Jump to content
MAINOS

Valvira tuomitsee jyrkästi opiskelijoiden pyörittämät terveysklinikat


Reportteri

Recommended Posts

Ammattikorkeakoulujen yhteydessä toimii useita harjoitteluklinikoita, mutta valvontaviranomaisilla ei ole mitään käsitystä niiden määrästä. Valvontaviranomaisten mielestä ammattikorkeakoulujen ei pitäisi tuottaa terveyspalveluja. Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto Valvira toivoo ministeriöiden puuttuvan tilanteeseen. Valviran ja aluehallintovirastojen yhteinen esitys lähti elokuussa myös ammattikorkeakouluihin. Ministeriöt eivät ainakaan heti ole ryhtymässä toimiin. Asiaa ei ole vielä ehditty käsitellä sosiaali- ja terveysministeriössä. Opetusministeriössä Valviran kirje ehti heti saavuttuaan lipsahtaa mappi Ö:hön.

http://www.ts.fi/online/kotimaa/157612.html

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Tarkotetaankohan tällä samaa kuin meillä oli kouluaikan? meinaan, että meidän piti kerran viikossa (muistaakseni 6 viikon ajan) päivystää lähimmässä vanhusten palvelutalossa (jossa myös ksh:n hoitajat paikalla) ja mitata halukkaiden asukkaiden verensokerit ja verenpaineet?

Mä en nähnyt sitä terveyspalvelun tuottamisena koska ei me opastettu niitä asukkaita mitenkään, otettiin vain arvot ja kirjattiin ne ylös jos ko. ihminen niin tahtoi. mutta klinikoiksi niitä sanottiin... Mutta me ei oltu yksin vaan se homma oli jotenkin pyöritetty ksh:n alle ja niiden joku sh oli aina siinä paikan päällä mukana.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Esim Jyväskylässä on tällaista toimintaa

Yhteisöpalvelut:

Hyvinvointia aikuisille ja lapsille

HYVIpisteestä, Hyvinvointipalvelutoiminnan oppimiskeskuksesta, saat asiantuntevaa ja laadukasta palvelua hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Monipuoliset palvelumme tuotetaan opiskelijoiden, ohjaajien ja opettajien yhteistyönä. Oppimiskeskus toimii oppimis- ja harjoittelupaikkana fysioterapian, toimintaterapian, kuntoutuksen ohjauksen, hoitotyön ja sosiaalialan opiskelijoille.

Palvelumme aikuisille

  • Ikääntyneiden kuntosaliryhmät
    • Ikääntyneiden kuntosaliryhmän tavoitteena on luuston, lihasten ja tasapainon vahvistuminen, jonka avulla ennaltaehkäistään kaatumistapaturmia.
    • Painonhallintaryhmät (BMI yli 40)
      • Painonhallintaryhmän tavoitteena on terveyden ja voimavarojen kartoittaminen ja edistäminen vertaistuen avulla. Allasryhmään sisältyy keskusteluosio, joka muodostuu ajankohtaisista painonhallintaan liittyvistä teemoista. Painonhallintaryhmässä perehdytään myös kehonhallintaan sekä tasapainon ja syvien lihasten harjoitteluun.
      • Allasharjoitteluryhmät
        • Allasharjoitteluryhmissä tehdään tavoitteellista allasharjoittelua erityisryhmien ja yksilöllisten tarpeiden mukaan. Palvelu on tarkoitettu esimerkiksi fibromyalgiaan sairastuneille, omaishoitajille ja ikääntyville.
        • Keskustelu- ja elämänhallintaryhmät
          • Ryhmässä tavoitteena on keskustelu ja kokemusten jakaminen toiminnan kautta. Palvelu on tarkoitettu esimerkiksi vertaistukea kaipaaville opiskelijoille, ikääntyville ja työttömille.
          • Aivohalvauskuntoutujien pienryhmä
            • Pienryhmän tavoitteena on arjen tukeminen ja toimintakyvyn kohentaminen sekä yleinen virkistäminen. Ryhmä on tarkoitettu aivohalvauksen sairastaneille.
              Palvelumme lapsille
              • Havaintomotoriset ryhmät
                • Ryhmässä tuetaan 5-6-vuotiaiden lasten motorista kehitystä liikunnan, leikkien ja pelien keinoin huomioiden kunkin yksilölliset tarpeet. Ryhmään ohjaus tapahtuu Jyväskylän kaupungin fysio-/ toimintaterapiayksikön kautta.
                • Terapeuttiset pienryhmät
                  • Terapeuttisessa työryhmässä edistetään lapsen toimintakykyä yksilöllisesti. Ryhmään tullaan toimintakyvyn arvioinnin perusteella. Ryhmään ohjaus tapahtuu Jyväskylän kaupungin fysio-/ toimintaterapiayksikön kautta.
                  • Sosiaalisia taitoja edistävä toiminnallinen ryhmä
                    • Ryhmässä opitaan yhdessä olemisen ja yhdessä toimimisen taitoja.

                    [*]Muksujumppa

                    [*]Muksujumpassa lapsi (alle 3-vuotias) ja vanhempi kokevat liikkumisen iloa yhdessä.

                    Yksilöille

                    Kokonaisvaltaista hyvinvointia Kyllönmäeltä

                    HYVIpisteestä, Hyvinvointipalvelutoiminnan oppimiskeskuksesta, saat asiantuntevaa palvelua hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Monipuoliset palvelumme tuotetaan opiskelijoiden sekä ohjaajien ja opettajien yhteistyönä. Oppimiskeskus toimii oppimis- ja harjoittelupaikkana fysioterapian, toimintaterapian, kuntoutuksen ohjauksen, hoitotyön ja sosiaalialan opiskelijoille.

                    Palveluitamme ovat

                    [*]Fysioterapiapalvelut

                    [*]Yksilöfysioterapiaa lääkärin lähetteellä.

                    [*]Toimintaterapiapalvelut

                    [*]Yksilötoimintaterapiaa lääkärin lähetteellä.

                    [*]Terveysneuvonta ja ohjaus

                    [*]Omaan kuntoon ja terveyteen, kuten verenpaineeseen, painonhallintaan tai ravitsemukseen liittyvät seurannat sekä jatkotarpeiden arviointi.

                    [*]Kuntoutus- ja palveluohjaus

                    [*]Kuntoutuspalveluiden kartoitus- ja kotikäynnit yksilöllisten tarpeiden mukaan. Palvelu suunnattu erityisesti työttömille ja ikääntyville.

                    [*]Psykososiaalinen arviointi ja palveluohjaus

                    [*]Elämäntilanteen ja sosiaalisen verkoston kartoittaminen ja tukeminen yhdessä asiakkaan kanssa. Palvelu suunnattu erityisesti työttömille ja ikääntyville.

                    [*]Terveyteen ja fyysiseen suorituskykyyn liittyvät testaukset ja seurannat sekä harjoitteluohjelmien laadinta ja harjoittelun ohjaus.

                    [*]Terveyskysely[*]Hengitys- ja verenkiertotestaukset (First Beat- sykeväli analyysi, PP- ja juoksumattotestit)[*]Tuki- ja liikuntaelimistön testaukset (Orton, isometriset voimamittaukset, tasapainotestit)

                    Näissä on pääasiassa fysio- ja toimintaterapeuttiopiskelijat. Hoitotyön opiskelijat on vain joissakin pienissä osissa mukana (yksi lyhyt harjoittelujakso, jolloin pari opiskelijaa harjoittelussa). Kätilö- ja th-ryhmät pitää tämän kautta synnytysvalmennukset, mutta varsinainen "Hyvipiste" ei ole siinä mukana, muuten kuin sopimusosapuolena.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...