Jump to content
MAINOS

Lääkekaupan vapauttaminen laskisi tuntuvasti hintoja [IL 11.11.2009]


Julma

Recommended Posts

Kuluttajat hyötyisivät selvästi, jos reseptivapaita särky- ja muita lääkkeitä saisi ostaa ruokakaupoista.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tekemän tutkimuksen perusteella itsehoitolääkkeiden myynnin vapauttaminen laskisi niiden hintoja jopa 15 prosenttia. Tutkimuksen on rahoittanut Päivittäistavarakauppa.

Päivittäistavarakauppiaat ovat vaatineet Suomessa jo vuosia itsehoitolääkkeiden myynnin vapauttamista. Muissa Pohjoismaissa lääkemarkkinoita on vapautettu viime vuosina.

STT

Toisaalta mielenkiintoinen idea..toisaalta yleisimmät käsikauppalääkkeet on tarpeeksi halpoja ainakin omaan käyttöön mitä menee..15€ vuodessa ehkä?

Toisaalta taas tuon voisi nähdä uhkana ammattitaitoisen, ilmaisen ja matalan kynnyksen lääkeasiantuntijuuden harventumiseen ja jopa alueelliseen katoamiseen. Itsekin tullut välillä kyseltyä farmaseutilta että mitäs tuumaat tästä pilleristä kun mulla on tällästä ropleemaa ja apua on aina saanut.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Eipä tosta olisi hyötyä, kuin seuduilla, joissa lähin apteekki on naapuripitäjässä ja sellaisissa tilanteissa, että ei viitsisi sitä päivystävää apteekkia lähteä etsimään, kun tarttee buranaa (tms). Mutta toisaalta ihmisten olisi hyvä pitää varastoa kotona tavallisista lääkkeistä, että niitä ei tartte lähteä apteekista hakemaan siinä kunnon kuumeessa tai päänsäryssä.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Erikoisliikkeet voisivat entistä enemmän mennä kansan luo muiden kauppojen yhteyteen. Apteekki ja Alko. Siinä on perinteiset erikoiskaupat, joihinka täytyy poiketa oikein erikseen. Kiireisellä ihmisellä ei meinaa aina siihen aikaa riittää. Lääkkeet loppuu kotoa, kun ei niitä saa haettua. Siihen tuo auttaisi, mutta valistus jää vähälle ja ehkäpä jopa lisääntyisi särkylääkkeiden huoleton käyttö. Että ei ehkä kuitenkaan. Tosin, kyllähän monopolit Suomessakin pikkuhiljaa murenee. Kohta otetaan toisesta hyllystä viinipullo ja viereisestä hyllystä Buranaa.

"Hurmuri on aina imagonsa vanki, ei en oo, vaikka väitetäänkin en ole pelkkä kanki.." (Herra Ylppö&Ihmiset "Sata vuotta").

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...