Jump to content
MAINOS

STM: Pneumokokkirokote lisätään lasten rokotusohjelmaan


Reportteri

Recommended Posts

Pneumokokkikonjugaattirokote otetaan kansalliseenrokotusohjelmaan syksyllä. Sosiaali- ja terveysministeriö antoiasiaa koskevan asetuksen 23. huhtikuuta 2010. Asetus tulee voimaan1. syyskuuta 2010.

Pneumokokkirokotteesta on hyötyjä sekä lapsille että aikuisille.Pneumokokkityöryhmän selvityksen mukaan rokotteen lisääminenrokoteohjelmaan estänee 80 alle viisivuotiaan lapsen sairaalahoitoavaativaa vakavaa infektiota, 190 keuhkokuumetta ja noin 9 000välikorvatulehdusta sekä yhden lapsen kuoleman. Lasten rokottamisenarvioidaan vähentävän myös aikuisten sairastumisia.

Pneumokokkirokotetta annetaan jatkossa lasten rokotusohjelmassaneuvoloissa kolmena annoksen sarjana 3 kuukauden, 5 kuukauden ja 12kuukauden iässä. Rokotuskattavuus on ollut Suomessa perinteisestihyvä ja maailmanlaajuisesti esimerkillinen, sillä lähes kaikkilapsiperheet käyttävät kunnallisen lastenneuvolan palveluja.

Tällä hetkellä pneumokokkirokotukset sisältyvät 35maan rokotusohjelmaan. Länsi-Euroopan maista vain muutamissapneumokokkirokote ei kuulu rokotusohjelmaan.

Lisätietoja

lääkintöneuvos Merja Saarinen, p. 09 160 74030,etunimi.sukunimi@stm.fi

Lähde

Link to comment
Share on other sites

Helsingissähän (ja joissain muissakin kaupungeissa) sokkotutkimus vielä meneillään ja vasta pari viikkoa sitten tutkimushoitaja sanoi, ettei millään ehdi syyskuun alkuun tuo rokottelun aloitus (eli kesäkuun alusta syntyneet tuon sitten saisivat). Edelleen rekrytoidaan tutkimukseen koko ajan osallistujia!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...