Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

YLE: MOT: Kolesterolilääkkeet eivät ehkäisekään kuolemia

Recommended Posts

Reportteri

Kolesterolia alentavat lääkkeet eivät välttämättä vähennäkään sydänkohtauksia tai kuolemia kuten aiemmin on väitetty. Niin kutsutut statiinilääkkeet kyllä alentavat kolesterolia, mutta moni tutkija ja lääkäri on huomannut, että tutkimuksista ei ole saatu näyttöä kuolemantapausten vähenemisestä.

Lue koko juttu

Share this post


Link to post
Share on other sites
tukkeli

Tosta kyl tulee pari asiaa mieleen kun jutun katsoi....

1. statiinien ja kolesterolitasojen terveysvaikutusten kumulatiivisuus ei tainnut tarkoituksellakaan aueta toimittajille, eikä monelle ns. asiantuntijoistakaan. Kysehän on siitä että lääkkeitä pitääkin oikeesti syödä vitun kauan ennenkun mitään vaikutusta on, tästä syystä tosi vanhat ei hyötyä taidakaan saada.

2. haimatulehdusten kasvun selittäminen statiinien haittavaikutukseksi, taitaapa olla kuitenkin enemmän kyse alkoholin käytön lisääntymisestä ja pieniltä osin väestön ikääntymisen vaikutuksesta.

3. ikävä kyllä statiinien käytön ohjelman takia lopettaa juuri niistä eniten hyötyvät keski-ikäiset miehet....tavallaan käytön vähentäminen oikeista ryhmistä olisikin järkevää mutta taitaapa nyt tää info iskeä väärään paikkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Asswiper

Samasta aihepiiristä ilmestyi viime vuonna Markku Myllykankaan kirjoittama kirja: "Rahan raiskaama terveydenhuolto". Kirjassa käsiteltiin medikalisaatiota ja sen lieveilmiöitä laajemminkin, mutta aika paljon oli kritiikkiä statiinien käytöstä. Kovaa teksitiä olii, enkä ollut todellakaan joka asiasta samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Lukemisen arvoinen teos kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...