Jump to content
MAINOS

Nuorten kannabiskokeilut ovat lisääntyneet


Reportteri

Recommended Posts

Nuorten kannabiskokeilut ovat lisääntyneet erityisesti lukiolaisten ja ammattiin opiskelevien osalta. Tuoreessa Kouluterveyskyselyssä 22 prosenttia ammattiin opiskelevista ja 16 prosenttia lukiolaisista ilmoitti kokeilleensa kannabista ainakin kerran. Vuoden 2008 kyselyssä osuudet olivat noin neljä prosenttiyksikköä pienemmät.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Kouluterveyskyselyn johtajan Riikka Puusniekan mukaan kannabiksen kokeilu on selvästi yleisintä pääkaupunkiseudulla, jossa noin joka kahdeksas peruskoululainen, noin joka neljäs lukiolainen ja noin joka kolmas ammattiin opiskeleva ilmoitti kokeilleensa kannabistuotteita vähintään kerran. Kannabiskokeilut ovat hieman yleisempiä pojilla kuin tytöillä.

http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=22924

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Nuorta ikäluokkaa edustaen voin sanoa, että kaveripiireissä kyllä huomannut tämänkin yleistymisen. Itse kovasti vastustan, jos kaverit käyttää. Usein kuulee perusteluja, että "se on terveellisempää ja turvallisempaa kuin viina", ja "ei siihen jää koukkuun." Ehkä niin, mutta olen nähnyt niitäkin tapauksia, missä ei tarvita kuin vähänkin addiktoituva persoonallisuus, niin kyllä siihen "jää koukkuun", ja se laiskistaa pitkän päälle. Ja tietääkseni nakertaa myös aika hyvin tapakäyttäjän lompakkoa. En suosittele kellekään, jo sen laittomuuden takia.

Link to comment
Share on other sites

Saisivat lyödä samaan nippuun 7lk:n aloituspakettiin jonkun huumevalistushässäkän. Nyt siinä tuli Alkon vihkonen, MLL:n vihkonen yleisellä tasolla kaikesta ja olikohan joku muu?

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

No tää trendi tietää jatkossakin lisää huumejengien ahdistamia ja valvontakameroilla tarkkailtavia osastoille läpi Suomenniemen

- Ei tarinoita vuodet vaihda, ne vaihtaa vain kertojat -

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...