Jump to content
MAINOS

Vakanssin muuttaminen kesken työhakuprosessin-laillista?


tiituska35

Recommended Posts

Tein vuoden loppuun asti avointa toimea, josta entinen työntekijä oli lähtenyt eläkkeelle. Työsopimuksessa oli maininta täyttöprosessin olevan kesken.

Paikkani laitettiin julkiseen hakuun 30.10.09. Sain uuden työsopimuksen 8.12.09 , joka oli kirjoitettu 31.1.10 asti. 1.1. alkaen minut siirrettiin avoimesta vakanssista ylimääräisten vapaiden tekijäksi. Asiassa tehtiin viranhaltijapäätös 31.12.09 ja en saanut toimea, jota tein. Onko tämä laillista?

Eli kysymys kuuluu, voidaanko työntekijä siirtää avoimesta toimestaan, joka on täyttöprosesissa ennen päätöstä asiassa toisiin tehtäviin?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Taitaa olla aika kova pähkinä purtavaksi täälläkin, kun vastauksia ei ole tullut...No, tänään sain puhelinsoiton Tehyn lakimieheltä ja hänen mielestään homman voisi viedä käräjäoikeuteen. Yhtään ennakkotapausta ei tästä maasta vielä löydy..Eli tässä pähkinä purtavaksi meikäläiselle...Ollako vai eikö olla.. Toisaalta työt kutsuu jo muihin hommiin, mikä ettei? Tai sitten ei..Onneksi ei ole kiire, voin miettiä rauhassa mitä teen.

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän sen voisi rosikseenkin viedä. Ei ainakaan menetä mitään, kun tehy ajaa juttua.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Enpä taida lähteä siihen rumbaan. Pieni paikkakunta kyseessä ja mä en halua mitään leimautumista vaikeaksi hoitajaksi. Niinhän siinä meidän alalla käy. Vaikeuttaa vaan asioita tulevaisuudessa. Parempi voi olla vaan laittaa tämä juttu mappi ööhön ja jatkaa tätä kevyttä hoitajan tietä eteenpäin..

Link to comment
Share on other sites

Nyt haluaisin muutaman täsmennyksen, elikkä onko kyseessä Toimi eli työsopimussuhde vai virka. Toisessa Topicissa joskus kysinkin vähän vastaavaa ja kysymyksessä oli silloin virka. Jutussa kävi, niin että toverini ei saanut virkaa, vaikka oli avoimen vakanssinhoitaja, vaan hänen tilalleen otettiin talon ulkopuolelta tekijä. Tässä tapauksessa liittolähti ajamaan asiaa perustuen lakiin kunnallisesta viranhaltijasta 22§ mukaan, jossa sanotaan, että Työnantajan, joka tarvitsee uusia viranhaltijoita tehtäviltään samankaltaiseen kokoaikaiseen virkasuhteeseen, on 46 §:n estämättä ensisijaisesti tarjottava toistaiseksi virkaan otetulle osa-aikatyötä tekevälle viranhaltijalle mahdollisuus siirtyä tällaiseen virkasuhteeseen edellyttäen, että viranhaltija on etukäteen kirjallisesti ilmoittanut haluavansa kokoaikaiseen virkasuhteeseen, hän täyttää tämän virkasuhteen kelpoisuusvaatimukset ja tehtävä on hänelle sopiva. Työsopimussuhteisiin en osaa oikeastaan vastata, mitään sillä koko työurani (pl.kesätyöt ja virapelit) olen aina ollut virkasuhteessa, jopa kuntayhtymällä ruohonleikkaajana.

Link to comment
Share on other sites

Pieni paikkakunta kyseessä ja mä en halua mitään leimautumista vaikeaksi hoitajaksi. Niinhän siinä meidän alalla käy. Vaikeuttaa vaan asioita tulevaisuudessa. Parempi voi olla vaan laittaa tämä juttu mappi ööhön ja jatkaa tätä kevyttä hoitajan tietä eteenpäin..

Valinnat ovat toki sinun, mutta tuskin sinua leimataan vaikeaksi hoitajaksi paikkakunnalla. Eihän se sinulle 'oikeasti' osoitettu paikka ole keneltäkään pois, toki paitsi muilta työnhakijoilta.

Lähtisit kuitenkin kysymään liitolta asiaa onko tässä jotain väärin tehty ja voiko asialle tehdä jotain. Pidemmässä juoksussa nöyristely ja leimaantumisen pelko vain tekee hallaa muille. Työnantajaa ei tarvitse pelätä, eikä sallia mahdollisuutta mihinkään laittomaan kepulointiin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...