Jump to content
MAINOS

YLE: MOT: Kolesterolilääkkeet eivät ehkäisekään kuolemia


Reportteri

Recommended Posts

Kolesterolia alentavat lääkkeet eivät välttämättä vähennäkään sydänkohtauksia tai kuolemia kuten aiemmin on väitetty. Niin kutsutut statiinilääkkeet kyllä alentavat kolesterolia, mutta moni tutkija ja lääkäri on huomannut, että tutkimuksista ei ole saatu näyttöä kuolemantapausten vähenemisestä.

Lue koko juttu

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Tosta kyl tulee pari asiaa mieleen kun jutun katsoi....

1. statiinien ja kolesterolitasojen terveysvaikutusten kumulatiivisuus ei tainnut tarkoituksellakaan aueta toimittajille, eikä monelle ns. asiantuntijoistakaan. Kysehän on siitä että lääkkeitä pitääkin oikeesti syödä vitun kauan ennenkun mitään vaikutusta on, tästä syystä tosi vanhat ei hyötyä taidakaan saada.

2. haimatulehdusten kasvun selittäminen statiinien haittavaikutukseksi, taitaapa olla kuitenkin enemmän kyse alkoholin käytön lisääntymisestä ja pieniltä osin väestön ikääntymisen vaikutuksesta.

3. ikävä kyllä statiinien käytön ohjelman takia lopettaa juuri niistä eniten hyötyvät keski-ikäiset miehet....tavallaan käytön vähentäminen oikeista ryhmistä olisikin järkevää mutta taitaapa nyt tää info iskeä väärään paikkaan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Samasta aihepiiristä ilmestyi viime vuonna Markku Myllykankaan kirjoittama kirja: "Rahan raiskaama terveydenhuolto". Kirjassa käsiteltiin medikalisaatiota ja sen lieveilmiöitä laajemminkin, mutta aika paljon oli kritiikkiä statiinien käytöstä. Kovaa teksitiä olii, enkä ollut todellakaan joka asiasta samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Lukemisen arvoinen teos kuitenkin.

1/12800

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...