Jump to content
MAINOS

Sijaiset vain ja ainoastaan vuokrafirmasta??


Rokkihippipunkkari

Recommended Posts

Enpä ole pitkään aikaan tällä palstalla vieraillut, enkä löytänyt seuraavasta asiasta äkkiseltään keskustelua:

Meillä on tilanne nyt sellainen, että oma pieni terveyskeskuskuntayhtymämme liittyi vuoden alusta isompaan kokonaisuuteen. Sen jälkeen on alkanut paljastua jo monenlaista, ei ainakaan mitään parempaa meidän työntekijöiden kannalta. Meillä on ollut hyvät "vakituiset" keikkasijaiset, jotka ovat yleensä tulleet kun on pyydetty, pienelläkin varoitusajalla. Nyt meillä on kiertänyt huhu, että keikkalaiset tulee jatkossa ottaa vain eräästä nimeltä mainitsemattomasta yksityisestä firmasta. Ja sijaisen tätä pomolta kysyessä, tämä oli todennut sen olevan totta. SIIS EIHÄN TÄMÄ VOI OLLA LAILLISTA, vai voiko sittenkin... Kauhulla jo ajattelen niitä ruuhkaisia iltavuoroja tai minimimiehityksellä mentäviä viikonloppuja, kun saan työparikseni jonkun, joka ei ole koskaan paikkakunnalla käynytkään, ei tunne talon tapoja ja potilaita, ja seuraavana päivänä taas toisen, ja sitä seuraavana taas toisen... Mitenkään näitä vuokratyöläisiä väheksymättä, mutta kun olis omastakin takaa mistä ottaa. Kyllä tästä töissä vielä kapina nousee, mutta oli nyt vaan pakko purkaa pahaa mieltä näiden meidänkin sijaisten puolesta, joille vielä loppuvuodesta luvattiin, että töitä kyllä tulee olemaan  :'(

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Mikäpä laki tuon estää? Jos ovat pätevyysvaatimuksen mukaisia niin vaikea löytää mistä valittaa. Kilpailutus palveluista pitää järjestää jos hankinta-arvo ylittää tietyn rajan. Sinällään vaan ihmetyttää kun muualla pyritään vuokrafirmoista pois.

Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!

Link to comment
Share on other sites

Kyllä hämmästyttää, että halutaan antaa niitä rahoja sinne vuokrafirmalle eikä itse tehtäisi niillä mitään. Sano teidän kunnan päättäjille että ottaa muhun yhteyttä jos tuon tuhlaamisen jälkeen jää vielä euroja pöytälaatikkoon.

Ja onhan tuokin ihan totta että joka vuoroon uuden sijaisen perehdyttäminen on aika työlästä pidemmän päälle.

Noista lupauksista sijaisille: Tämä ala opetti heti alkuvaiheessa että niin kauan kun ei ole tekstiä paperilla niin mitään ei ole luvattu. Eikä välttämättä sen jälkeenkään vielä.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä hämmästyttää, että halutaan antaa niitä rahoja sinne vuokrafirmalle eikä itse tehtäisi niillä mitään.

Sanos muuta. Tässä kohtaa kokoomus ja kepu sais vähän miettiä asiaoiden todellista laitaa.... Näin offtopiccina. Tai ehkä ei.

Sano teidän kunnan päättäjille että ottaa muhun yhteyttä jos tuon tuhlaamisen jälkeen jää vielä euroja pöytälaatikkoon.

Hahaha, reps kops ;D

Link to comment
Share on other sites

Aika järjetöntä on palkata sijaisia firman kautta, jos omiakin olisi.

Oma, toinen roolini toisaalla antaa mahdollisuuden siihen, että näen mm sopimukset vuokratyövoimasta(itse en jaksa niihin muuten puuttua, kuin asioita "valvomalla"). Yksinkertainen laskutapa hinnan muodostumiseen on työntekijän tuntipalkka x2 +n.10%. Tästä työntekijä saa tuntipalkkansa ja firma kaiken muun. Ja sitten iltaisin ja viikonloppuisin jne. se hinta muodostuu siitä työntekijän tuntipalkasta lisineen ja sitten se kerrotaan kahdella ja lisätään se n.10%.

Eli normaalisti saisit sen työntekijän sillä tuntipalkalla (ja norm sos.kuluilla).

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Meillä luovuttiin vuosia sitten oman talon työhönottajasta, joka soitteli sijaiset puuttuviin vuoroihin. Tehtävä siirtyi vuokrafirmalle. Samalla moni tuttu keikkalainen "hävisi" jonnekin.

Alkoi loputon uusien sijaisten virta yksittäisille työvuoroille. Sijaiset olivat hyviä, mutta talon/osaston rutiinit olivat uusia.

Talon varahenkilöstöä on vuosien mittaan lisätty huomattavasti ja nyt vuokratyöläisiä ei saisi palkata kuin äärimmäisessä hädässä. Se kun tulee niin kalliiksi talolle.

"Kyllä on jännittävää elää,ajatteli Muumipeikko. Kaikki voi hetkessä kääntyä ylösalaisin-ilman mitään syytä."(Muumipappa ja meri)

Link to comment
Share on other sites

Niin tässä sit tais käydä, että tuo juttu on ihan tosi. Parin viikon päästä meillä on infotilaisuus asiasta. Mutta tää ei koske vain lyhyiden pätkien tekijöitä, vaan myös kaikkia sellaisia, jotka ovat tähän asti määräyskirjoilla tehneet avoimia toimia. Eli toisin sanoen, kaikki, jolla ei vakituista tointa ole, siirtyvät tämän yrityksen palveluun. Pomo kyllä oli näille "vakituisille sijaisille" vakuuttanut, että mikään ei tule muuttumaan, mutta se uskoo ken näkee... Tuota samaa meille on jankutettu koko sen ajan, kun tk:n liitosta on ollut tuloillaan - Että mikään ei muutu.  Monella sijaisella nyt pelko persiissä, että mites nyt käy, vakuutteluista huolimatta. On kyllä tosi kurja olo noiden sijaisten puolesta. Ja vaikee on ymmärtää, mikä tässä hommassa on takana. Tuntuu, ettei meillä periferiassa ole enää mitään sanomista mihinkään asiaan. Sitä infotilaisuutta odotellessa :D

Ja vielä ihmettelen, että miten näissä velkaisissa muuttotappiokunnissa, joissa säästetään kieli vyön alla joka hemmetin asiassa, on tällaiseen varaa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...