Jump to content

Kaikki tapahtumat

Tämä syöte päivittyy automaattisesti     

 1. Tänään
 2. Hei! Pitääkö siis olla sairaanhoitaja? Itselläni on kokemusta, mutta olen lähihoitaja. Lupia voidaan rajata/ottaa pois myös niin ettei henkilöllä ole töissä mitään ongelmaa, tai siis työpaikalla kukaan ei tiedä. Omalla kohdallani lääkäri ilmoitti Valviraan kun hain apua ongelmaan. Jouduin saikulle, töissä ei tiedetty mitään huumeongelmasta. Lääkäri teki oikein.
 3. Eilen
 4. Olen ollut ainakin 10 eri hoivakodissa, yksityisellä ja julkisella. Iltavuorot on kaikkein pahimpia. Silloin vanhvuudessa on yleensä vain 2 ihmistä (joskus saattaa olla apuna myös opiskelija). Opiskelijasta on suuri apu jos hän on osaa ja haluaa tehdä jotain. Pääosin kuitenkin siis kahdestaan. Iltapäiväkahvit, päivällinen, iltapala, iltatoimet. + miljoona muuta asiaa. Iltavuoroihin enemmän porukkaa.
 5. UEF OPEOPISKELIJALTA: olen myös opeopiskelija Itä-Suomen yliopistossa. Toinen vuosi oli kaoottinen, koska melkein joka viikko oli Kuopiossa pakollinen seminaari ja opettajat ovat ERITTÄIN joustamattomia. Etätenttiäkään ei haluta järjestää ope puolen kursseille, mikä tuntui ihan kiusaamiselta.
 6. Onko Kaunialan sairaala muuttunut täysin siitä sotavammasairaalasta tavalliseksi sairaalaksi?
 7. Hei kaikki, Kyselyyn voi vastata vielä 24.3 saakka. Vielä ehtii vaikuttamaan kokemuksillaan siihen kuinka työhyvinvoinnin johtaminen näyttäytyy hoitotyössä Suomessa. Lämmin kiitos kaikille vastanneille. Ystävällisin terveisin, Elisa Lankinen ttk, sh, klö
 8. Vieras

  Sairaanhoitajaksi opiskeleminen Q&A

  Ois voinu ehkä vähän kauemmin opiskella ennen kun alkaa selittää mitä sh-opinnot on
 9. Tärkeintähän on, että omaa silmäänsä miellyttää. Surullista jos meikkaat vain muita varten etkä itseäsi varten. Tietenkin se, että missä menee raja. Irtoripset on ok riippuen työtehtävistä, en itse ainakaan hyvällä katsoisi, jos avohaavoja hoideltaisiin irtoripset päässä.
 10. Miksi syöpäpotilaalle tulisi huono olo, jos hoitajalla on meikkiä ? Aika typerä väittämys ainankin omaan korvaan.
 11. http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201902082109
 12. Hahahaha tiedätkö edes mitä anestesiahoitaja tekee?? Kiellätkö potilailtakin meikit, koska "pöpöjä"? Harva naiskirurgikaan meillä on ilman meikkiä, ja jos nyt yhtään mitään leikkauksesta ymmärrät, tai siitä minkälaisella alueella kukin työskentelee p.s. anepuolella ei tarvitse käyttää edes maskia, ellei puhtausluokka ole 1. Jos tiedät mitä tarkoittaa
 13. Itse olen vihdoin päässyt pääni sisällä tasapainoon ja päättänyt etten uhraa terveyttäni pohtimalla, jääkö jotain tekemättä. Pidän tätä johdon vastuualueena. Helpotti kummasti henkisesti kun oivalsin asian. Töissäkin olen ääneen sanonut ettei "sota" yhtä naista kaipaa. Olen ao-aktiivi ja kannustan nuoria pitämään puolensa eikä kantamaan huonoa omaatuntoa tekemättömistä töistä (niitä riittää aina), puuttuvista hoitajista ja sairaslomistaan. Kukaan ei saa olla liian kiltti tai tämä hoitajien syyllistäminen ei lopu ikinä. Ja kyllä -olen ylihoitajan silmätikkuna ja vaivana, mutta ei hetkauta. Erinäisiä tilanteita on tapeltu ja selvitty voittajana. Arvet niistä kannetaan ja puhun asioista ääneen. En häpeä. Kaikille tsemppiä ja huolehtikaa itsestänne. Kukaan muu ei sitä tee puolestasi. Kannustakaa toisianne ja muistakaa yhteiseen hiileen puhaltaminen.
 14. Hei, Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa terveystieteiden maisteriksi hoitotieteen laitoksella erikoistuen hoitotyön johtamiseen. Keväällä 2019 aloitan pro gradu -tutkielmaa, jonka aiheena on hoitohenkilöstön päihteiden käyttö. Gradu tehdään Valviran ja Itä-Suomen yliopiston hankkeeseen, johon on valmistumassa kaksi väitöskirjaa sekä vuonna 2018 valmistui pro gradu, joka käsitteli varhaisen puuttumisen prosessia esimiehen näkökulmasta. Oma aiheeni täydentää hanketta ja tutkielman tarkoituksena on haastatteluin kuvata hoitotyöntekijöiden kokemuksia ammattioikeuksiensa rajoittamisprosessista alkaen päihdeongelmaan puuttumisesta organisaatiossa. Tutkielmaa varten tarvitsen haastateltavaksi 6-10 hoitajaa, jotka ovat käyneet ammattioikeuksiensa rajoittamisprosessin läpi. Haastattelut voidaan toteuttaa puhelimitse, kasvotusten tai esim. Skypeä käyttäen. Haastattelut ovat luottamuksellisia ja haastatteluista saadut aineistot ovat ainoastaan tutkijan käytettävissä. Haastateltavien tiedot sekä haastatteluissa saadut aineistot ovat ainoastaan tutkielman kirjoittajan käsiteltävänä. Tutkimuksessa noudatetaan tietosuojaa ja tallennetaan ainoastaan tutkimuksen kannalta tarpeellista tietoa. Haastattelumateriaalia säilytetään ainoastaan tutkijan ulottuvilla, ja se hävitetään tutkimuksen valmistumisen jälkeen asianmukaisesti. Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista eikä siitä koidu haastateltaville mitään haittaa. Vastaajien anonymiteetistä huolehditaan koko tutkimusprosessin ajan. Vastaan mielelläni kysymyksiin tutkimuksesta ja siihen osallistumisesta! Jos haluat osallistua tutkimukseen voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse annajuv@uef.fi tai jos tiedät jonkun, jota tutkimukseen osallistuminen saattaisi kiinnostaa, voit jakaa tämän viestin. Ystävällisin terveisin, Anna-Julia Vihermaa Röntgenhoitaja, TtM -opiskelija Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta
 15. Viime viikolla
 16. Rohkaisin nyt itseni ja päädyin siirtämään tuota työterveyshuollon aikaa aiemmaksi kuin viimeisin ajanvaraus oli, eli tälle viikolle uusi aika aiemmaksi Oma terveys kuitenkin ensisijaista ja nyt viikonloppuna pähkäilly keinoja ottaa itse arki haltuun.. tällä kuitenkin mennään , keskusteluapua vielä odotellessa..
 17. Heräsin aamuyöllä paniikissa, että annoinko iltalääkkeet potilaalle, vaikka olin ollut vapaapäivällä...HIeman meni hamuillessa ajatuksen kanssa, jotta nyt joku mättää ja missä se potilas on... Koskaan ei ole unohtunut, mutta taitaa olla elämän ensimmäisen väsähtämisen paikka lähellä yli viisikymppisenä.
 18. Hattua ilmaan rohkeudesta! Näin 2019 tällainen organisointi on täysin älytöntä. Aina tosiaan niitä järjestelyjä voi perustella millä tahansa selityksillä, mutta oppiminen luennoilla harvemmin huononee etänä versus paikan päällä. Itse ainakin jaksan jopa keskittyä paremmin etänä. Samaa näkee myös jonkin verran alemman amk tutkinnon suhteen. Asenteet ovat jossain 1980-luvun asetelmissa. Käytännössä tutkinnoissa on oppimistulosten suhteen helposti jopa 70% jotka voisi ylipäänsä suorittaa ihan vain tenttimällä- Olette yliopistojen ammattikorkeakoulujen asiakkaita, ette työntekijjöitä, vaatia pitääkin. Hyvä!
 19. Tää on se lumipallo joka lähtee pyörimään,kun ei ole särkymävaraa;homma toisensa jälkeen jää tekemättä,kun pitää priorisoida ja sit ne on lopulta aina ne samat jutut, jotka kuuluis tehdä,mutta jätetään tekemättä..Oikein se ei ole missään nimessä,mutta hiljaa hyväksytään se,että toimitaan väärin,kun ei muuta voi..Ja sitten voikin käydä niin,että se tekemättä jättäminen jää tavaksi,kun siihen on itsensä opettanut,vaikka joskus ois aikaakin tehdä ihan kaikki..Kai se on just sitä itsensä suojelua,joka muuttuu kiireessä ja väsymyksessä armollisuudesta kyynisyydeksi ja lopulta välinpitämättömyydeksi, joka rapauttaa viimeisetkn työmoraalin rippeet..
 20. Hei, kyllä vanhemmatkin osaisi, mutta pahkeinen kun on jo kaksiteholasit käytössä... meikkaisin jos näkisin sen tehdä ilman laseja Mutta meikkaustulos arviolta heitettynä on niin huono että parempi olla naturel. Mutta mielestäni jokainen saa tehdä niin että tuntee olonsa hyväksi. Paitsi kynsien pidennykset ja lohkeilevat lakat...
 21. Itse ollut hoitoalalla yli 10v, n 9 vuotta erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla. Koen työni merkitykselliseksi ja mielekkääksi. Mutta olen uupunut. Jokapäivä mietin mitä muuta työtä voisin tehdä, jotta saisin voimani takaisin. Tämä nivea-asian oli mielenkiintoinen. Missä menee raja, mitä on ok jättää tekemättä/hoidosta pois, jotta ehtisi tehdä kaiken työajan puitteessa. Onko ok, ettei vaihda kaikille vaippaa ja tee illalla pesuja, jos vaippa on melkein puhdas. Onko ok jos ei joka ilta huolehdi suuhygieniasta? Onko ok jos ei joka ilta ehdi tarkistaa saako potilas otettua oikein astmalääkkeitänsä. Onko ok jos ei ehdi mitata verensokeria diabeetikolta klo 16 vaan vasta klo 20. Onko ok, jos ei vaan ehdi kaikkee, koska jonku kunto romahtaa klo 18 ja sun pitää soittaa päivystäjä paikalle, antaa hoitoa, tarkkailla ja ehkä siirtää potilas muualle, ottaa iltavuoron aikana osastolle monta uutta potilasta, jotka voi huonosti ja vaatii tarkkailua, joku kuolee jne jne jne
 22. Voi kunpa voisikin olla ottamatta niin vakavasti.. Työssäni vastaan hieman enemmän isommista asioista kuin siitä millä rasvalla ehtii iltavuorossa jalkoja rasvaamaan.. Kuitenkin töitä on monenlaista ja nyt vaan alkaa ruuvi kiristymään.
 23. Toivottavasti kirjoituksesta on apua pähkäilijöille. Todella pitkän matkan päästä kannattaa harkita valitseeko toisen oppilaitoksen. Eipä se Turussakaan kuulosta siis kevyeltä! Tsemppiä sinne opintojen loppuun saattamiseen!
 24. Väsymys voi olla kilpisrauhasen vajatoiminta niin oli mulla.
 25. Ja ihan kannattaa otattaa labrakokeetkin.. Kaikki väsymys/jaksamattomuus ei aina johdu burnoutista tai masennuksesta. Ihan yksinkertaisesti esim. alhainen hb vetää vetämättömäksi.
 26. Älkää ottako sitä työtä niin vakavasti. Mitä sitten jos yhden kerran ei ehdikkään iltavuorossa rasvata sitä Pirkon jalkaa sillä Nivea-voiteella. Ihmisiä me kaikki ollaan.
 27. Työn laatu vaikuttaa. Jos on leikkaussalissa, ei kannata paljon laitella; tukka litistyy eikä naama silmiä lukuunottamatta näy. Jos on ripsissä paljon tavaraa, on riski että sieltä tipahtaa jotakin johonkin mihin ei tarttis. Hoivakodissa ei liene haitaksi vaikka meikkiä kunnolla olisikin, erottavat asiakkaat paremmin kasvonpiirteet. Tuoksuttomuus kohtuuden rajoissa, ei voida olla täysin hajuttomia kun ihmisiä ollaan.
 1. Load more activity
×
×
 • Luo uusi...