Jump to content
MAINOS

YLE: Burana-takseja ja potilaspöytiä


Reportteri

Recommended Posts

Vaikka Suomessa maksua ei vaadita sairaalan portilla, raha on ratkaissut jo aikaisemmin. Sairaankuljetus eli ammattilaisten kielellä saku on kilpailutettu ala, ja potilaat tuntevat seuraukset kirjaimellisesti, kirjoittaa kolumnisti Jertta Blomstedt.

Lue koko juttu

Link to comment
Share on other sites

Vaikka palveluntuottajille maksettavat korvaukset tuplattaisiin niin kyllä ne dave-kyydit silti odottaisivat kiireempien alla. Tietenkin jos rahat käytettäisiin ensihoito- ja sairaankuljetusvalmiuden nostamiseen lisäämällä yksiköitä niin odotukset vähenisivät, mutta en usko että lisämasseja sijoitettaisiin "ylimääräisiin" autoihin. Ja turhaahan se olisikin, mieluummin palkkatason ja nykyisten yksiköiden kaluston kohentamiseen. Tietenkään mitään kokonaisvaltaista katsausta en voi sanella vain yhdessä kunnassa työskenneltyäni.

Tosin kyllä allekirjoitan osan artikkelista, esimerkiksi ohimennen mainitut lähtövalmiusajat. Tämäkään loppen lopuksi ei kuitenkaan ole kiinni siitä että ala on kilpailutettua, vaan siitä, että laki ei ohjeista kuntaa muutoin kuin että sairaankuljetus pitää järjestää.

Jos henkilöstön pätevyydestä, kaluston laadusta ja riittävyydestä, sekä lähtöajoista olisi säädetty laissa niin voitaisiin yhä kilpailuttaa, mutta tilaaja ei pystyisi säästämään kansalaisten turvallisuudesta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...