Jump to content
MAINOS

YLE: Tutkimus: Käsidesistä ei juuri hyötyä sikainfluenssaa vastaan


Reportteri

Recommended Posts

Käsien desinfiointiaineen käyttö ei merkittävästi vaikuta sikainfluenssan leviämisvauhtiin, väittää eilen julkaistu amerikkalaistutkimus. Tulokset viittaavat siihen, että virus leviää tehokkaimmin ilmassa pisaratartuntana.

Lue koko juttu

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Suomalaisilla on kyky ja taito keskittyä epäoleelliseen; huuhdellaan käsiä pirtussa vartin välein, mutta samalla pärskitään puolikuntoisena töissä..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Minust tuossa ei ole mitään uutta, ei ne desit ole koskaan potkineet noihin pöpöihin?

Ja sekin on syvältä ja poikittain, että ostellaan kotiin anti-se-tappaa-kaiken-saippuaa, käsidesiä ja muutamaa muuta tuotetta.

Ja sitten ihmetellään tavan elämän resistenttejä pöpöjä, niitä yritetään torjua aineilla jotka ei niihin pure ja kas, taas ollaan kipeempiä.

Jep.

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

Minust tuossa ei ole mitään uutta, ei ne desit ole koskaan potkineet noihin pöpöihin?

Miks sitten esim. sairaankuljetuksessa hygieniahoitaja käskee lutraamaan kädet käsidesillä sillä perusteella että käsidesi tappaa pöpöt varmemmin? Ja eikös sairaalassakin ole ohje että kädet pestään vaan silloin kun on näkyvää likaa?
Link to comment
Share on other sites

Se käsidesi on sairaalaympäristössä oikeastaan niitä bakteereja vastaan. Kotiin ei ole mitään järkeä hommata desejä ja ilman kosketusta toimivia saippua-annostelijoita.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Joo. Siis kuten BS sanoi, sairaalat yms. sellaiset on aivan eritason pöpöjä täynnä, jolloin juuri kaikki asiat liittyvät toisiinsa, laitoshuollon toimista lähtien.

Näkyvästä liasta aina puhutaan, mutta kyllä me sairaalassa pestään kädet saippualla ja vedellä

-töihin tullessa

-töistä lähtiessä, kotona siis viimeistään

-wc:ssä käydessä ja käytän tosiaan välysten kuivaamiseen/pyykimiseen paperia, en pyyhi kädellä

-ohjeen mukaan Noro-clostis-sairaalabakteerit jne huoneiden jälkeen, perushoitojen jälkeen

-ruokailiua edeltävästi, siis omaa ruokailua

Eli tarkoitin viestilläni sitä, että aina on tiedetty vatsatautipöpöjen tarvitsen nimenomaan vettä ja saippuaa, hyvä kuivaus, käsidesi ja toki muut asiat huomioiden, potilaan kohortointi jne jne

Tuo kotiin laajennut hysteriä mm. automaattipumpuista on naurettava; mainos kertoo pöpöjen viihtyvän painallusnapin päällä. Totta, kusormet ja nenänkaivuut siinä istuukin, siinä pumpun painallusosassa.

Mutta kun ne kädet siis pestään saippualla sen painamisen jälkeen. Jopa mun 10v tajusi mainoksen älyvapauden sen pöllähtäessä tv:eestä ensimmäisen kerran.

Kodin bakteerit ja viirukset on perussettiä, niille tuleekin altistua hyvässä määrin. Kaikki järjetön kuuraus ja puunais mega-ainella on tuhoa kohti, sanon minä ja onneksi pari muutakin asiaan perehtynyttä.

Sairaalat on asia erikseen, siirtokyydit altistuu samalla tavoin. Siksihän meki kerromme asiasta kuljetusta tilatessa.

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

Tässä taulukko joka kertoo mitä pöpöjä etanoli tappaa kun käsiä lutrataan. Eli bakteeri-itiöihin, sieniin, kuten ei myöskään (räkätauteja aiheuttaviin) vaipattomiin viruksiin pirtusta ei ole juurikaan apua, mutta vaipalliset virukset (mm. influenssa) etanoli kyllä tappaa.

Eli kyllä minä vaadin käsienpesualtaat ja lämpimän veden myös lansseihin... :P (ja annan perheenjäsenten lutrata käsiään pirtulla influenssakaudella...)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...