Jump to content
MAINOS

Ympärileikkaus voi ehkäistä sukupuoliteitse tarttuvia tauteja


Reportteri

Recommended Posts

Ympärileikatut miehet saattavat säästyä HIV:ltä ja monilta muilta sukupuoliteitse tarttuvilta taudeilta todennäköisemmin kuin muut miehet. Lisäksi heidän naispuoliset partnerinsa sairastuvat harvemmin emätintulehduksiin, ilmenee tuoreesta katsaustutkimuksesta. http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2010/01/ymparileikkaus_voi_ehkaista_sukupuoliteitse_tarttuvia_tauteja_1366716.html?origin=rss

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Toi BS:n linkki vaatii rekisteröitymisen joten sitä en päässyt lukemaan, mutta olen muistaakseni muualtakin lukenut tuosta että vähentäisi riskiä joihinkin tauteihin.

Tuossa selitellään esinahan solujen herkkyyttä hiville, mutta liekö silläkin jotain merkitystä kun terskan pinta paksuuntunee hieman tuosta -> mikrobien on hankalampi siirtyä sen kautta.

Sukupuolipartnerin emätintulehdusten vähyyteen vaikuttanee myös miehen aktiivinen peseytyminen, joskin esinahan ja terskan välinen tila kosteana ja lämpimänä vaikuttaa yhtäkkiä ajatellen aika ideaaliselta kaikkien mahdollisten kantojen kasvualustaksi.

Heppi käsidesipurkkiin ennen yhdyntää? :D

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Heppi käsidesipurkkiin ennen yhdyntää? ;)

Jos nainen olis heittänyt tuon heiton niin johan olis tullut kommenttia..  :nauraa: Mutta en mä ainakaan henk.koht. ihan noin vaativa oo hygienian suhteen  :D Lisäksi siinä saattaa tulla vaurioita, jos käsidesipurkin suuaukko on vakiokokoinen..

(miten niin väsyneenä ei kannata kirjoittaa tänne...)

Toivo on puoli elämää, välinpitämättömyys on puoli kuolemaa.

-Kahlil Gibran

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vaikka ympärileikkauksella saattaa olla pieniä etuja, niin se ei kuitenkaan oikeuta kulttuurisidonnaisia ympärileikkauksia. Lääketieteelliset ovat sitten asia erikseen.

Teemun blogi

Ei taistelua ilman yhteistä rintamaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...