Jump to content
MAINOS

"Moraali kohdallaan"


Maailman vahvin tyttö

Recommended Posts

Tämän päivän Ilta-sanomassa on ikävä uutinen: kaksivuotias muoniolainen lapsi on menehtynyt matkalla Lapin keskussairaalaan. Hän sairasti rotavirus- sekä pneumokokki-infektioita, jotka yhdessä aiheuttivat lapsen kuoleman.

Lehdessä on haastateltu Muonion sairaankuljetusyrittäjää, joka kehuu omia ammattitaitoisia työntekijöitään. Lopussa oli sitten se lause joka sai taas kerran niskakarvat pystyy. Yrittäjä kehui, että hänen työntekijöillään on moraali kohdallaan, sillä nämä lähtevät tarvittaessa vaikka vapailta kyydille, jos vain ovat Muoniossa.

Mielestäni moraalilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että haluaa viettää vapaansa oikeasti vapaalla, ilman että soitellaan ja moraaliin vedoten (?) pyydetään tulemaan töihin. Jos kerran on jatkuva tarve soitella väkeä vapailta töihin, pitäisi luoda jonkinlainen varallaolojärjestelmä.

Itselläni ei siis ilmeisesti ole hoitamisen moraali kohdallaan, kun en halua tulla vapailta töihin vaan oletan, että työnantaja on järjestänyt ihan palkkaa saavat ihmiset ajamaan ne keikat.

Lapistahan se Tehyssäkin haastateltu pääluottamusmies oli. Taisi sielläpäin pitää paikkansa se hänen toteamuksensa, että sairaankuljetus on elämäntapa josta maksetaan vapaa-ajalla... ;D

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Moraali on sitä että tekee työnsä hyvin. Työaikana!

...keleen VPK-sairaankuljetus.....loppu se kaverin pakkiin kuseminen! ;D

Link to comment
Share on other sites

Yllätys että tulee yrittäjän suusta. Siinä on yrittäjällä oma moraali kohdillaan ;D

Varmaan on sitten myös moraali kohdallaan palkanmaksussa...

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

No huhuh... Olisikohan Muonion saku yrittäjällä työntekijät siis suurin osa keikkalaisia. Tällöin tullaan töihin kun kutsutaan, kun tiedetään, että siitä ainoastaan rahat tulee. Harmi tuon pienen lapsen kuolema, mutta minkähän ihmeen takia sen saku yrittäjän on pitänyt mainita moraalista työntekijöittensä puolesta. Tulee vaan pieni epäilys, että mitähän siinä autossa on tehty/jätetty tekemättä... cry.png En tietenkään ketään syyttele, mutta tulee mieleen hirveitä, kun saku firman pomo puhuu moraaleista tuomoisen tapahtuman jälkeen....

Link to comment
Share on other sites

Kyllä hän kovasti vakuutteli että heillä on taitavaa henkilökuntaa ja että kaikkien potilaiden eteen tehdään parhaansa, mutta lasten eteen vielä enemmän kaikki. Totuus on, että vakava yleisinfektio lapsen elottomuuden syynä kesken kuljetuksen on aika lohduton tilanne. Esim. lapsen intuboinnista ei liene oikein kellään kokemusta riittävästi, että voisi sanoa omaavansa jonkinlaista suoritusvarmuutta. Epäilemättä lapsen eteen on tehty kaikki mahdollinen, ja elvytystähän oli jatkettu vielä sairaalassakin. Ehkä yrittäjä on pelännyt juuri häneen tai henkilökuntaan kohdistuvia syytöksiä, tiedossahan on, millä mentaliteetilla nuo iltalehdet näitä juttuja uutisoivat. Yrittäjän haastattelu oli tehty lähinnä siitä näkökulmasta, että puhuttiin Lapin pitkistä välimatkoista.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...