Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

15 vuoden päästä jopa 450 000 suomalaista työskentelee sosiaali- ja terveysalalla

Recommended Posts

Reportteri

Työvoiman lisätarve alalla on huikea. 120 000 uuden työntekijän palkkaaminen vaatii, että kaksi kokonaista ikäluokkaa työllistetään pelkästään sosiaali- ja terveysalalle. - Vaihtoehtoisesti, jos sukupuolten työnjako alalla ei muutu, töihin tarvitaan kaikki neljän vuoden aikana syntyneet tytöt, työministeri Anni Sinnemäki (vihr) konkretisoi Kauppalehdessä. Terveysalan kasvun moottori on väestön nopea ikääntyminen. Yli 65-vuotiaiden määrä kasvaa vuodesta 2005 vuoteen 2025 peräti 70 prosenttia. Samaan aikaan koko väestö kasvaa vain 10 prosenttia. Sosiaali- ja terveyssektorin nopean kasvattamisen ongelmia ovat kustannukset, massiivinen koulutustarve ja työvoiman mahdollinen kaikkoaminen muilta aloilta.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/04/32305

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pöllö

Veikkaisin tosin, että maan huoltosuhde ei kestä ihan huikeita työllistämisiä sosiaali- ja terveysalalle. Toinen vaihtoehto on, että palkat putoavat rajusti... Eikä sekään ratkaise kaikkea, lähtökohtaisesti maalla on kuitenkin tarve luoda vienti- ja palvelualoja, jotka tuottavat primäärirahoitusta, sitten voi miettiä, mihin se käytetään. Terveydenhuollon rakenteiden muuttuminen on vasta alussa, tehostumista tulee vielä.

Koulutusmäärissä kannattaa olla hieman realisti, väkeä toki poistuu alalta, mutta kortistoonkaan / muille aloille ei kannata väkeä palkata. Muutamilla muilla aloilla on valitettavasti tehty sitä virhettä, että on nähty alaa jos toista valtavina kasvualoina, sinne on koulutettu valtavasti ihmisiä, mutta töitä ei löydy. Se on yhteiskunnalle ja ihmisille valtava menetys. Samalla on sitten ollut muita aloja, joissa osaavasta työvoimasta on ollut pulaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
psyhoi

Ei onnistu millään että työvoimasta 450 000 ihmistä työskentelisi sosiaali- ja terveysalalla. Noh, kai se eläkeikä on nostettava tappiin asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...