Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Guest

  Kiinnostaako alanvaihto käytännössä?

  Kaksi viikkoa sitten siirryin kotihoidosta kv- yksikköön ruoka- ja pyykkihuoltoon. Töitä arkiaamuisin. Kyllä kelpaa!
 3. Today
 4. Guest

  Hoitoalasta

  Mä oon niin väärällä erikoisalalla Noh, radiologia kuulostaa ihan supertylsältä. Itse tienaan noin 90 t e/v ja työtunteja tulee noin tuplat perus virka-aikaan verrattuna. Erikoistumisen kun saa valmiiksi palkka hieman nousee. t. Ane Sivusta seuraavana etenkin päivystyksen ja tehon hoitajat ansaitsis lisää palkkaa. Myös erikoisvastuista sietäisitte saada lisää rahaa. On se ihme että esim leikkurin listanvetäjä ei saa juur mitään ekstraa niihin sankareihin verrattuna jotka osastoilta tuo meille potilaita. ”en mä mitään tästä taaskaan tiiä kun vasta tulin töihin”
 5. Guest

  Kiinnostaako alanvaihto käytännössä?

  Täällä aivan samoissa ajatuksissa ja hoitoalaa takana yli 10 vuotta...mutta opiskelutkaan ei tällä hetkellä kiinnostaisi kun ei kipinää mihinkään tiettyyn ... olisi tosi kiva kuulla kokemuksia ja kannustusta ja miten taloudellisesti pärjää vaikka ainahan se tasapaino jostakin löytyy.
 6. Guest

  Kiinnostaako alanvaihto käytännössä?

  Kyllä kiinnostaisi! Parhaillaan oon ite aika lukossa asian kanssa, ja nimenomaan käytännössä olis tosi kiinnostavaa nähdä miten alaa voi vaihtaa. Olen 23v ja 3v. tehny lähihoitajahommia, kohta alkaa riittää Kädestäpitäen ois hienoo nähdä mitä kaikkea siihen sisältyy ja ennenkaikkea se taloudellinen puoli myös, miten selvitä rahallisesti saumakohdassa kun alaa on vaihtamassa.
 7. Guest

  Hoitoalasta

  Jos vaikka sama palkka kuin muissakin pohjoismaissa?
 8. Guest

  Hoitoalasta

  Radiologian konsulttilääkäreillä näyttää olevan verotiedoissa kaikilla tuntemillani yli 200,000 ansiotulot. Ovat yhdessä ainoassa sairaalassa, ei yksityisvastaanottoa.
 9. Guest

  Kiinnostaako alanvaihto käytännössä?

  Kiinnostaa kyllä. 15 vuotta alaa takana ja alan vaihto ollut mielessä useasti. Mutta en oikein tiedä mitä ja miten
 10. Guest

  Kiinnostaako alanvaihto käytännössä?

  Kyllä kiinnostaa kuulla miten alanvaihto hoitoalalta onnistui ja miten työ ja palkkaus muuttui sen myötä!
 11. Toivottavasti hait ja pääsit opiskelemaan lähihoitajaksi!
 12. Guest

  Kiinnostaako alanvaihto käytännössä?

  Ennen kaikkea paska palkka. Vaikka vakinaistettu niin silti alkanut miettiin alan vaihtoa. Opiskelijanakin sai paremmin mitä nyt saa
 13. Guest

  Hoitoalasta

  Missä tohtorit tienaa 200 000? Meidän klinikassa kaikki päivystää todella paljon eikä yli 120 000 pääse kuin esimiehistö.
 14. Guest

  Kiinnostaako alanvaihto käytännössä?

  Kyllä, tiesin jo koulussa eloisaa harjoittelussa ja teoriatunneilla ettei ala sovi minulle - myöhemmin vielä paljastui hirvittävät työolosuhteet ja huono palkka.
 15. En ottaisi mitenkään vakavasti hylkyä. Työelämän harjoittelu arvioijat eivät kovinkaan usein ole arvioinnin ammattilaisia. Lisäksi olen sivusta nähnyt tapauksia, joissa arvioitsis ei kykene objektiiviseen arvioon harjoittelijasta. Tsemppiä ja parempaa onnea seuraavaan harjoitteluun. Muista mennä eri paikkaan kuin viimeksi.
 16. Guest

  Hoitoalasta

  Ei kannata. Trolli jatkaa ja jatkaa.
 17. Guest

  Kiinnostaako alanvaihto käytännössä?

  Kyllä olisin kiinnostunut seuraamaan! Alalla kokonaisuudessaan viisi vuotta, joista sairaanhoitajana pian kaksi vuotta. Valmistuin sopivasti ennen Tartuntatautilain 48 pykälän toimeenpanoa, joten olen ollut osittain työttömänä valmistumiseni jälkeen tuon takia. Mietin pitäisikö lähteä muille maille vai vaihtaa alaa, kun vai keksisi mitä sitä haluaisi tehdä. Hoitoala oli mulle kutsumus, mutta itsemääräämisoikeus on mulle vielä kalliimpi.
 18. byebyehoitoala

  Kiinnostaako alanvaihto käytännössä?

  Myyntityöhön rakennusalalle. Myynnin- ja markkinoinnin ala ollut pitkään mielessä ja löysin reitin, miten alalle pääsee ilman koulutusta taikka työkokemusta - onneksi!
 19. Hoitsukka 79

  Hoitoalasta

  Pakko kysyä mihin palkkaan sitten olisit tyytyväinen?
 20. Guest

  Kiinnostaako alanvaihto käytännössä?

  mille alalle lähdet?
 21. Guest

  Hoitoalasta

  Ei ihan oikeasti.. voiko joku puhua noin. Sairaanhoitajan peruspalkka on jotain 2,200, sillä rahalla saat kiireen, potilaiden vittuilun, jatkuvan riittämättömyyden, työterveyshuolto ei toimi. Lääkäritkin tuntuvat pitävän meitä pyllypaperinaan, huutavat puhelimessa keskellä yötä kun menet hänet herättämään. Meidän tohtoreilla on vuosiansiot n. 200,000 ja meikäläisellä päälle 30,000.
 22. Olen hoitoalalla ollut 5 vuotta ja enää on kuusi työpäivää jäljellä, jonka jälkeen sanon heipat hoitoalalle ja lähden nauttimaan inhimillisistä työolosuhteista. Tiedän, että alanvaihtoa suunnittelevat muutkin erityisesti vanhuspuolella. Olisitko kiinnostanut seuraamaan alanvaihdon prosessia blogin tai vlogin muodossa? Auttaisiko kasvojen antaminen hoitoalan ongelmille hoitajien tilannetta? Keskustelua alanvaihdosta sekä erityisesti siitä, kiinnostaako ideani kanssakärsijöitä. #byebyehoitoala
 23. Guest

  Hoitoalasta

  Olin harjoittelussa kevyehköllä psykiatrian vuodeosastolla. Eräs mieshoitaja nukkui aina välillä päiväunia työvuorossa, toinen kuunteli kuulokkeet päässä ohjelmia tietokoneelta ja yksi ilmoitti että menee katsomaan lempiohjelmaansa yksin eikä potilaiden kanssa. Kevyin harkka ikinä. Edes verensokereita ei suostuttu ottamaan. Niin että työn rankkuutta voi toki verrata sitten kun on katsonut monipuolisesti alaa useammalta osastolta käsin, myös somatiikan akuuttiosastolta. En toki väitä että kaikki psykan osastot ovat tällaisia, en todellakaan, kuten tuossa jo joku sanoikin.
 24. Guest

  Hoitoalasta

  Olin 15 vuotta töissä sairaalassa psykiatrian suljetulla ja pidin työstäni ja työ on/oli minusta helppoa koska jos luonne siihen hommaan sopii eikä liikaa stressaa, eikä ole pelastamassa marttyrina koko maailmaa ja omaa terveen maalaisjärjen ja koko elämä ei pyöri psykiatrian ympärillä niin kyllä, minusta se työ on helppoa. Usein meni kokonaisia työpäiviä ihan vaan rauhaksiin olemalla ja seurustelemalla potilaiden kanssa, toisena päivänä saattoi olla äksöniä mikä oli taas mukavaa sekin. Mutta työ ei kyllä stressaavaa ollut ja siksi joskus ärsyttikin kun aina jos joku kuuli missä olen töissä, oli kommentti: Teet todella raskasta työtä"... No raskasta se on ehkä niille, joilla ei oma psyyke kestä tai sitten suorittaja hoitajille jotka menevät tuulispäänä vaikka ei olisi pakko ja usein tällaiset tuulispäät saivat potilaat vain levottomiksi. Sairaalassa työskennellessä on aina työkavereita eikä tarvitse olla yksin, kuten monessa avopuolen mt-paikassa, eli turvallisempi fiiliskin on. Siellä ei myöskään esimiehet koittaneet kusettaa kaiken maailman asioissa, ylityökorvauksissa tms... mikä avopuolella siis varsinkin yksityisillä yleistä. Ja toki se oli helppoa, koska suurin osa vatipää hoitajista näihin suostuu.. Miinusta oli sairaalan psykalla työskennellessä se, että suurin osa hoitajista istuikin aina kansliassa ja usein tuli mietittyä, miten sieltä käsin pystyvät akuutissa kriisissä olevia potilaita hoitamaan... ulkoilut ja keskustelut potilaiden kanssa tuntuivat ylitsepääsemättömiltä työtehtäviltä monelle hoitajalle jotka mieluiten delegoivat sijaisille tms.. Ja toinen syy miksi itse lähdin oikeastaan koko alalta, on se että en halunnut työelämäni pyörivän aina negatiivisten asioiden parissa ja suoraan sanottuna mielenterveys ihmiset alkoivat tympimään ja tällöin on parasta lähteä.. Mutta siinä olen samaa mieltä Hoitsukka 79 kanssa, että työ psykalla helppoa jos siihen soveltuu.... mutta kannattaa pitää itsensä ns. motivoituneena ettei se kanslia ja hoitajien kanssa juoruaminen vie mukanaan..
 25. Guest

  Työvoimapula?

  Voi kun se olisikin niin helppoa. Jos ei sijaisiakaan saa palkata niin saati sitten uutta vakituista henkilökuntaa :( Se on harmi että alalta katoaa työntekijöitä paikoin vaikean työllistymisen vuoksi.
 26. Yesterday
 27. Guest

  Hoitoalasta

  Muuta kommentoitavaa tähän ei ole mutta kyllä näin ulkopuolelta katsottuna on sähkötöissäkin melkoista vastuuta. Koskaan ei ole meillä leikkurissa ja teholla juostu niinkuin silloin kun sähköt katkes kaikkialta. Ventilaattorit sammu ennen varavirtoja. Siinä oli huoltoväellä monet henget käsissään. respect
 28. Hoitsukka 79

  Hoitoalasta

  Nimimerkki niin helppoa. Jos sinä ajattellisit asiaa siltä kannalta että olet pitkän työuran jälkeen valmis ennemmin vaikka museoon kuin ihmisten parissa työskentelyyn, voisi helpottaa nuorten jaksamiseen työelämässä. Ehkä vika onkin sinunlaisten kyynistymisessä nykyaikaan. Sisätautikirurgisen harjoittelun tein osastolla sekä perusharjoittelun jälkeen olen ollut pääasiassa psykiatrisella. Ja sinusta luultavasti tämä ei ole oikeaa työtä koska luultavasti olet itse satakertaa vaativammassa työssä ainakin itsesi ja muitten suolamummojen mielestä.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...