Jump to content
MAINOS

vanhainkotien ja palvelutalojen henkilöstömitoitus


katmat

Recommended Posts

Mielenkiinnosta kysyn, että onko jossain olemassa paikka, jossa on riittävästi henkilökuntaa?Siis niin paljon, että oikeasti ehtii hoitaa vanhuksia ja tehdä muutakin kuin välttämättömät asiat?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
MAINOS

Meillä on lähes aina, toki on kiiruspäiviä (varsinkin arkisin aamussa) mutta monesti kerkeää tekemään kaikki hommat ja jää vielä aikaa vähän ylikin, käytetään se sitten asukkaiden kanssa seurusteluun, leipomiseen, siivoamiseen... Kuka mihinkin.

Työntekijöitä vuorossa yksi kerrallaan ja asukkaita 7-8. Sitten kun on opiskelija lisänä tehdään lisäksi kaikenlaisia rästihommia (ei vain teetetä opiskelijalla vaan myös tehdään itsekin) ja järjestetään jumppia asukkaille yms. mukavaa.

Mikä on muuten yleensä vanhuspuolella suhde hoitajat/asukkaat eri vuoroissa?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Meillä eräässä asumispalveluyksikössä tämmöiset henkilöstömäärät:

Aamuvuoro: 8 asukasta + 2 hoitajaa arkisin, viikonloppuna 1 hoitaja samaa asukasmäärää kohden

Iltavuoro ja viikonloppuillat: 8 asukasta + 1 hoitaja.

Yövuoro: n. 48 asukasta + 1 yökkö (tietääkseni).

Tuli siellä oltua työssäoppimisjaksolla 4 viikkoa. Oli kiva tietää viimeisenä päivänä ettei ne etes halua sinne opiskelijoita. Viriketoimintaa he eivät halunneet itse järjestää (aikaa kyllä oli istua telkun ääressä iltaisin 2-3 h), se oli vain ja ainoastaan opiskelijan tehtävä silloin kun ei ollut päivätoimintaa virikeohjaajilta. Siinä nyt vain yksi esimerkki.

Mulle ei ainakaan jäänyt sieltä kovin "kiireistä" kuvaa, kun kerran tosiaan sitä telkkaria oli aikaa kattella vaikka kuinka.

Näin siis yhdessä yksikössä, toki voi toisessa olla tahti ihan erilainen. Joka tapauksessa tuli opettajaa varoitettua tuosta yksiköstä muutenkin, sielä kun tehdään opiskelijasta päätelmiä heppoisesti.

Allekirjoittanut on emotionaalisesti liian herkkä hoitajaksi kun en halunnut olla nyrkkeilysäkki ja sylkykuppi. :P

Joo. Öh. Sori. Missäs täälä olikaan se valitusketju johon saa purkaa tuntojaan huonoista kokemuksista..

Link to comment
Share on other sites

Allekirjoittanut on emotionaalisesti liian herkkä hoitajaksi kun en halunnut olla nyrkkeilysäkki ja sylkykuppi. :P

Sitä sattuu ;D

Itse kyllä tunnustan että kuuluisin helposti siihen porukkaan joka katselee telkkaria, riippuu tietty hirveästi asukkaiden innostuneisuudesta. Ne paikat mitä ite on nähnyt niin samat pari kolme asukasta osallistuu aina ja loppuja ei vois vähempää kiinnostaa, siinä helposti omakin motivaatio kärsii. Tiedän kyllä myös sen, että hyvä hoitaja sitten motivoi jos ei olla motivoituneita, mutta ei meidän kaikkien tartte olla hyviä hoitajia ;D

Link to comment
Share on other sites

Juu siis eihän se siis sinänsä itselleni kuulukaan mitä muut hoiturit työaikanaan tekevät. Itse kun en pysy kovinkaan kauaa paikoillani, tekemistä pitäisi olla. Ikävä kyllä sellainen tyyppi voi joutua kärsimään "aktiivisuudestaan", kun toisella juurikin se motivaatio on mitä on. Nämä pohjautuvat vain omiin kokemuksiini, eli yleistäminen ei ole tarkoitus.

Kummasti siinä työkaveri oli hiljainen kun meikäläinenkin iski ahterinsa penkkiin ja selkänojaa vähän taka-asentoon... ja olin vielä tosiaan opiskelija. :P Alko vain niin ottaa päähän tämä vakituisten "erityisoikeus" töllön vahtaamisesta. Thih.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Meillä on suht itsenäisesti toimivia asukkaita 23, työvuoroissa: aamussa 1, illassa 1 ja yössä 1. Aamu ja iltavuorot menevät lomittain siten, että hektisimpään päiväaikaan töissä on 2 hoitajaa. Viikonloppuisin miehitys on sama.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Meillä dementoituneita vanhuksia 12. Hoitajia aamussa 2, illassa 2 ja yössä 1. Kaikki kodinhoidolliset tehtävät kuuluvat hoitajille ruoan valmistusta lukuunottamatta hoitotyön lisäksi.

Link to comment
Share on other sites

Psykogeriatrinen osasto: asukkaita 23. Aamussa pääsääntöisesti 4 / illassa 3. Viikonloppuisin molemmissa vuoroissa yleensä 3.

" Vaikeuksien kohdatessa saa huomata, kuinka rikas sitä on monella tapaa ollut. "

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

palvelutalossa oon jossa mitoitus tälläinen: 32 asukasta hoitajia 4 aamussa 3 illassa

n.80 asukasta yöllä kun koko pt jolloin 2 yökköä

Asukkaiden kunto vaihtelee suuresti saattohoito potilaasta käveleviin melko omatoimisiin.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Minä en nyt muista tarkkaa asukasmäärää mut mitoitukset pyörii meillä siinä 0.25-0.3 luokkaa päivävuoroissa. Johtoportaan mielestä meillä liikaa työntekijöitä. Vielä ehditään vaihtelevasti ylimääräistäkin tekemään, ulkoilutetaan, hemmotteluhoitoja, jutellaan, pelaillaan jne. Tuntuu, et nykyisin kunnallisella puolella ei ainakaan laatuun saa satsata lainkaan... Meillä ei ainakan anneta arvoa sille ettei akuuhaavoja ole ja hyvinvointi näkyy muutenkin sairaslomissa (vähän vielä..) ja asukkaiden hyvinvointi tietysti lääke ja hoitokuluissa. Tällä hetkellä meillä siis akuuttina aiheena ja paine on kova... No vielä me koitamme taistella :) .

On ne niin erilaiset raulit, toinen on herkkä ja ujo, toinen taas suuna päänä

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Meillä dementoituneita vanhuksia 12. Hoitajia aamussa 2, illassa 2 ja yössä 1. Kaikki kodinhoidolliset tehtävät kuuluvat hoitajille ruoan valmistusta lukuunottamatta hoitotyön lisäksi.

Näin meilläkin, paitsi asukkaita on 10-11. Ja yhden yökön vastuulla on myös parin muun osaston asukkaat (yht. n. 35 asukasta).

Meillä on 11 vaikeasti muistihäiriöistä, joista jokainen tarvitsee vähintään ohjausta toiminnoissaan, suurin osa tarvitsee 1-2 hoitajan avut myös siirtymisissä, pesuissa ym perusasioissa. Koko aamupäivä hurahtaa siihen, että saadaan jokainen asukas ylös vuoteesta, pestyä, puettua ja ruokittua. Illalla sama operaatio nukkumaanmennessä. Lisäksi hoitajille kuuluu kodinhoidolliset tehtävät (Tiskit ja pyykit. Pyykkiäkin tulee nykyään useampi koneellinen päivässä). Näihin perusjuttuihin menee lähes kaikki aika, mitään ylimääräistä hemmottelua tms ei ehdi tehdä. Tosin itse ainakin pyrin työssäni siihen, että asukkaan kanssa on kunnolla aikaa tehdä aamu- ja iltatoimet ja jutustella samalla. Siksi iltatoimien teko aloitetaan jo päivällisen jälkeen.

Hoitajien keskuudessa on jo huomattavissa väsymistä tähän työtahtiin. Meidän yksikössä on todella motivoitunutta henkilöstöä, ja se, ettei ehdi tehdä työtään kunnolla, rassaa selvästi monen mieltä.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Pitkäaikaishoito. 17 potilasta. Heistä 15 vuodehoitoista, 8-10 syötettävää. Arkiaamussa yleensä 3-4 aamussa, 2 illassa. Vkl aamuisin 3 ja illassa 2. Kaikki aika menee perushoitoon. Ja kyllä, ihan puhki ollaan. Tää vajaa miehitys johtuu siitä, että on paljon sairaslomia ja sijaisia ei saa mistään. Sitten tehdään tuplavuoroja ja joskushan nekin tunnit on takaisin vapaaksi saatava ja kierre on valmis. Normaali miehitys ois aamussa 4-5. Usein on opiskelijoitakin mukana. Tänä keväänä on kyllä ollut opiskelijoita jotka ovat haukanneet suuren osan ohjaajansa ajasta, eli se on pois vanhuksilta kun pitää 4-5 viikkoa ohjata opiskelijaa samoista asioista aamusta toiseen, ei suju syöttäminen, ei vuodepesut, saatika suihkutukset. Sitten on onneksi niitä opiskelijoita, jotka ovat kuin taivaan lahja hoitoalalle. :)

Link to comment
Share on other sites

Tuollainen vapaamuotoinen asukkaiden kanssa puuhastelu eli juttelu, leipominen, vaikka lehdenluku, kuulostaa ihan mukavalta. Oma äitini, joka oli elämäntyönsä tehnyt lasten parissa sanoi monesti, että hän ei kyllä sitten ainakaan halua vanhainkodissa tulla kärrätyksi johonkin askartelunäperrysvirikkeistämiseen. No, kuolo korjasi ennen vanhainkotia. Isän palvelutalossa järjestettiin kerran viikossa mahdollisuus osallistua keskusteluryhmään, joka oli kuulemma ihan ok. Joskus oli musiikkiesityksiä yms. Mutta eniten isä tuntui arvostavan sitä, että hoitajat juttelivat ihan tavallisista asioista.

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Vuodepotilaita n. 11 + 5 yksin autettavaa(saapi ite siirrettyy p-tuoliin, viettyy WC:n jne - ei kuitenkaan täysin itsenäisiä!): arkisin 3hoitajaa aamussa/2 illassa. Pyhinä/v-loppusin 2hoitajaa aamussa/2 illassa.

Ja yksi hoitaja valvoo 2:ta siipeä, asukkaita 32-35!

Syötettäviä puolellaan n. 10

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

(tehostettu palvelutalo, jossa on todella huonokuntoisia vanhuksia) 48 asukasta ja 4 hoitajaa aamuisin ja illassa 2 .... koko talossa aitaa olla n. lähemmäs 100 asukkia , joista yksi yökkö valvoo koko taloa ..kiirettä pitelee :(

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
 • Create New...