Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

STM: Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen – työurat paremmiksi

Recommended Posts

Reportteri

Työelämän kehittämiseen haetaan nyt keinoja työhyvinvoinnista.Työhyvinvoinnin tuoreimmat käytännöt ja työhyvinvointiteema kokosilähes 300 työhyvinvoinnin asiantuntijaa ja työpaikkojen edustajaaOuluun maanantaina 15. maaliskuuta 2010. 

"Hyvinvointipalvelujen uudistaminen ja työurien parantaminenhaastavat perinteiset tavat tarkastella tulevaisuutta. Työurienpidennys on mahdollista myös työelämän parannuksella - eipelkästään poliittisella päätöksellä nostaa eläkkeelle siirtymisenikää", haastoi sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä seminaarissa.

Ministerin mukaan uudenlainen työkulttuuri, jossa työ ja muuelämä ovat tasapainossa, auttaa jaksamaan työssä pidempään."Työhyvinvointi rakentuu kokonaisuudessaan hyvinvoivan jatasapainoisen elämän varaan", ministeri hahmotteli.

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen - toimintamalleja työelämänmurrokseen -seminaari on kolmas kymmenen seminaarin sarjassa,joita  Työhyvinvointifoorumi järjestää parhaillaan eripuolilla Suomea. Kevään aikana tilaisuuksia on Oulun lisäksiKuopiossa ja Lappeenrannassa.

Työhyvinvointitilaisuus tarjosi monia näkökulmia työelämänkehittämiseen. Työterveyslaitoksen puheenvuoroissa valotettiintyöhyvinvoinnin keinoja murroksessa ja työhyvinvointipanostustenkannattavuutta. Työelämän kehittämistä ja laatua seminaarissaselvitti teknologiajohtaja Tuomo Alasoini Tekesistä. Lisäksi kuultiin mm.Verven tutkimusjohtaja Jorma Mäkitalon näkemyksiä työterveyshuollon jakuntoutuksen roolista työhyvinvoinnin tukemisessa.

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen -seminaari on osa sosiaali- jaterveysministeriön hallinnoimaa Työhyvinvointifoorumia (THF).Foorumi edistää verkostoyhteistyöllä työturvallisuutta ja-terveyshuoltoa sekä kuormittavuuden hallintaa työssä. Sosiaali- jaterveysministeriö ja Työterveyslaitos järjestävät seminaarityhteistyössä.

Lisätietoja

ylitarkastaja Ismo Suksi, STM, 09 160 73134

Lähde

Share this post


Link to post
Share on other sites
dino
Ministerin mukaan uudenlainen työkulttuuri, jossa työ ja muu elämä ovat tasapainossa, auttaa jaksamaan työssä pidempään."Työhyvinvointi rakentuu kokonaisuudessaan hyvinvoivan ja tasapainoisen elämän varaan", ministeri hahmotteli.
Sosiaali- ja terveysministeri voisi kauniiden puheiden sijaan siirtyä konkreettisiin tekoihin, vaikkapa ensiks johtamallaan sektorilla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...