toimivaksi lääkkeeksi. - Mäkikuisma toimii MAO-estäjänä. - Kannabista on käytetty kipulääkkeenä pitkään, nykyiset tutkimukset tukevat kannabiksen lääkinnällistä arvoa vissiinkin vähän ristiriitaisesti. - Oopiumunikko on joittenkin lähteiden mukaan 8000 vuotta vanha juttu lääkkeenä, nykyään opiaateilla on vahva asema kivunlievityksessä. - Listaa voisi kai jatkaa aika pitkään. Toimenpiteistä: - Suoneniskentä. Ennen sillä tosin karkotettiin pahoja henkiä verestä tms. Nykyään sillä hoidetaan hemokromatoosia. - Akupunktio. Nykyään jotkut tk:kin järjestävät akupunktiohoitoa. Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
SHV Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Pihkaa ja hunajaa käytettiin (käytetään) haavan hoidossa. MItes sellainen, kun muistan hamasta lapsuudesta, kun mulla oli korvatulehdus, niin pappa puhalsi korvaan tupakansavua? Muistaakseni se hetkellisesti lievittikin kipua. Onko muille tuttu juttu? ::)
dino Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Haavoihin käytettiin myös tervaa ja tervasamppoota suositeltiin vielä 80-luvulla hilseen hoitoon. Eu kielsi tervan, mutta odotan sen toista tulemista. Tervakielto peruttu, mm Tervashampoota saa edelleen. Myös pikivoide ja pihkavoide tutustumisen arvoisia, toimivat paremmin kuin moni teollinen tuote.
so not! Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 meillä on hoidettu pikkulapsiajan räkätukkovaivoja menestyksellä poppakonstein ja vieläkin tepsii... kun yöllä on hankala hengittää tukkoisen nenän kanssa, niin pari sipulia palasiksi lautaselle, päälle tiputellaan n 10 tippaa teepuuöljyä, lautanen sängyn viereen lattialle ja annetaan nousevan höyryn availla nenää. Rauhemmassa saa nukkua, kun ilma kulkee. Ai lempiväri? Tällä hetkellä sellainen tuskanpunainen ja paskanruskea.
Rubbo Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Piharatamoa muistelen joskus mummolassa käytetyn pienten ihovaurioiden ja ihottumien hoitoon. Wikipedia En tiedä kuuluuko tämä wanhoihin keinoihin, mutta Carmolis yrttitipoilla (munkkitipat) aukesi tukkoisinkin nenä ja helpottivat oloa flunssassa. Sokeripalaan tiputeltiin 10-20 tippaa ja sitä sitten imeskeltiin. Tämä siis lapsena. Edelleen käytän flunssassa tippoja siten, että lisään carmolista kuumaan veteen ja hörpin mahdollsimman kuumana kitusiin. Löytyy luontaistuotekaupoista, ja kaippa apteekeistakin. Ainakin carmolis-karamellejä näkyi olevan apteekissa myynnissä.
*TheRoad* Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Lasten vatsavaivoihin käytettiin mustikkaa, oli kyseessä sitten ummetus tai ripuli. Se kuulemma rauhoitti suoliston joka tapauksessa. Vaikeaan ripuliin piti ottaa vahvaa teetä ja korppuja, kuullostaa suomeksi vähäkuituiselta ruokavaliolta. Ehkä ne korput eivät silloin "wanhaan hywään aikaan" olleet niin vähäkuituisia? Haavoihin käytettiin myös tervaa ja tervasamppoota suositeltiin vielä 80-luvulla hilseen hoitoon. Eu kielsi tervan, mutta odotan sen toista tulemista. Tervakielto peruttu, mm Tervashampoota saa edelleen. Myös pikivoide ja pihkavoide tutustumisen arvoisia, toimivat paremmin kuin moni teollinen tuote. Jos sauna, viina ja terva ei auta, niin tauti on kuolemaksi. EU:n tervakielto perustui väärinkäsitykseen, joka on nyt korjattu. Tuolla muualla maailmassa terva-sanalla tarkoitetaan lähinnä öljystä valmistettua "tervaa". Sillä on hyvin vähän tekemistä perinteisen Suomalaisen puutervan (mäntyterva) kanssa. Pihkalla on tunnetusti vahvoja antibakteerisia ominaisuuksia. Sitten tulee mieleen kamferitipat/ruusutipat, muutama tippa sokeripalaan ja avot. Monet vaivat olivat tiessään tällä keinolla. =) No, eipä kait niillä todellisia vaikutuksia niinkään ollut/ole. "Tunnetko yltäkylläisyyttä vahvan aterian jälkeen? Pimeneekö silmissäsi, kun nukut? Silloin sinussa on hyvin vakava Heicunceicun-tauti." - Hessu Hopo
Kotsari Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Pihkaa ja hunajaa käytettiin (käytetään) haavan hoidossa. MItes sellainen, kun muistan hamasta lapsuudesta, kun mulla oli korvatulehdus, niin pappa puhalsi korvaan tupakansavua? Muistaakseni se hetkellisesti lievittikin kipua. Onko muille tuttu juttu? ::) Samaa olen kuullut minäkin. Eräs 100v muori kertoi mulle, että korvatulehduksia hoidettiin tupakansavulla tai lämpimällä mullalla(!) hautomalla. Aika hurjaa. Tuota pihkaa käytettiin myös, toipa yksi asiakas vastaanotolle mukaan itsetekemänsä pihkaseoksen, sillä pitä haava valella. Lääkäri oli antanut luvan... En ehtinyt nähdä paraniko haava. Haavahunajaa olen käyttänyt ja aika tehokasta kamaa on ollut.Sipulia voi käyttää nuhassa ja yskittäjässä yöllä makuuhuoneessa. Sipulilohkoja sängynpäätyyn ja vaikka tuoksu on raju, auttaa se ko vaivoihin! Äidinmaitoa voi suihkautella vauvan silmiin niiden rähmiessä ja sieraimeen nuhassa. Nämä kai ovat muutenkin käytössä nykyään eikä vain meidän perheessä ;)
Triina Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Itselläni on pienenä laitettu raakaa sipulia ampiaisenpiston päälle, ellei aika kultaa musitoja tai muuta hämärtymistä ole tapahtunut niin sanoisin sen myös auttaneen.
Aadelheid Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Itselläni on pienenä laitettu raakaa sipulia ampiaisenpiston päälle, ellei aika kultaa musitoja tai muuta hämärtymistä ole tapahtunut niin sanoisin sen myös auttaneen. Kyllä se muisti toimii ihan oikein, tuoreessa sipulissa on entsyymeitä jotka hajottaa niitä tulehdusta aiheuttavia yhdisteitä :)
murre Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Lapseni on n vuoden vanha, kun hänellä oli sitkeä rupi otsalla, joka oli joka aamu revitty auki. Ei siinä laastarit ym. suojat kauaa pysyneet ja rupi vain laajeni. Äitini ehdotti, että laittaisin ruven päälle hammastahnaa. Sehän auttoi. Hammastahna jähmettyi ruven päälle ja sitä voi kaikessa rauhassa raapia vaikka kuinka paljon, ei kynnet menneet iholle. Tahna on kuitenkin sen verran huokoista, että haava parani hyvin, eikä juuri arpeakaan jättänyt. Hyvä oli konsti.
Gila Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 MUOKS: isoisäni taikoi villalangalla syyliä pois. Langan piti olla 100% villaa, sillä hierottiin syylää ja sitten tehtiin taikoja, joita en paljasta (sukusalaisuus). Joku syylä multa hävisikin tuolla keinolla (tai siitä huolimatta). Meillä mummo aina sanoi, että jos esimerkiksi lyö päänsä, pitää sitä ehdottomasti painaa villaisella vaikkapa sukalla, niin ei tule kuhmua. Ohjeen mukaan nimenomaan se villa oli siinä avainasemassa, ja muut materiaalit eivät toimineet yhtä hyvin. Onpa noita tullut paineltua, ja kyllähän se auttaa, tosin en tiedä onko tuossa villajutussa mitään perää.
Astra Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 MUOKS: isoisäni taikoi villalangalla syyliä pois. Langan piti olla 100% villaa, sillä hierottiin syylää ja sitten tehtiin taikoja, joita en paljasta (sukusalaisuus). Joku syylä multa hävisikin tuolla keinolla (tai siitä huolimatta). Lasten vatsavaivoihin käytettiin mustikkaa, oli kyseessä sitten ummetus tai ripuli. Se kuulemma rauhoitti suoliston joka tapauksessa. Vaikeaan ripuliin piti ottaa vahvaa teetä ja korppuja, kuullostaa suomeksi vähäkuituiselta ruokavaliolta. Villakuitua on käytetty mun mamman varvasvälihaavaumiin, sitä saa apteekista vieläkin. Ja mustikan syönnillä lähtee kuulemma madot pois suolistosta.
Aadelheid Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Ja mustikan syönnillä lähtee kuulemma madot pois suolistosta. Samaten kurpitsansiemenillä.
tomahna Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Muistelen, että hammassärkyyn on suositeltu laitettavaksi mausteneilikkaa särkevän hampaan juurelle ikenen ja posken väliin. Kerran muistan kokeilleeni lievään särkyyn ja teho oli aika olematon vaikutukseltaan.
tomahna Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Samanlaisista mieliteoista raskauden aikana olen kuullut aiemmin. Vaikken raskaana ole ollutkaan niin toisinaan huomaa, miten kausittain tekee mieli syödä enemmän hedelmiä tai tiettyjä kasviksia.
neea Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Haavalle raramonlehti, taitos ja haavakalvo. Toimii!
dino Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Haavalle raramonlehti, taitos ja haavakalvo. Toimii! Puhut vissiin piharatamosta..? ;)
kpl Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Inkivääri! Kun on flunssa tulossa tai päällä, ehdottmasti inkivääriteetä apuun. Leikkaa inkivääristä sopivan kokosia palasia, kuumaa vettä päälle ja antaa hetken hautua. Hautuessa voi lämmön säilyttää vaikka laittamalla lautasen päälle jos siltä tuntuu. Maistuu hyvälle ja todellakin auttaa, varsinkin kun flunssa tulossa päälle niin tepsii. Btw, _erittäin paljon_ käytettynä voi esiintyä myös laksatiivisia vaikutuksia.
neea Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Haavalle raramonlehti, taitos ja haavakalvo. Toimii! Puhut vissiin piharatamosta..? ;) Jep. sanelunkukkanen! :)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.