Jump to content
MAINOS

Ruotsinkieliset synnyttäjät eivät saa hoitoa omalla äidinkielellään


Reportteri

Recommended Posts

Ruotsinkielisten synnyttäjien on aiempaa vaikeampaa saada palvelua äidinkielellään, uskoo HUSin vähemmistökielinen lautakunta. HUSin hallitus lupasi, että synnytykseen saa aina ruotsinkielistä hoitohenkilökuntaa myös Tammisaaren synnytysosaston lakkauttamisen jälkeen.

- Olemme kuulleet ainakin parista tapauksesta, jossa ruotsinkielistä hoitoa halunnut synnyttäjä ei ole sitä saanut, koska sairaalassa ei ole ollut ruotsia puhuvaa henkilökuntaa, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Jan-Erik Eklöf.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/ruotsinkieliset-synnyttajat-saavat-huonoa-palvelua/181062

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

- Olemme kuulleet ainakin parista tapauksesta

Vaikuttaa todella vakavalta ongelmalta... Noi kommentit tossa uutisessa on myös parasta a-ryhmää:

Kannattaa tulla synnyttämään Vaasaan. Täällä tilanne on niin, että jos puhut ruotsia, on palvelu hyvää. Siksi moni suomalainenkin puhuu ruotsia, kun tietää että jälkkärit yms. on taattu
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ylihoitaja Merja Kumpula HUSista arvioi, että Naistenklinikalla, Kätilöopistolla ja Jorvin sairaalassa noin yksi viidestä kätilöstä puhuu ruotsia.

Mun mielestä aika hyvä prosenttiosuus ruotsia puhuvia on henkilökunnassa(20%), kun Suomessa on äidinkielenään ruotsia puhuvia 5,4%.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Saavatko kaikki muut omalla äidinkielellään esim. kuurot tai saamenkieliset? Viittomakieli ja saame ovat myös virallisia kieliä Suomessa. Ruotsinkielellä varmaan saa Suomessakin palvelua, siitä en kantais huolta ja kaikesta huolimatta suurin osa mantereella asuvista ruotsinkielisistä puhuu myös suomea (mainostavat ainakin itseään kovasti kaksikielisinä) - toisin kuin kuurot, joiden ainoa mahdollisuus viestiä on viittomakieli.

Aina kun minun pitää valita kahdesta pahasta, kokeilen sitä pahaa, johon en ole vielä tutustunut.

                                  - Mae West -

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...