Jump to content
MAINOS

Pistämisen näkeminen ei laukaise neulakammoa


Reportteri

Recommended Posts

Viimeaikaiset sikainfluenssarokotteen ja narkolepsian mahdollista yhteyttä koskeneet uutiset ovat saaneet esimerkiksi YLE Uutisissa aikaan palauteryöpyn. Palautteessa on kritisoitu sitä, että uutisissa on näytetty kuvia lasten rokottamisesta. Esimerkiksi aikuiset ovat olleet huolissaan siitä, että kuvat lietsovat lapsissa neulakammoa.

- En usko, että lapsi, joka näkee pistämistä hermostuu siitä niin, että asiasta kehittyy hänelle neulapelko, sanoo THL:n ylilääkäri Jaana Suvisaari. Suvisaari ei myöskään usko siihen, että rokottamisen tai verikokeen ottamisen näkeminen lisäisi neulapelosta kärsivän lapsen pelkoa. Pistämisen näkeminen voi tietenkin tuntua ikävältä, jos pelkää neuloja.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/08/pistamisen_nakeminen_ei_laukaise_neulakammoa_1929378.html

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Taitaa enemmänkin vaikuttaa vanhempien OMA suhtautuminen asiaan. Jos pistostilanteissa tai nyt noita uutisia katsellessa asiaan suhtaudutaan hysteerisesti, taatusti se heijastuu lasten käytökseen. Tämä nyt ihan keittiöpsykologian perusteella.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Voi herran tähden. Eipä lapset vielä kunnioita vettäkään riittävästi vaikka hukkumisuutisissa on ollut veden kuvia suunnilleen aikojen alusta. Tai autotien ylittämistä tai junaradalla leikkimistä tai...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...