Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

YLE: MOT: Kolesterolilääkkeet eivät ehkäisekään kuolemia

Recommended Posts

Reportteri

Kolesterolia alentavat lääkkeet eivät välttämättä vähennäkään sydänkohtauksia tai kuolemia kuten aiemmin on väitetty. Niin kutsutut statiinilääkkeet kyllä alentavat kolesterolia, mutta moni tutkija ja lääkäri on huomannut, että tutkimuksista ei ole saatu näyttöä kuolemantapausten vähenemisestä.

Lue koko juttu

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
tukkeli

Tosta kyl tulee pari asiaa mieleen kun jutun katsoi....

1. statiinien ja kolesterolitasojen terveysvaikutusten kumulatiivisuus ei tainnut tarkoituksellakaan aueta toimittajille, eikä monelle ns. asiantuntijoistakaan. Kysehän on siitä että lääkkeitä pitääkin oikeesti syödä vitun kauan ennenkun mitään vaikutusta on, tästä syystä tosi vanhat ei hyötyä taidakaan saada.

2. haimatulehdusten kasvun selittäminen statiinien haittavaikutukseksi, taitaapa olla kuitenkin enemmän kyse alkoholin käytön lisääntymisestä ja pieniltä osin väestön ikääntymisen vaikutuksesta.

3. ikävä kyllä statiinien käytön ohjelman takia lopettaa juuri niistä eniten hyötyvät keski-ikäiset miehet....tavallaan käytön vähentäminen oikeista ryhmistä olisikin järkevää mutta taitaapa nyt tää info iskeä väärään paikkaan.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Asswiper

Samasta aihepiiristä ilmestyi viime vuonna Markku Myllykankaan kirjoittama kirja: "Rahan raiskaama terveydenhuolto". Kirjassa käsiteltiin medikalisaatiota ja sen lieveilmiöitä laajemminkin, mutta aika paljon oli kritiikkiä statiinien käytöstä. Kovaa teksitiä olii, enkä ollut todellakaan joka asiasta samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Lukemisen arvoinen teos kuitenkin.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×