psyksh Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Kiinnostaisi kovasti loikata psykiatrian puolelta somatiikan puolelle, lähinnä päivystykseen olisi kiinnostusta. Kynnys on kuitenkin suuri, koska kädentaidot ovat auttamattomasti unohtuneet nuppipuolella ollessa. Olisi siis pakko opiskella asiaa vähän lisää. Millaisiin opintoihin kannattaisi lähteä? Koulutustaustani on amk sh, mutta mielenterveys-,kriisi ja päihdetyön puoli. Onko muilla kokemuksia psykiatrian puolelta päivystykseen siirtymisestä? Olisi kiva kuulla, miten olette asian kokeneet!
Lääkärihoitaja Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Mulle tulisi mieleen esim. akuuttihoitotyön erikoistumisopinnot. Toisaalta työ tekijäänsä opettaa ja perehdytystä pyritään antamaan. Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!
Julma Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Kun nyt vissiin back to basics on kyseessä niin tuossa taannoin pamahti foorumille ketju aihetta sivuten johon tuli muutamia vastauksia: Työ päivystyksessä Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
Jio Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Kiinnostaisi kovasti loikata psykiatrian puolelta somatiikan puolelle, lähinnä päivystykseen olisi kiinnostusta. Kynnys on kuitenkin suuri, koska kädentaidot ovat auttamattomasti unohtuneet nuppipuolella ollessa. -Ihan uteliaisuudesta, kauanko tuo vaati aikaa? My brain is stuck from shooting glue I'm not sorry for the things I do Carbona not glue
Pöllö Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Jos jokin asia kiinnostaa, sinne kannattaa pyrkiä. Jos kädentaidot ja somaattisen puolen ajattelu, lääkkeet, oireet yms. ovat unohtuneet, niin em. ehdotukset jonkinlaisesta täydennyskoulutuksesta tai kertaamisesta voivat olla varteen otettavia. Osan asioista voi itseopiskella ja monet asiat tietysti pitää opetella itse. Yksi tie on tietysti kokeilla päivystystä vähemmän vaativassa ympäristössä somaattisella puolella eli lähteä portaittain nostamaan haastetasoa, hakee vaikka lyhyitä pätkiä somaattisella puolella helpommasta vaikeampaan suuntaan. Näin erityisesti, jos somaattinen puoli ei ole ollut vahva eikä halua oppia asioita kantapää kautta. Päivystyksiäkin on hyvin eritasoisia, eli hoitajaan kohdistuvat odotukset ovat varsin erilaisia. Jos mahdollinen työnantaja tarjoaa myös hyvän perehdytyksen ja mahdollisuuden tehdä vuoroja esim. kokeneemman työparin kanssa jossain pisteessä/huoneessa, niin sekin on keino välttää sitten niitä fataaleimpia virheitä ts. ei hoksaa jotain tms. ja potilas onkin vakavassa tilanteessa. Jos on noheva, nopea oppimaan, tervejärkinen ja aiemmin opitut asiat palautuvat nopeasti mieleen, niin onhan noita opiskelijoitakin päivystyksissä harjoittelemassa. Tosin eivät ota itsenäistä vastuuta potilaan kokonaishoidosta. Eihän useimpia hommia kuitenkaan opi muuten kuin vaan tekemällä, ja moni työhän on kuitenkin jollain tapaa ryhmätyötä, ihan yksikseen ei kaikkea tarvitse (eikä aina voi) osata. Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.