Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Vieras: Jannice

Subutex korvaushoito potilaan hoitamisesta kir.sis.ym. osastoilla kysymys?

Recommended Posts

Vieras: Jannice

Mielenkiinnosta tiedustelen, kuinka teillä hoidetaan subutex/temgesic lääkityksen antaminen bubre-korvaushoidossa olevalle potilaalle? Kun tälläinen potilas teillä hoidossa jonkun muun syyn vuoksi. Annetaanko valvotusti? Meillä kun potilaiden mielestä "vankila" meininki lääkkeen oton suhteen...  ;D Täytyy istua hoitajaa vastapäätä, kädet pöydän päällä näkyvissä. Hoitaja laittaa lääkkeen kielen alle. Lopuksi vielä kumuhanskat kädessä kaivellaan suukin... Ohjeistushan on tämä, mutta riittääkö kirran tapaisten osastojen miehitys tälläisiin operaatioihin..?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Jio

Entisellä osastollani annoimme (ainoan) subutex-potilaamme kaataa lääkemukista tbl suuhunsa. Ei meille annettu sen kummempia ohjeistusta lääkkeenjakoon, normaalin n-kaapin kulutuseurannan lisäksi. Emmekä huomanneet väärinkäytöksiä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
NurseBetty

harjoittelujaksollani minut laitettiin vahtimaan subutexin ottamista. "nyt istut 10 minuuttia tuon potilaan vieressä ja katsot että lääke pysyy kielen alla. sitten tarkistat suun".  Jos asiaa ei vahdittu, vietti kyseinen potilas tunnin kylpyhuoneessa, sulatti subutexit tavalla taikka toisella ja piikitti satsin. Joku kaveri salakuljetti neuloja osastolle. Sänkyä tutkiessaan sai olla KOVIN VAROVAINEN.  :-

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Jannice

Töissä ollaan tätä asiaa aina välillä pohdittu (i.v reittikin kun valmiiksi usein auki), kun siinä imeytyksessä tosiaan saattaa kestää ½-tuntiakin, että kuinka se hoidetaan osastoilla joissa kiirettä muutenkin. Ainakin mitä itse muistan kyseisistä harjoitteluista niin ei paljon istahdettu työajalla... :-  Eikä tälläiset asiat ymmärrettävästi ole kiirelistalla ensimmäisenä. Toisaalta kyllähän nämä potilaat keinot keksii joka tapauksessa, kaverit sitten tulevat hätiin sairaalaankin.

Päihdepuolella hoidossa olevat potilaat, kun AINA melkeinpä haluavat hoidattaa nämä kaikki muutkin ongelmansa samalla kertaa. Ja niitähän riittää... Leikkausta vaativat ym. tietysti onkin pakko "päästää" hoitamaan, mutta muuten onkin välillä työtä saada potilas ymmärtämään että nyt keskitytään siihen päihdepuoleen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Jio

Omaan juttuuni/kokemukseeni lisäyksenä muistankin nyt että vahtasimme potilasta/hän joutui olemaan lääkkeen antajan lähellä/näkyvissä tbl sulamisen ajan ja tsekkasimme suun tämän jälkeen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
EveK

Ainakin mitä itse muistan kyseisistä harjoitteluista niin ei paljon istahdettu työajalla... :-  Eikä tälläiset asiat ymmärrettävästi ole kiirelistalla ensimmäisenä.

Korvauslääkitys, oli se sitten bubre- tai metadonilääkitys tulisi asetuksen mukaan antaa AINA valvotusti huh.gif oli hoidossa oleva potilas millä osastolla tahansa

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...