Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Ebioux

Sairaanhoitajan toimenkuva vanhainkodissa?

Recommended Posts

Ebioux

Tyhmä kysymys, mutta mitä sairaanhoitaja tekee vanhainkodissa, eli mikä on hänen toimenkuvansa? Millainen on tyypillinen päivä? Ketokaapa jotka teette sairaanhoitajan hommia vanhustentalossa tai jossain muussa vastaavassa paikassa. Itsellä työkokemusta vain sairaalamaailmasta, joten kaipaisin kokemuksia. Olen hakenut töitä nyt mm. vanhainkodilta ja olisi mukava kuulla millaista siellä on työskennellä. (Tietenkin jonkinlainen kuva on, ettette pidä ihan hölmönä.) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
pocis

Mä olen lähihoitaja mutta vanhustenpaikoissa olen ollut parissa harjoitteluisssa.

Viimeisimmässä oli 2 sairaanhoitajaa osastolla (n.25 asukasta). Normaalivuoroissa sairaanhoitajat teki kaikkia päivittäisiä töitä kuten muutkin hoitajat. Sairaanhoitajat pisti yleensä i.m jutut (cohemin jne. joita oli vähän), tilas lääkkeitä jos oh ei ollut paikalla ja hoiti asioinnin lääkärin kanssa jotka kävi kerran viikossa. Jokaisella asukkaalla oli oma (lähi-/perus)hoitaja omahoitajana, sairaanhoitajat olivat jakaneet osaston niin että jokaisella asukkaalla oli myös sh. Tässä paikassa myös oh oli mukana käytännön työssä.

Toisessa vanhainkodissa sairaanhoitajan toimenkuva ei hirveästi eronnut. Joitain pistämisiä, olikohan lääkkeentilausta. Heillä oli omat asukkaat 2-3, samoin kuin muilla hoitajilla. Olivat vuoroissa ihan kuten muutkin hoitajat.

Riippuu varmaan henkilöstörakenteessa paikassa jonne haet, yleensä kai ovat mukana päivittäisessä työssä. Suurinosa tehtävistä/"tempuista" oli sellaisia jotka lähihotajatkin voivat tehdä. Riippuu kai kuka on vuorossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Piupa

Meillä vanhainkodissa sairaanhoitaja on ns. tiiminvetäjä, eli tekee työnjaon lähi-ja perushoitajille. Sh huolehtii, että kaikki asukkaat ja asiat tulee hoidettua hyvin. (eikö ollut kuvaavasti sanottu?  :)) Sh ottaa verikokeet, (+RR, pulssi, paino, verensokerit, PLV:t tai delegoi otettavaksi muille), tilaa/jakaa lääkkeet, antaa rokotteet, i.m.-injektiot, ompas i.v.-hoitojakin joskus (harvoin) ollut, huolehtii lääkärinkierrot (1xvko) ja tarv. muutenkin yhteydet lääkäriin/fysioterapeuttiin yms, tekee työvuorolistat, ottaa vastaan uudet tulokkaat, laittaa matkaan lähtevät, hankkii sijaisia töihin, tilaa parturin/jalkahoitajan/hammas- tai silmälääkärin/RTG:n, sopii kyydit (taxi, ambulanssi tai omainen) ja saattajan, hoitaa vainajaan liittyvät asiat, hoitaa tietysti sairaskohtaukset ja pienet toimenpiteet esim. ompeleiden poisto, katetrointi... Paljon työstä on myös muiden hoitajien ohjaamista, eli tulevat kysymään: "Mitäs tälle pitäisi tehdä?" ja sitten neuvot ja opastat. Myös asukkaiden omaiset haluaa usein jutella. Lisäksi tietysti perushoitoa on paljon. Siinä mitä tuli ekana mieleen, lisäksi on paljon muuta selviteltävää, järjesteltävää, sovittavaa, tilattavaa, peruttavaa, hoidettavaa... Toimenkuva on siis aika laaja, ja työpäivät erilaisia, riippuen monesta asiasta. Välillä on toki seesteisiäkin aikoja, jolloin toimenkuva ei paljon eroa lähihoitajan tekemästä perushoidosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PublicHealthNurse

Tekevät melkein aina vain aamuvuoroja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...