Jump to content
MAINOS

Subutex korvaushoito potilaan hoitamisesta kir.sis.ym. osastoilla kysymys?


Guest Jannice

Recommended Posts

Mielenkiinnosta tiedustelen, kuinka teillä hoidetaan subutex/temgesic lääkityksen antaminen bubre-korvaushoidossa olevalle potilaalle? Kun tälläinen potilas teillä hoidossa jonkun muun syyn vuoksi. Annetaanko valvotusti? Meillä kun potilaiden mielestä "vankila" meininki lääkkeen oton suhteen...  ;D Täytyy istua hoitajaa vastapäätä, kädet pöydän päällä näkyvissä. Hoitaja laittaa lääkkeen kielen alle. Lopuksi vielä kumuhanskat kädessä kaivellaan suukin... Ohjeistushan on tämä, mutta riittääkö kirran tapaisten osastojen miehitys tälläisiin operaatioihin..?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Entisellä osastollani annoimme (ainoan) subutex-potilaamme kaataa lääkemukista tbl suuhunsa. Ei meille annettu sen kummempia ohjeistusta lääkkeenjakoon, normaalin n-kaapin kulutuseurannan lisäksi. Emmekä huomanneet väärinkäytöksiä.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

harjoittelujaksollani minut laitettiin vahtimaan subutexin ottamista. "nyt istut 10 minuuttia tuon potilaan vieressä ja katsot että lääke pysyy kielen alla. sitten tarkistat suun".  Jos asiaa ei vahdittu, vietti kyseinen potilas tunnin kylpyhuoneessa, sulatti subutexit tavalla taikka toisella ja piikitti satsin. Joku kaveri salakuljetti neuloja osastolle. Sänkyä tutkiessaan sai olla KOVIN VAROVAINEN.  :-

Link to comment
Share on other sites

Töissä ollaan tätä asiaa aina välillä pohdittu (i.v reittikin kun valmiiksi usein auki), kun siinä imeytyksessä tosiaan saattaa kestää ½-tuntiakin, että kuinka se hoidetaan osastoilla joissa kiirettä muutenkin. Ainakin mitä itse muistan kyseisistä harjoitteluista niin ei paljon istahdettu työajalla... :-  Eikä tälläiset asiat ymmärrettävästi ole kiirelistalla ensimmäisenä. Toisaalta kyllähän nämä potilaat keinot keksii joka tapauksessa, kaverit sitten tulevat hätiin sairaalaankin.

Päihdepuolella hoidossa olevat potilaat, kun AINA melkeinpä haluavat hoidattaa nämä kaikki muutkin ongelmansa samalla kertaa. Ja niitähän riittää... Leikkausta vaativat ym. tietysti onkin pakko "päästää" hoitamaan, mutta muuten onkin välillä työtä saada potilas ymmärtämään että nyt keskitytään siihen päihdepuoleen.

Link to comment
Share on other sites

Omaan juttuuni/kokemukseeni lisäyksenä muistankin nyt että vahtasimme potilasta/hän joutui olemaan lääkkeen antajan lähellä/näkyvissä tbl sulamisen ajan ja tsekkasimme suun tämän jälkeen.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ainakin mitä itse muistan kyseisistä harjoitteluista niin ei paljon istahdettu työajalla... :-  Eikä tälläiset asiat ymmärrettävästi ole kiirelistalla ensimmäisenä.

Korvauslääkitys, oli se sitten bubre- tai metadonilääkitys tulisi asetuksen mukaan antaa AINA valvotusti huh.gif oli hoidossa oleva potilas millä osastolla tahansa

Voittajat eivät luovuta ja luovuttajat eivät koskaan voita!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...