Jump to content
MAINOS

Virka- ja työsuhteen erot


OldOne

Recommended Posts

Komppaan VFffää. Toimessa on hyvä olla. Virkoja ei o yhtään ikävä.

Menee vahvasti ensihoitokeskus-keskustelun ohi, mutta kertokaapa nyt vielä lyhyesti mitä eroja viran tai toimen vastuissa ja velvotteissa on? Ei ole tullut mieleenkään että asialla olisi käytännön merkitystä... Nimim. Valistumaton virkamies

http://tinyurl.com/2udcwaj

Kts monessa kohtaa missä virkasuhteisella lukee että työnantaja määrää, työsopimussuhteisella lukee että sovitaan työntekijän kanssa. Kts vaikka kohta "tehtävien muutokset" tai "Siirtäminen toiseen virkaan/tehtävään". Pähkinänkuoressa, virkasuhteista voidaan määrätä moneen sellaisen asiaan mihin työsuhteiselta tarvitaan suostumus ja asia pitää sopia neuvottelemalla. Koska virkasuhde perustuu ihan eri lakeihinkin, sillä on isoja juridisia merkityksiä myös velvoitteiden kanssa. Virkasuhteisella on esim suojelutyö velvoite, työsuhteisella ei ole. jnejne.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Virkasuhteiselle ei niin vaan vittuilla. Ja muutama muukin etu tulee mieleen...

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

Tuo

Virkasuhteiselle ei niin vaan vittuilla. Ja muutama muukin etu tulee mieleen...

Ei virkasuhde sosiaali- ja terveydenhuollossa paljoa vittuilulta suojaa. :)

Kuntatyönantajalla on ainakin tähän asti ollut sellainen kanta, että suoritustason terveydenhuoltoalan työntekijät eivät käytä julkista valtaa ja näin ollen heidän ei tarvitse olla virkasuhteisia.

Kyllähän se hoidon tarpeen arviointi puhelimessa tai terveysaseman lasikopilla ja sitä kautta julkisen sektorin hoitoon pääsyyn vaikuttaminen julkisen vallan käytöltä voisi vaikuttaakin, mutta työsuhteiset sitä tekevätkin.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Okei, kiitos Osku infosta! Perusmosuri tietenkään ei juuri voi vaikuttaa siihen millaisia työsuhteita työnantajaosapuoli on halukas tarjoamaan, mutta hyvä sitä kai olis tietää millaisin velvoittein toimii...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...