Jump to content
MAINOS

Avustustyö ems. ulkomailla


Keikkalainen

Recommended Posts

Mites, onkos kellään kokemusta avustustyöstä tms. ulkomailla. Itseäni suuresti kiinnostais lähteä hetkeksi johonkin, esim. Afrikkaan. Ei siis mitään vuoden juttua, vaan joku kuukaus-kaksi. Onko kenelläkään kokemusta/tietoa, kuinka tuollainen olisi mahdollista, vai onko mitenkään??

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Referoin Suomen Punaisen Ristin www-sivuilta tietoa Punaisen Ristin kansainvälisestä henkilöreservistä.

Punaisen Ristin kansainväliseen henkilöreserviin pääsee hakemalla viikon pituiselle englannin kieliselle peruskurssille. Kansainvälisen henkilöreservin jäsenille järjestetään myös täydennyskoulutusta. Tämän ja ensi vuoden ohjelmassa on muun muassa katastrofivalmiuden, turvallisuuden ja järjestökehityksen kursseja. Iän tulee olla on 25 - 55 vuotta. Sinulla tulee olla tehtävää vastaava koulutus sekä vähintään kolmen vuoden työkokemus. Sujuva kirjallinen ja suullinen englannin kielen taito ovat välttämättömiä, muut kielet auttavat suuresti. Punainen Risti lähettää kansainvälisiin tehtäviin pelkästään asiantuntijoita palkallisiin määräaikaisiin työsuhteisiin. Avustustyöntekijät tekevät työtä monikansallisissa tiimeissä yhdessä paikallisen Punaisen Ristin kanssa. Henkilöreservissä ollessasi työkutsu voi periaatteessa tulla milloin vain ja mihin tahansa. Jos ehdotus sopii sekä Sinulle että Punaiselle Ristille, voi työsuhde alkaa. Sopimusten pituudet vaihtelevat parista kuukaudesta pariin vuoteen tehtävästä riippuen. Terveydenhuoltoalalta haetaan tällähetkellä mm. anestesiahoitajia, kätilöitä, leikkaussalihoitajia sekä perusterveydenhuollon osaajia. Suomen Punainen Risti valmentaa ja lähettää työntekijän kansainvälisen Punaisen Ristin tehtäviin. Suomen Punainen Risti maksaa työntekijän palkan. Varat kansainvälisten avustustyöntekijöiden palkkaukseen otetaan katastrofirahastosta.

Lähde: http://www.redcross.fi/tulemukaan/avustustyontekijaksi/fi_FI/

Punainen Risti ei lähetä terveydenhuoltoalan avustustehtäviin toisen asteen tutkinnon suorittaneita, vaan henkilöllä tulee olla vähintään opisto- tai amk-tason tutkinto.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 9 kuukautta myöhemmin...

Huomasin tämän vanhan keskustelun ja kysäisenkin omasta mielenkiinnosta myös asiasta.

Punaisen Ristin sivuilla on maininta myös perusterveydenhoidon osaajista;

http://www.redcross.fi/tulemukaan/avustustyontekijaksi/?page=2

Tarkoitetaanko tällä lähi- vai sairaanhoitajia?

Luin itsekkin aiemmin tuosta opisto- tai amk tason tutkinnosta, mutta sitten huomasin tuon maininnan perusterveydenhoidosta. Itse olen käsittänyt myös lähihoitajan olevan juurikin perusterveydenhoidon osaaja, siksi jäinkin miettimään tuota omasta mielestäni ristiriitaista ohjeistusta SPR:n sivuilla.

Muoks: typot x 2 :blink:

You might be a nurse if you firmly believe that "too stupid to live" should be a diagnosis.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Punainen Risti palkkaa mahdollisuuksien mukaan myös paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia avustusoperaatioihinsa, kuten esimerkiksi Haitissa toimittiin. Lisäksi apuna voivat toimia myös paikalliset järjestön vapaaehtoiset. Näissä perus- ja lähihoitajan tehtävissä käytetään siis apuna paikallisia. Paikallisia aletaan kouluttaamaan mahdollisimman pian esimerkiksi sairalan eri tehtäviin. Palkan maksaminen paikallisille terveydenhuollon ammattilaisille auttaa heidän toimeentulonsa hankkimisessa. On siis järkevämpää, että Suomesta lähetettävä hoitohenkilökunta pystyy huolehtimaan kaikista hoitotoimenpiteistä itsenäisesti (lääke- ja nestehoito ym.). Perusterveydenhuollon osaajilla tarkoitetaan tässä siis sairaanhoitajia ja lääkäreitä, joilla on kokemusta terveyskeskustasoisesta poliklinisestä hoitotyöstä. Katastrofialueilla alkuvaiheen jälkeen hoidetaan lähes niitä samoja vaivoja, mitä Suomessakin tavallisessa terveyskeskuksessa päivittäin hoidetaan.

Lue lisää Punaisen Ristin liikkuvan kliniiikan toiminnasta Haitissa http://www.redcross.fi/ajankohtaista/uutiset/fi_FI/klinikalta_apua/

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...