Jump to content

Pistämisen näkeminen ei laukaise neulakammoa


Reportteri

Recommended Posts

Viimeaikaiset sikainfluenssarokotteen ja narkolepsian mahdollista yhteyttä koskeneet uutiset ovat saaneet esimerkiksi YLE Uutisissa aikaan palauteryöpyn. Palautteessa on kritisoitu sitä, että uutisissa on näytetty kuvia lasten rokottamisesta. Esimerkiksi aikuiset ovat olleet huolissaan siitä, että kuvat lietsovat lapsissa neulakammoa.

- En usko, että lapsi, joka näkee pistämistä hermostuu siitä niin, että asiasta kehittyy hänelle neulapelko, sanoo THL:n ylilääkäri Jaana Suvisaari. Suvisaari ei myöskään usko siihen, että rokottamisen tai verikokeen ottamisen näkeminen lisäisi neulapelosta kärsivän lapsen pelkoa. Pistämisen näkeminen voi tietenkin tuntua ikävältä, jos pelkää neuloja.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/08/pistamisen_nakeminen_ei_laukaise_neulakammoa_1929378.html

Link to post
Share on other sites

Taitaa enemmänkin vaikuttaa vanhempien OMA suhtautuminen asiaan. Jos pistostilanteissa tai nyt noita uutisia katsellessa asiaan suhtaudutaan hysteerisesti, taatusti se heijastuu lasten käytökseen. Tämä nyt ihan keittiöpsykologian perusteella.

Link to post
Share on other sites

Voi herran tähden. Eipä lapset vielä kunnioita vettäkään riittävästi vaikka hukkumisuutisissa on ollut veden kuvia suunnilleen aikojen alusta. Tai autotien ylittämistä tai junaradalla leikkimistä tai...

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...