Jump to content
MAINOS

Cvp:n normaali viitearvo aikuisella??(Terveellä..)


Petsku

Recommended Posts

MAINOS

Alle 10mmHg - muistaakseni viitearvona n. 2-8mmHg. Korjatkaa te muut jos olen väärässä.

Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi. Meillä teoria ja käytäntö ovat sekoittuneet siten, että mikään ei toimi ja kukaan ei tiedä miksi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Täytyy kuitenkin muistaa, että CVP voidaan ilmoittaa sekä mmHg:nä että cmH20:na. Joissain paikoissa käytetään tuota vesisenttimetriä ja joissain elohopeamillimetriä. 10 cmH20 = 7,5 mmHg = 1kPa.

Normaaliarvona itse pidän 5 - 10 cmH20:n välillä olevia arvoja potilaalla joka hengittää ilman respiraattoria tms. Respiraattori nostaa arvoa n. 3 - 5 cmH20. Pitää kuitenkin muistaa, että CVP:tä mitatessa on tärkeämpää arvojen muodostama trendi kuin yksittäinen mittaustulos.

Failure is always an option

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

norm. arvo n. 4-8 mmHg ja normaali kriittinen raja 15 mmHg. Respiraattorissa olevia, runsaasti nesteytettäessä hyväksytään korkeampikin cvp...

- Joka pierua pidättää, sillä on jotain vilppiä mielessä -

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 kuukausi myöhemmin...

Tredi on tärkeä, ja muistakaa mitata aina uloshengityksen lopussa. Jos eri hoitsut mittaa eri vaiheessa, niin aika mittausväli on aika laaja. EtCo2- mittarilla näkee helposti uloshengitysvaiheen, jos sellainen on.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Niin... sanon vain sen, että kun seuraa monitorilta trendejä, ei ole ihan helppoa katsoa sitäe uloshengitys-CVP arvoa. Monitorissa pitöisi olla CVP MEAN ja sitten se asteikko VIIVALLA sellainen, että pystyy lukemaan sen LOPPUhengitys CVP:n. Kuitenkin E.Ruokonen painottaa, että CVP/PAP asteikon tulee olla SAMALLA SCALElla... JOS PAP 64/24/18 ja CVP 9 - 14 ei tulkinta ilman "ruutujen" avaanista ole helppoa. (huom. ed. mainittu CPAP/ Resp PS ym. ym.)

Kunhan vain hoidan ja yritän ymmärtää............. ;) Frank-Starlingin laki kunniaan!!

kevättä odotellessa..

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...