Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

Nuorten kannabiskokeilut ovat lisääntyneet

Recommended Posts

Reportteri

Nuorten kannabiskokeilut ovat lisääntyneet erityisesti lukiolaisten ja ammattiin opiskelevien osalta. Tuoreessa Kouluterveyskyselyssä 22 prosenttia ammattiin opiskelevista ja 16 prosenttia lukiolaisista ilmoitti kokeilleensa kannabista ainakin kerran. Vuoden 2008 kyselyssä osuudet olivat noin neljä prosenttiyksikköä pienemmät.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Kouluterveyskyselyn johtajan Riikka Puusniekan mukaan kannabiksen kokeilu on selvästi yleisintä pääkaupunkiseudulla, jossa noin joka kahdeksas peruskoululainen, noin joka neljäs lukiolainen ja noin joka kolmas ammattiin opiskeleva ilmoitti kokeilleensa kannabistuotteita vähintään kerran. Kannabiskokeilut ovat hieman yleisempiä pojilla kuin tytöillä.

http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=22924

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

Taitaa tulla tästä "uusi" villitys. Eipähän sentään mistään mdpv:stä ole kyse, joskaan ei kyllä ihan yläasteiässä kai vielä tarvitsisi alkaa opettelemaan laittomien aineiden käyttöä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Touho

Nuorta ikäluokkaa edustaen voin sanoa, että kaveripiireissä kyllä huomannut tämänkin yleistymisen. Itse kovasti vastustan, jos kaverit käyttää. Usein kuulee perusteluja, että "se on terveellisempää ja turvallisempaa kuin viina", ja "ei siihen jää koukkuun." Ehkä niin, mutta olen nähnyt niitäkin tapauksia, missä ei tarvita kuin vähänkin addiktoituva persoonallisuus, niin kyllä siihen "jää koukkuun", ja se laiskistaa pitkän päälle. Ja tietääkseni nakertaa myös aika hyvin tapakäyttäjän lompakkoa. En suosittele kellekään, jo sen laittomuuden takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Keep the faith

Saisivat lyödä samaan nippuun 7lk:n aloituspakettiin jonkun huumevalistushässäkän. Nyt siinä tuli Alkon vihkonen, MLL:n vihkonen yleisellä tasolla kaikesta ja olikohan joku muu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
TeeVee

No tää trendi tietää jatkossakin lisää huumejengien ahdistamia ja valvontakameroilla tarkkailtavia osastoille läpi Suomenniemen

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...