Jump to content
MAINOS

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu kotihoidossa


Taikkuli

Recommended Posts

Onko kokemuksia ns. pussipillerisysteemin toteutumisesta kotihoidossa? Meillä on pyörähtämässä käyntiin lääkehuolto tällä systeemillä nyt ja paljon on mielessä askarruttavia kysymyksiä. Eli, jos asiakas joutuu osastolle niin kuinka lääkkeiden kanssa sitten kotiuduttua. Meillä on yksi päivä kerran kahdessa viikossa, jolloinka lääketilaus tehdään. Eli aina parillisen viikon perjantai. No, jos asiakas on esim. muutaman viikonkin osastolla ja sitten kotiutuu yllättäen niin, että emme voi ennakoida ja tehdä tilausta niin pahimmillaanhan asiakas joutuu odottamaan 2 viikkoa, että saa pussipillerinsä! Ei mene minun jakeluun ei...

Tämä aloitusvaihe ainakin on hankala, kun kaikki lääkkeet loppuu eri aikaan asiakkaalta. Todella työlästä, vaikka tällä piti säästää hoitajien aikaa.

Kertokaahan hyvät ja huonot puolet aiheesta ylipäätään kokemuksienne perusteella.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Kun olin tuossa vähän aikaa sitten harjottelussa kotihoidossa, niin ihmettelin koko annosjakeluhommaa.. Koulussa oltiin toitotettu miten hyvä homma se on ja säästää työaikaa yms! Mutta entäs kentällä? Suurimman osan kohdalla annospusseissa ei ollut kaikkia lääkkeitä, vaan osa piti kuitenkin jakaa sinne ihan omin käsin. Ja sitte Esimerkiksi Marevan piti jokatapauksessa jakaa päivittäin. Sinänsä annosjakeluhomma on varmaan ihan jees, mutta sitten ne kaikki lääkkeet vois mennä sinne pusseihin. (siis en nyt tarkota esim. marevania vaan ihan TAVALLISIA lääkkeitä, joissa annostus menee vakiona). En sitten tiedä, oliko lienee ko. kotihoidon tiimissä vielä kyseessä muutosvaihe tms, mutta musta homma oli aika sekalaisissa kantimissa. Ja nimenomaan tuo kun osa jouduttiin lähettämään välillä sairaalahoitoon, niin omia lääkkeitä ei otettu mukaan, jolloin kotiin palatessa käytettiinkin tyyliin edellisen viikon lääkepusseja, jolloin päivämäärät eivät täsmänneet. Jos nyt menisin ko. tiimiin niin varmasti olisi jo selkeämpää homma, tuolloin olivat tosiaan elämässä juuri muutoksen aikoja.

Muokkaus:

Siis useinhan sairaalasta kotiutuessa lääkelista oli muuttunut, joten aika säätämistähän se sitten oli..

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Hyvä että tästä annosjakelusta, sen hyödyistä ja haitoista taas keskustellaan. Olis kiinnostavaa tietää miten ennen kaikkea on ajateltu se vastuukysymys sen työnekijän osalta joka käynneillä antaa ne lääkkeet asiakkaalle, hänhän on viime kädessä vastuussa siitä että lääkkeet annetaan oikein, ei apteekki joka ne lääkkeet annosjakeluna toimittaa.

Meillä melkein kaikilla annospussiasiakkailla sekä annospussit että dosetti, niin paljon tulee muutoksia ja kuuriluontoista lääkitystä. Joskus joudutaan leikkaamaan pusseja auki jotta voi lisätä tai poistaa lääkkeitä lääkemuutosten mukaan. Muutoksia tulee melkein aina kun asiakas käy lääkärillä tai kotiutuu sairaalasta. Sairaalan on annettava potilaan mukana lääkkeet ainakin kolmeksi päiväksi jotta KH ehtii hoitaa jatkolääkityksen. Lääkemuutosten yhteydessä joutuu usein soittamaan apteekkiin jotta voi kysyä miltä mikäkin tabletti näyttää. Jotkut työntekijät jossain päin Suomea pääsee kännykällä johonkin tietokantaan missä tableteista on kuvat...ei meillä vaan ole sellasta mahdollisuutta.

Meitä on ohjeistettu niin että tarkistetaan tablettien lukumäärä kun me annetaan annsopusseista lääkkeet. Lukumäärä ei tietty kerro sisällöstä mitään. On mahdollista myös verrata pussin päällä olevaa lääkeluetteloa varsinaiseen lääkelistaan, silti voi olla että sisältö ei täsmää, ihmisiähän ne farmaseutitkin on. Kerran sattui niin että apteekki oli ymmärtänyt että joku lääke oli paussilla ja sitä ei oltu jaettu ollenkaan, asia huomattiin vasta myöhemmin..

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...