Jump to content
MAINOS

Halvimmat lääkkeet


_Silja_

Recommended Posts

Kalleimmat lääkkeet ketjun innoittamana, kysyn halvimpia lääkkeitä, joihin olette törmänneet? Sain taannoin kuopuksen korvatulehdukseen Ditrim Duplo mikstuuraa. Olen tottunut, ettei apteekista saa alle parin kympin mitään, joten maksoin totuttuun tapaani pankkikortilla.Vasta allekirjoittaessani kuittia katsoin loppusummaa: 4,12€ tai jotain sinne päin ;D

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Perus 400 mg burana reseptillä ihan edullista: 0,066 € pala

Ilman reseptiä: 0,33-0,71 € zipale

Resepti Para-Tabs 500 mg on myös kohtuu hintainen: 0,047 €

Nitro 0,5 mg: 0,046 €

Furesis 20 mg: 0,053 €

Diapam 2 mg 0,04€ ja 5 mg 0,07€

Eiköhän nuo kaikki yleisimmät aika edullisia ole.

Link to comment
Share on other sites

Muistaakseni V-pen maksoi 1,95€, olikohan viiden päivän kuuri.

Taitaapi nuo vanhat ja yleiset tropit olla niitä halvimpia.

MUOKS: alle kahden euron saa myös reseptivapaasti parasetamolia 10 tbl:n pakkauksessa.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Mulla on migreeniin sumatriptaania. Aikaisemmin(muutamia vuosia kun edellisen kerran hain lääkettä apteekista) olin saanut imigrania ja nyt sitten sumaratiota. Imigran oli n. 10e/tbl ja sumaratio 6kpl kolmisen euroa.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Mulla on migreeniin sumatriptaania. Aikaisemmin(muutamia vuosia kun edellisen kerran hain lääkettä apteekista) olin saanut imigrania ja nyt sitten sumaratiota. Imigran oli n. 10e/tbl ja sumaratio 6kpl kolmisen euroa.

Ja siis hauskintahan tuossa on, että Imigrania ei voi vaihtaa apteekissa halvempaan sumatriptaaniin, mutta jos on resepti sille halvemmalle lääkkeelle ja sitä ei satu olemaan hyllyssä niin sen kyllä voi vaihtaa tuohon Imigraniin...

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Link to comment
Share on other sites

Simvastatin Copyfarm 10 mg tabletti, 100 kappaletta hinta 2,00 €, toimitusmaksu 0,42€, kelan korvaus 1,02 €, asiakas maksaa 1,40 e. Toimitushinta 2,4 senttiä/tabletti, asiakas maksaa 1,4 senttiä/tabletti.

Siitä voi miettiä katetta, jonka saa lääkkeen lupamenettelyistä, maahantuonnista, varastoinnista ja varmuusvarastoinnista, jakelusta, toimittamisesta, lääkeinformaatiosta ja kelabyrokratian hoitamisesta hävikkeineen.

Veronmaksajalle ja kuluttajalle halvat lääkkeet ovat tietenkin etu. Ne haasteet, mitä sitten itse välillä mietin ovat lääkkeenjakelujärjestelmän rahoitus, lääkeinformaation ja lääketurvallisuuden varmistaminen - ja geneeristen turvallisuus. Eri suolamuodot sallittuja, halvin vaihtoehto ei mieti, voiko potilas oikeasti käyttää lääkettä, lääkärit eivät tällaista ehdi aina valitettavasti pohtia. Lisäksi itseä riipii, ettei kaikista halpislääkkeistä ole saatavana samaa informaatiota mm. sähköisesti (kyllä, tarvitsen näitä tietoja usein), ja että mm. tiedontuottamis- ja jakamisvelvollisuutta yritetään kustannusmielessä paikoin edelleen vähentää.

Kauppalehdessä olikossenyt maanantaina listaa maailman 20 eniten tuotekehitykseen rahaa käyttävästä yrityksestä, ja 6 oli lääkeyrityksiä. Bisneksessä ovat isot rahat, ja paljon liikevaihdosta menee mm. markkinointiin. Mutta ei se tuotekehitys ilmaistakaan ole, sen kulut ovat kasvussa ja uusia lääkkeitäkin markkinoilla näkisin. Lääkekehityksessä on toki joitain mahdollisuuksia oikoa, mutta... Toivottavasti lääkemarkkinat eivät mene siihen, että kaupan on patenttisuojan piiristä poistettuja (tai patenttirikkomuksilla) kaupan olevia halpiskopioita vanhoista tuotteista, ja sitten yksittäisiä hyvin kalliita alkuperäislääkkeitä. Joista jälkimmäiset hinnoitellaan hyvin ylihintaisiksi, ja niiden saaminen mm. korvattavuuksien piiriin on haastavaa. Lääkkeet valitaan perustutkimuksissa tehdyistä havainnoista, mekanismeja selvitellään lisätutkimuksin, reseptorirakenteita ihmetellään, pengotaan esim. 150 000 molekyyliä, joista aletaan työstämään ensin mallein, sitten tutkimuksin parhaita. Ei saa olla toksisia, pitää kulkeutua oikeaan paikkaan, olla syntetisoitavissa, pitää toimia monien logiikoiden mukaan, sitten päästään kehittämään parhaita molekyylejä lisää, testaamaan soluissa, sitten koe-eläimissä, lopulta monessa faasissa ihmisissä, turvallisuustutkimukset, tehokkuustutkimukset, lupamenettelyt... Valtava työ, aikaa voi mennä 10 - 15 vuotta.

Ne muut tuotekehitysfirmat olivat mm. kännyteollisuutta (laaja, melko hintava kuluttajatuote, jossa ominaisuudet menevät kovaa vauhtia eteenpäin) ja ajoneuvoteollisuutta (yllättävän runsaasti osia, joita kehittää, sitten uuden alustan, moottorin tms. kehittäminen ei muuten olekaan ihan pikkujuttu. Laajassa käytössä oleva, hyvin hintava kuluttajatuote.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...