Jump to content
MAINOS

Ulosmarssi Ylä-Pirkanmaalla


Maailman vahvin tyttö

Recommended Posts

Laitetaanpä tämä tännekin, vaikka en tuon työnantajan palveluksessa olekaan.

Tehyn Mäntän seudun ammattiosasto 358 ry järjestää ulosmarssin Mäntän sairaalalla keskiviikkona 17.3.2010 klo 13.30. Ulosmarssi on vastalause Ylä-Pirkanmaan terveydenhuoltoalueen johtamiselle ja henkilöstöpolitiikalle.

Ulosmarssi ei vaaranna potilasturvallisuutta.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Onpas suuri harmi, kun olen muilla mailla hommailemassa. Ei vaaranna potilasturvallisuutta.. Eli MVT hoitaa koko talon, vaikka ei tuon työnantajan palveluksessa olekaan... :)

"Hurmuri on aina imagonsa vanki, ei en oo, vaikka väitetäänkin en ole pelkkä kanki.." (Herra Ylppö&Ihmiset "Sata vuotta").

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MVT on vapaalla ja kollegat poistuvat hyvissä ajoin paikalta.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kyllä Oulussakin osataan :)

Mielenilmaus OYS:ssa hoitotyön johtamisen alistamista vastaan

15.03. 09:12

Joukko tehyläisiä järjesti maanantai-aamuna mielenosoituksen hoitotyön johtamisen alistamista vastaan. Puoli yhdeksän jälkeen osoitettiin mieltä Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) hallintorakennuksen edustalla.

Järjestäjänä oli Tehyn OYKS:n ammattiosasto 707.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä valmistellaan uutta hallintosääntöä. Hallintosäännöllä lyödään lukkoon johtamisen periaatteet jälleen useiksi vuosiksi eteenpäin. Se on paperi, jonka sisältö kertoo sairaalan imagosta ja henkilöstönsä ammattitaidon ja osaamisen arvostamisesta.

– Tehyläisinä olemme seuranneet hallintosäännönvalmistelua huolestuneena. Olemme pyrkineet saamaan asiasta nykyaikaan soveltuvaa ehdotusta, tiedottaa ammattiosasto.

– Tällä hetkellä hallintosääntöluonnos nojaa vanhoihin 60-luvun perinteisiin. Luonnoksen punainen lanka näyttää olevan yksijohtajuusmalli. Tällainen johtajuusmalli ei tue valtakunnallisia linjauksia terveydenhuollon johtamisen järjestämisessä.

– Hoitotyö ja hoitotyön johtaminen eivät ole tasavertaisessa asemassa muun johtamisen kanssa. Tämä tulee esille johtamisvastuissa ja valintapäätösten tekemisessä. Uuden hallintosääntöversion mukaan esimerkiksi ylihoitajien valinnasta päättävät tulosalueiden johtajat. Hallintoylihoitajalla ei luonnoksessa ole esimiesvastuuta, kuten muilla sairaanhoitopiirin johtavilla viranhaltijoilla.

– Uudessa hallintosääntöluonnoksessa on määritelty, että tulosalueen johtajan ja vastuualueen johtajan tehtävissä oleva henkilö toimii myös alueensa johtavana lääkärinä/vastaavana lääkärinä. Em. tehtävän määrittely sulkee keskeisistä johtamistehtävistä pois muut akateemisen koulutuksen omaavat henkilöt. Uudessa hallintosäännössä ei ole määritelty tulosalueen johtajan kelpoisuutta, jonka vuoksi myöskään varahenkilönä ei voi toimia muu kuin lääkärikoulutuksen saanut henkilö.

– Kaiken kaikkiaan nykyinen luonnos alistaa hoitotyön kokonaan lääketieteellisen johtamisen alaiseksi. Sairaanhoitopiirin henkilöstöstä 57% tekee hoitotyötä. Moniammatillinen johtajuus olisi tasapuolinen tapa päästä tulokselliseen toimintaan. Jatkuva muutos terveydenhuollossa vaatii osaavat, asiantuntevat johtajat. Toisaalta on erittäin kyseenalaista se, että johdetaan, mutta ei vastata. Kokonaisvastuun hoitotyöstä tulee olla hoitotyön esimiehillä ja lääketieteellinen vastuu lääkäreillä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meillä on pitkälti menty siihen malliin, että ylihoitaja on syrjäytetty. Kukaan ei vaan ole asiasta kehdannut meteliä pitää kun ylihoitaja on..... eeeh no se on... Mitenhän tämän nyt muotoilisi :)

Zen ja moottoripyörän kunnossapito: tutkimusmatka arvojen maailmaan. (valitettavasti Zen ei ymmärrä mitään moottorikelkkojen sielunelämästä)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meillä on pitkälti menty siihen malliin, että ylihoitaja on syrjäytetty.

Syrjäytetty henkilöstön toimesta..? Eläköön vallankumous..!!:)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MVT on vapaalla ja kollegat poistuvat hyvissä ajoin paikalta.

Se lienee viisasta.

"Hurmuri on aina imagonsa vanki, ei en oo, vaikka väitetäänkin en ole pelkkä kanki.." (Herra Ylppö&Ihmiset "Sata vuotta").

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Harmi, että joillakin on huonot henkilökohtaiset kokemukset inhottavisista ylihoitajista tai hoitotyön johtajista tai esimiehistä. Mutta totuus on se, että johtoportaassa ne kaverit ovat ainoita hoitotyön ja hoitajien edustajia ja ellei heitäkään olisi, olisi nämä hommat vieläkin köpömmin. Tosiasissa ne pahimmin pirut ja jarrut ovat nuitakin korkeammalla, ne jotka päättävät palkoista, mitoituksista, työehtojen tulkinnoista jne.

Mutta, jokainenhan saa ed. ajatella, kuten haluaa... Ja toistelen edelleen itseäni. Miettikää, miksi ne lääkärit ovat niin perhanan vahvoja, joka rintamalla... Harvon ne tappelevat keskenään, kuten meillä hoitajilla on tapana. On sitten kyseessä ylilääkäri tai erikoistuvalekuri, niin yhtä käyttä he vetävät.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Harmi, että joillakin on huonot henkilökohtaiset kokemukset inhottavisista ylihoitajista tai hoitotyön johtajista tai esimiehistä.

Hoitoalalla työtyytyväisyys on pohjalukemissa, iso osa koulutetuista hoitajista karkaa ulkomaille, ala on poissaolo- ja sairaslomatilastoissa kärjessä jne, jne..

Tämä ei johdu minun mielestä niinkään siitä että hoitoala olisi objektiivisesti mitattuna jotenkin ylivoimaisen raskas, vaan huono johtaminen ja huono työn organisointi saa aikaiseksi edellä mainittuja asioita. Työssäviihtymiseen tietysti osaltaan vaikuttaa isojen herrojen jakamat taloudelliset resurssit, mutta en usko että jotenkin automaattisesti pienten köyhien kuntien terveyskeskuksissa olisi kaikkein huonoimmat johtajat ja tyytymättömimmät työntekijät.

Eli ymmärrän hyvin näitä turhautuneita ulosmarssijoita; jos sairaalaa johdetaan pelolla ja 70-lukulaisella johtajamentaliteetilla niin jotakin on tehtävä. Tsemppiä, Mänttään, hienoa että jaksatte barrikaadeille nousta ja epäkohtia nostaa julkisuuteen!!

Miettikää, miksi ne lääkärit ovat niin perhanan vahvoja, joka rintamalla... Harvon ne tappelevat keskenään, kuten meillä hoitajilla on tapana. On sitten kyseessä ylilääkäri tai erikoistuvalekuri, niin yhtä käyttä he vetävät.
Tässä oot kyllä aivan oikeassa, jos porukalla on loistava yhteishenki niin huonoa johtamistakin jaksaa paremmin..
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Dino, olen samaa mieltä tuosta työhyvinvoinnista sekä johtamisesta, mutta näen, että syy ei ainakaan pelkästään tai kenties pääosin johdu lähijohdosta tai ylihoitajista, vaan heidän yläpuoleltaan, jotka linjaavat myös nuiden toimintaa. On kiellä sitä, etteikö heissäkin olisi ns. ongelmatapauksia, kuten meistä kaikista tasoista löytyy, mutta suurin haaste on se, että meidän johto on yleensä puun ja kuoren välissä. Mutta edelleen pidän parempana sitä, että meitä johtaa meikäläinen eikä enään 60-luvun tyyliin lekuri, jolle jo perusopinnoissa opetetaan, ettei hoitajiin voida luottaa. Lisäksi, jos hoitotyön johto olisi oikeasti arvostettua alaa, niin vallan kuin palkkauksenkin osalta, hakeutuisi sinne varmasti paljon tervejärkisempiä tapauksia, siis laajemminkin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Dino, olen samaa mieltä tuosta työhyvinvoinnista sekä johtamisesta, mutta näen, että syy ei ainakaan pelkästään tai kenties pääosin johdu lähijohdosta tai ylihoitajista, vaan heidän yläpuoleltaan, jotka linjaavat myös nuiden toimintaa.

Näihin mielipiteisiin tietysti vaikuttaa omat henkilökohtaiset kokemukset, se mitkä uutiset/tilastot lehdistä lukee ja se mitä juttuja eri sairaaloiden pihoilla kuuntelee. En minäkään väitä että koko alan ongelmat olisi pelkästään huonosta johtajuudesta johtuvia, mutta niin monta epäonnistunutta johtajaa olen urani varrella kohdannut että ei se hoitoalan huono johtajuus aivan pelkkä myyttikään voi olla.

Ja tarkennetaan nyt vielä sen verran että jos johtaja säästää, saneeraa, karsii palveluita ja vähentää henkilökuntaa, niin se ei väistämättä tarkoita että johtaja on epäonnistunut työssään. Mutta jos esimies ei ole oikeudenmukainen, ei anna tunnustusta, ei kannusta, ei perustele päätöksiä, ei informoi, ei hyväksy erilaisuutta, valitsee suosikkeja ja antaa alaisten muodostaa klikkejä niin hän on mielestäni epäonnistunut työssään näytti muut mittarit sitten mitä tahansa. Näin siis minun mielestä.

Lisäksi, jos hoitotyön johto olisi oikeasti arvostettua alaa, niin vallan kuin palkkauksenkin osalta, hakeutuisi sinne varmasti paljon tervejärkisempiä tapauksia, siis laajemminkin.

Näkisin että hoitotyön johtajan palkka (noin 4500-5000€/kk) on ihan haarukassa ja tuskin on se suurin kompastuskivi; ennemminkin pätevyys- ja valintakriteerit, johtajakoulukselliset puutteet sekä alan kulttuuri/perinteet karsii varmasti monta käytännössä hyvää ja pätevää hakijaa listoilta.

Paras johtaja jonka itse olen hoitoalalla tavannut on varuskuntasairaalan lääkintähuoltoupseeri. Tämä viiskymppinen sotilasmestari johti pienen sairaalan päivittäisiä toimintoja työvuorolistoista taloushallintoon saakka omalla persoonallisella hyväntuulisella tyylillään. Hän ei tiennyt lääketieteestä eikä hoitotyöstä kovinkaan paljoa, mutta silti hänen auktoriteetti, tasapuolisuus ja organisointikyky herätti ansaittua luottamusta niin lääkäreissä, hoitajissa kuin lääkintämiehissäkin - kukaan ei varmasti miettinyt sitä että nyt meitä johdetaan vain kansakoulupohjalta...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ompa teillä hyvä palkkaisia hoitotyön johtajia... :angry:

Juu, se on totta, että jo esimiehiksi ja johtajiksi eksyy patologisia persoonia, ei kenelläkään ole kivaa, mutta uskon, että nämä ovat kuitenkin se poikkeus tässä maassa. Toisaalta on sekin tosiasia, että vielä isommat pamput haluaa ottaa väliportaalle (johon myös ylihoitajat kuuluvat) niitä heidän mielestään helpointen käsiteltäviä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ompa teillä hyvä palkkaisia hoitotyön johtajia... :angry:

Toki paikallisia eroja voi hieman olla , mutta voi olla myös että sä muistelet vanhoja tilastoja. Just uutisoitiin jossain lehdessä että kuntapuolen suurimmat korotukset viime vuosina (40%) on tullut just hoitotyön johtajille, ja voihan noi palkat aina tarkistaa verotilastoista...

Toisaalta on sekin tosiasia, että vielä isommat pamput haluaa ottaa väliportaalle (johon myös ylihoitajat kuuluvat) niitä heidän mielestään helpointen käsiteltäviä.

Tämä on just se meidän alan ongelma, ei valita osaavinta vaan nuoleskelemalla on mahdollista edetä uralla.
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ompa teillä hyvä palkkaisia hoitotyön johtajia... :angry:

Toki paikallisia eroja voi hieman olla , mutta voi olla myös että sä muistelet vanhoja tilastoja. Just uutisoitiin jossain lehdessä että kuntapuolen suurimmat korotukset viime vuosina (40%) on tullut just hoitotyön johtajille, ja voihan noi palkat aina tarkistaa verotilastoista...

Meniköhän tällä uudella versiolla tuo lainaus oikein. Katoin just Tehyn julkaisua Kunta-alan palkat 2009...

Sen mukaan ylihoitaja nimikkeen ka. tehtäväkohtainen palkka on ollut 3440,44 euroa / kk. Sinällään, jos mietitään akateemiseksi, johtajan tehtäväksi, ei tuolla voi kovinkaan paljoa hurrailla. Verraten taas esim. lekureiden palkkoihin tai teknisen puolen johtajien palkkoihin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Toisaalta on sekin tosiasia, että vielä isommat pamput haluaa ottaa väliportaalle (johon myös ylihoitajat kuuluvat) niitä heidän mielestään helpointen käsiteltäviä.

Tämä on just se meidän alan ongelma, ei valita osaavinta vaan nuoleskelemalla on mahdollista edetä uralla.

Siis miten niin ei osaavinta? Millä muulla sitä ammattitaitoa näyttää kuin tutkintotodistuksilla? Ei ainakaan sillä että puhuu kovia tupakkapaikalla. Sori nyt vaan mutta noilla johtajilla on muodollinen pätevyys niihin hommiin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Muodollinen pätevyys on ihan eri asia kuin sopivuus. Paljon tilannetta ohjailee myös ne, jotka johtajia rekrytoivat. Voidaan tietoisesti hakea esim. muutosjohtajaa ja hylätä, ne joiden johtamisfilosofia ei sovi siihen tarkoitukseen.

Yleensä henkilökunta arvostaa jämptiä ja oikeudenmukaista esimiestä, joka johtaa vierestä. Auktoritäärinen ja etäinen johtaminen ei hoitoalalla onnistu, koska johtajalta vaaditaan myös hoitotyön käytännön asiantuntemusta. Pelkällä johtamisen tai hoitotieteen tutkinnolla sitä ei saa.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tuskin on montaa ylihoitajaa jolla ei ole kokemusta kentältä? Aivan varmasti meidän ylihoitaja tietää sairaanhoidosta enemmän kuin minä tällä kokemuksella. Se on vaan niin turha huudella, jos on valittamista niin tarttis varmaan tehdä jotain

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tuskin on montaa ylihoitajaa jolla ei ole kokemusta kentältä? Aivan varmasti meidän ylihoitaja tietää sairaanhoidosta enemmän kuin minä tällä kokemuksella. Se on vaan niin turha huudella, jos on valittamista niin tarttis varmaan tehdä jotain

Voihan sitä kokemusta olla, mutta miten kaukaa (20 vuotta?) ja miltä erikoisalalta?

TEIDÄN ylihoitaja voi tietää sairaanhoidosta enemmän kuin SINÄ. Olisipa koko Suomessa asiat yhtä hyvin. Se on ihan fakta, että esim. tuollaiseen ulosmarssiin ei kovinkaan kevyin perustein lähdetä. Silloin pitää olla jo työväellä asiat tosi pahasti poskellaan ja neuvotteluyhteys johdon kanssa menetetty.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Katoin just Tehyn julkaisua Kunta-alan palkat 2009...

Sen mukaan ylihoitaja nimikkeen ka. tehtäväkohtainen palkka on ollut 3440,44 euroa / kk. Sinällään, jos mietitään akateemiseksi, johtajan tehtäväksi, ei tuolla voi kovinkaan paljoa hurrailla. Verraten taas esim. lekureiden palkkoihin tai teknisen puolen johtajien palkkoihin.

Kuinkas paljon tuossa opuksessa kerrotaan lääkäreiden palkkojen olevan, netistä löytyi samansuuruisia (vajaa 4000 €/kk) lukuja tehtäväkohtaisiksi palkoiksi myös terveyskeskuslääkäreille.

No, onneks tilipäivänä maksetaan muutakin, parhaimmillaan se on mulla ollut n. 2xtehtäväkoht. tilastojen ja verotustietojen mukaan myös muillakin kuntapuolen työntekijöillä on joitain lisiä olemassa...

Mutta jos pomo on hyvä niin oikeastaan kuntapuolella ei liikaa pysty maksamaankaan, eli ei kateutta näiden palkoista kyllä synny.

Toisaalta on sekin tosiasia, että vielä isommat pamput haluaa ottaa väliportaalle (johon myös ylihoitajat kuuluvat) niitä heidän mielestään helpointen käsiteltäviä.

Tämä on just se meidän alan ongelma, ei valita osaavinta vaan nuoleskelemalla on mahdollista edetä uralla.

Siis miten niin ei osaavinta? Millä muulla sitä ammattitaitoa näyttää kuin tutkintotodistuksilla?

Jos talon sisältä valitaan johtajia niin silloin pitää antaa painoarvo paperipätevyyden lisäksi käytännössä osoitetulle osaamiselle ja henkilökunnan mielipiteelle. Jos tärkeimmät kriteerit ovat kaveruus ja virkavalintoja tekevien mielistely niin metsään mennään, ylempien herrojen työrukkasia ja joojoonaisia/miehiä on jo aivan riittävästi. Ja onhan niitä nähty että kun oikein kovasti halutaan kaveri pomon paikalle niin muutetaan hakukriteereitä niin että pätevimmät eivät voi edes hakea..

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ei siinä ollut lekureiden palkkaa, mutta julkaisu on ihan julkinen. Tossa on linkki...

https://tehy-fi-bin.directo.fi/@Bin/6397d7c71905a32e8231642d833045a4/1268902879/application/pdf/17742109/Kunta-alan%20palkat%2009.pdf

Ja pitää muistaa, etteivät nuo ole mitään lähtöpalkkoja tai peruspalkkoja vaan realististen tehtäväkohtaisten palkkojen keskiarvoja.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...