Jump to content
MAINOS

YLE: Helle piinaa odottavia äitejä ja vastasyntyneitä


Reportteri

Recommended Posts

Kohonnut verenpaine ja jalkojen turvotus ovat tuttuja oireita odottavalla äidille etenkin silloin, kun lämpötila nousee korkeaksi. Pienelle vauvalle kuumuus aiheuttaa lämpöhalvauksen riskin.

Lue koko juttu

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

No justiinsa, taas löytyi toi kultainen neuvo:

Vääränlainen ruokavalio pahentaa helposti tukalaa oloa.

- Siihenkin pystyy vaikuttamaan vähentämällä suolankäyttöä, syömällä kevyesti ja juomalla runsaasti, neuvoo Etelä-Karjalan keskussairaalan synnytysosaston osastonhoitaja Tuija Suokas.

Juu, no tuota suolaahan kannattaakin vähentää näillä hikoiluilla. Itellä ainakin päinvastoin, saa kattoo että syö jotain suolaista, kun ruoka ei tahdo maistua.. Ja luulen että viimeisillään olevat hikoilevat aika lailla.

Ja toinen juttu:

Suokas on samoilla linjoilla. Hän neuvoo laittamaan jalat ylös ja ottamaan kunnon päiväunet.
Niin no tokihan kaikilla on siihen mahdollisuus..

No joo, ehkä tää kuumuus käy hermoille, vaikkei ihan vielä oo viimeisillään raskaana.. ::)

Toivo on puoli elämää, välinpitämättömyys on puoli kuolemaa.

-Kahlil Gibran

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Sitä suolaa pitäisi nimenomaan ottaa lisää helteillä. Eikä juoda mitään naurettavaa vähähiilihappoista bonaquaa tms, joissa on natriumia 0.00g (tuoteselosteesta katsottu) vaan ihan kunnon vichyä, jossa on suolaa.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ja veli venäläinen tuppaa vielä savut. Noin 1300 suomalaista menehtyy ennenaikaisesti pienhiukkasten aiheuttamiin terveyshaittoihin (sydän- ja verisuonitapahtumat, hengitysteiden infektiot, astman paheneminen) vuosittain, Euroopassa menehtyy ennenaikaisesti noin 350 000 ihmistä vuodessa.

Jos tuollainen selvästi näkyvyyteen vaikuttava savu aiheuttaisi Etelä- ja Länsi-Suomen lääneissä suurimman osan päivän keskimääräisestä pienhiukkasaltistumisesta, niin karkean laskennallisesti päivä savua tarkoittaisi reilua kahta ennenaikaisesti menehtynyttä ja useita kymmeniä hengitystieinfektioita sekä kymmeniä astman pahenemisia. Tilastopiikkeinä eivät hevin näy, kun hajautuvat suurempaan määrään ihmisiä ja mm. samanaikainen helle vaikuttaa sydänsairaisiin.

Mutta mikäs, Suomihan voi pitää tällaiset "pienet ympäristöhaitat" omina asioinaan ja olla puuttumatta niihin. Lisäksihän puun pienpolttoa pienhiukkaspäästöineen ajetaan ideologisin perustein samalla järjellä kuin puurakentamista - eli ensin päätetään, että puuta pitää saada menemään ja sitten mietitään millä tuilla tai konsteilla näin tapahtuisi. Valitettavasti tutkimusta, laajempaa arviontia tai standardointia ei kummassakaan asiassa ole tehty ts. jälki ja tulos voi sitten olla ihan mitä lystää. Suomessahan lainsäädäntövalmistelu ylipäätään ei ole aina kovin korkeatasoista, miljarditason säädöksiä on saatettu väkertää vähemmällä tiedolla mitä yksittäiseltä teollisuusyritykseltä vaaditaan lupiinsa - samaan aikaan kuin riemuitsimme duunissa EU:n säädösvalmisteluiden taustaselvitysten laajuudesta ja monipuolisuudesta verrattuna kotimaisiin, saivat samat EU:n selvitykset keskieurooppalaisilta jäsenmailta raskasta kritiikkiä niiden puutteellisuudesta...

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tämä ei nyt ihan vastasyntyneitä koske, mutta vanhemmat ihmiset ihmettelivät miksi vauvallani ei ole vesipulloa. Ennen kuulemma sairaalassakin on ollut jokaisella lapsella oma vesipullo. Nykyisinhän on ohjeistuksissa, että maito riittäisi vauvoille juomaksi ja muuta ei ole tarpeen antaa. Kysyin th:lta asiaa ja hän sanoi, että helteellä saa välillä antaa vettä vauvalle, kunhan hän ei sillä täytä mahaansa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

"Imeväisille" annettiin aikaisemmin vettä, kun ajateltiin, että rintamaidosta ei saa tarpeeksi nestettä. Onni onnettomuudessa, että entisten korvikkeiden kanssa juotettiin vettä erikseen. Vettä voi antaa vähän (hörpyttämällä) kovilla helteillä, mutta maito riittää muuten.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...