Jump to content
MAINOS

YLE: Lasten innostus energiajuomiin huolestuttaa


Reportteri

Recommended Posts

MAINOS

Minun puolestani energiajuomat voisi kieltää alle 18-vuotiailta. Niitä litkitään pitkin päivää, valvotaan sen takia myöhään ja sitten koulussa väsyttää. Ja jatkuvasta juomisesta (koskee myös limuja ja tuoremehuja) koituu hampaille ihan turhaan suurta rasitusta. Nykylasten ja -nuorten hampaathan ovat kuulemma tätä nykyä huonossa kunnossa. Janojuomaksi sopii parhaiten vesi.

Ihmettelen tässä(kin) kohtaa, kuinka paljon vanhemmat antavat lapsille rahaa, ja miten sen käyttöä valvotaan? Ja mihin lapset ylipäätään totutetaan? Meillä janojuoma on normaalitilanteissa aina vesi tai Vichy. Meillä juodaan limua max kerran viikossa, yleensä saunan jälkeen. Mehuakin ihan satunnaisesti. Eikä ole reikiä hampaissa.

Link to comment
Share on other sites

Omaan lähikauppaan on kanssa tullut tollanen lappu jo jonkin aikaa sitten.

Ihme muoti-ilmiö kyllä noista tullut. Tuskin niitä sen kofeiinin takia juodaan, kahvissakin kun on enemmän. Makukaan ei ole mikään erityisen hyvä. Onko tää nyt vähän sama asia kun me käytiin ton ikäsenä salatupakalla koulussa, niin nyt sitten täytyy juoda batterya?

Link to comment
Share on other sites

En tiedä miten lapsiin mahtavat nuo vaikuttaa mutta itse sain rytmihäiriöitä juotuani red bullia. Loppu siihen omat litkimiset. Mukava herätä sellaiseen kesken yöunien. En ollut toki nukkumaanmennes juonut, vaan siinä kuuden aikaan illalla iltavuorossa.

Vai onko tämä nyt vaan joku muoti-ilmiö.. Tuli Citymarketissa nähtyä 10 vuoden ikäsiä sällejä rivissä energiajuomat käsissä. Vähän kuin tuossa torilla vanhat puistokemistit kaljapullojen kanssa... ::)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...