Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Kasvomaskin käyttö vaatii huolellisuutta, jotta viruksella mahdollisesti tahraantunut maski ei aiheuta tartuntariskiä. Katso THL:n videolta, miten käytät kasvomaskia oikein. Lue lisää: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille
 3. Yksikön lääkevastaava on usein Sh ja hoitaa LOve-jutut.Työvuorolistojen tekokin saattaa ollla ja jopa sijaisten hankkiminen.Riippuen tietty siitä minkälainen rooli on palvelukodin johtajalla.Jos sulle vieraat mestat niin hakeudu keikalle!
 4. Löytyykö kokemuksia sairaanhoitajana työskentelystä kehitysvammaisten palvelukodissa? Erityisesti Attendolla kiinnostaa. Työtehtävät yms?
 5. Rillirousku

  Risti kaulassa

  Tää on mun mielestä vähän kaksinaismoralistista, koska näin silmälasi-ihmisenä on kakkulatkin aina päässä töissä, ja ei kovin kaukana kaulakorusta... En sitten tiedä, onko kaulakoru sen pahempi. Se sentään peseentyy suihkussa, silmälasit ei.
 6. Rankasija

  Risti kaulassa

  Et. Koruja, kelloja, sormuksia, rakennekynsiä jne. ei pidetä hoityössä. Vapaa-ajalla voi raahailla ja kantaa ristejä ihan niin paljon kuin haluaa.
 7. Yesterday
 8. kukkis.

  ALANVAIHTO: oma ryhmä alanvaihtajille

  Hieno ajatus... mutta milläs suljet kenenkään suuta
 9. Jos nyt jotain korvausta saisi. Viisi kuukautta olen koronapuhelimessa ollut. Miltei burnoutissa jäin kesälomalle, ja nyt loman jälkeen neljä työpäivää takana ja itku tuli kun tänään töistä lähdin. Ylitöitä heti päivittäin ja ruokatauko 10 min/päivä. Puheluita tulee ovista ja ikkunoista, paine on todella kova! En usko kauaa jaksavani enää...
 10. Kiire hankkia edullisesti Keho anatomia ja fysiologia kirja (2017 painos). Noudan Turun lähistöltä tai postitus, maksan kulut.
 11. jupet

  Potilaiden stalkkaaminen

  Sitä mieltä että Jodel on paskaa ja millään tuommoisella prosentilla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa kun on pelkkää trollausta.
 12. G.Focker

  Risti kaulassa

  Jos ei halua ottaa pois itselleen tärkeää korua työvuoron ajaksi niin ehdotan että pistää pienellä palalla heftaa sen riipuksen rintaansa kiinni niin se ei sitten valahda sieltä kenenkään virtsaputkeen.
 13. Toinen aalto on tuloillaan eivätkä hoitajat Tehyn mukaan välttämättä enää veny siihen. Budjettiriihessä on viimeiset hetket varautua tilanteeseen, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. Muualla maailmassa koronataisteluun osallistuneita hoitajia on palkittu. Kertakorvauksia on maksettu muun muassa Saksassa 1500 €, Itävallassa 500 € ja Alankomaissa 1000 €. Ruotsissa on alueellisesti maksettu jopa liki 2000 euron korvauksia ja tuntuvia lisäkorvauksia ylityöstä. Meillä hallitus on Tehyn ja SuPerin kevään vetoomuksen jälkeen vaiennut asian kuoliaaksi, sanoo Tehy. – Suomi on häpeäpilkku Euroopassa. Hoitohenkilöstön palkkataso Suomessa on muutenkin kansainvälisessä vertailussa huono ja nyt koronalisä loistaa poissaolollaan, Rytkönen moittii. Tehy ei hyväksy selitystä, että asia on vain kuntien vastuulla ja työmarkkina-asia. – On se sitäkin, mutta ennen kaikkea tämä on raha-asia ja valtiovallan vastuulla. Budjettiriihessä on löydettävä ja korvamerkittävä rahaa koronalisään kuten hoitajajärjestöt kevään vetoomuksessa esittivät. Koronan toinen aalto ottaa nyt vauhtia ja hoitajien jaksaminen pelottaa Rytköstä. – Kevät selvittiin, kun hoitohenkilöstö venyi valmiuslain alaisena heikennetyin työehdoin ilman eri korvausta. Lääke henkilöstöpulaan: raha Pula hoitajista on lähes krooninen. Esimerkiksi HUS:in alueella koronatestaus on ruuhkautunut. Henkilöstöstä oli pulaa näytteenotossa, mikä jumitti testauksen, vaikka näytteiden analysoinnin kapasiteetti olisi riittänyt. Rytkösen ratkaisuehdotus akuuttiin ja krooniseen henkilöstöpulaan on radikaali: kokeillaan rahalla. – Maksettaisiin ihan aikuisten oikeasti tuntuvasti lisää rahaa, kun väkeä kerran tarvitaan kipeästi töihin. Näin ilmiselvää ratkaisua ei nimittäin ole kokeiltu. Raha, eurot, ja se paljon puhuttu koronalisä olisi nopea ja selkeä arvostuksen osoitus hoitajille, toteaa Rytkönen. Rytkönen kuitenkin pelkää, että hoitohenkilöstön väsymys, kuormitus ja turhautuminen ovat niin pitkällä, että rahakaan ei auta vaan on jo päätetty nostaa kytkintä. Lähde: Tehy
 14. Sebucom60

  Työnantaja perui luvatut työt

  Samantyyppinen tilanne keikkafirmojen kanssa.Seure ja Onvire jätti keikkalaiset tyhjän päälle keväällä.Nyt sit kova pula tekijöistä ja työpisteet eivät saa puutevuoroihin tekijöitä.
 15. Lähäri20

  Työnantaja perui luvatut työt

  Mulle kävi samoin. Kesäsijaisuuden aikana tarjottiin töitä sijaisuuden jälkeen loppuvuodeksi ainakin. Suostuin, mutta jonkun ajan päästä ei sitten tarvetta ollutkaan. No nyt alkaa korona painamaan taas päälle yms. , ja tiedän että tarvetta varmasti on. Päätin, että jos uudestaan kysytään en suostu. Pompottelu saa riittää.
 16. Last week
 17. November

  Risti kaulassa

  Onhan se myös turvallisuusriskikin, jos potilas siitä kiinni tarraa. Tai ainakin harmittaisi jos tärkeä koru katkeaisi kun siitä joku vetää. Varmaan riippuu työpaikasta millaisessa paikassa on ja ketä hoitaa.
 18. Murse.fi

  Risti kaulassa

  Meillä opiskelijoilla harjoitteluohjeessa kerrotaan etteivät korut kuulu työpaikalle. Mutta yllättäen harjoittelussa niitä näkee työntekijöillä. Kauluketjuja ja niissä olevia koruja. Ei sentään sormuksia. Riippuu varmaan työpaikasta ja siitä pysyykö kaulakoru tiiviisti kaulalla vai roikkuuko kauluksesta ulkona toimenpiteitä tehdessä. Infektioriski ainakin jos laittelee välillä takaisin paidan sisään.
 19. Tämän kesän kesätyöpaikassa yöhoitaja teki aamutoimia yhdelle tai kahdelle asukkaalle. Jos olivat hereillä! Eli parille aamuvirkulle kuuden aikoihin aamulla. Kaikkiaan asukkaita parikymmentä. Ketään ei herätetty aamutoimia varten.
 20. Olin 70-luvun lopulla psykiatrisessa sairaalassa sijaisena 2 viikkoa, vanhukset laitettiin yöpuulle klo 17-18 aikoihin, vaikka meitä hoitajia oli 3 iltavuorossa. Yritin siihen puuttua, mutta olin vasta aloittanut sairaanhoidon opiskelun enkä tiennyt miten toimia. Vielä nyt tuntuu pahalta kun ajattelen sitä, yli 40 vuotta myöhemmin.
 21. herkkähipiäinen

  Työnantaja perui luvatut työt

  Tervetuloa ja ihan normaalia alkaa olemaan monessa työpaikassa. Et, ole ainoa kuin työnantaja noin kohtelee näin töykeästi , alentavasti. Selityksiä löytyy myös kunta työnantajalta, kuin yksityiseltä. Heidän maine on kyseenalainen nykyisin. Nykyisin tarkistan jo johtajan, lähiesimiehen taustat. Uskaltaako edes hakea töihin. Katselen 2-3 päivää , mitä on eli kyseenalaistan kaikki? Työpaikkaedut eivät kiinnosta yhtään. Ennen en edes laitan nimeä mihinkään. Totuus paljastuu todella nopeasti työyhteisöstä. Niin karseata kohtelua olen saanut osaksi viime aikoina ja usein LÄHIESIMIEHEN KAUTTA. Puheet toista ja teot ihan toista. Tämä kesä näytti oikein mitä ovat? Sinne eivät saa edes keikalle enää. Tarjottiin vakituista pestiä, mutta kuka haluaa työskennellä kun naama punaisena huudetaan heti aamusta. Ilman mitään kunnon aihetta. Sain v.2019 jouluna työtarjouksen ja lupasin hoitaa yli kahden viikon pestin. No. 2h päästä tuli soitto ja johtaja ilmoitti; TALON OMAT VAKITUISET LUPASIVAT HOITAA KAIKKI TYÖT eli TEKEVÄT PITKÄÄ PÄIVÄÄ? Miksi eivät suostuneet aikaisemmin, vasta kun ilmoitin voin auttaa ? NO, näyttivät millaisia p....a ovat. Tampereen Kaupungin johtajilla taisi olla lystiä, miten täällä pääkaupungissa hoidetaan työt. Satuin olemaan Tampereella silloin ja johtaja vieressä. Lempikaupunkini ja pysyy. Samoin oli muutama vuosi sitten. Lupasin silloin hoitaa kesän yövuorot . No johtaja soitteli olisi vain 1/yö viikossa . Mihin ne 4 yötä hävisi eli myös 2h aikana oli tullut muutos? Näin meitä kohdellaan kylmä totuus. Näin karseita työntekijöitä todella löytyy. Johtajan "lemmikit" edessä ja takana kaikkea muuta. Myös puhelimen kautta. Pitkiä päiviä tehdään jatkuvasti ja sitten naamapunaisena huudetaan toisille ilman aihetta. Itse ovat tehneet tämän ja nyt tehkööt vaikka joka päivä.. Ihan normaali toimintaa alkaa olla joka paikassa. Näitä loppuun palamisia alkaa ilmestyä enemmän ja enemmän. Miksi ei osasta sanoa; EI? On, ihan oma vika , jos nuolee johtajia ja lupaa ,lupaa..... turha purkaa kiukkua toisiin työntekijöihin. Kunnon johtajia saa todella etsiä ja ikävä kyllä niitä on harvassa. Itse olen löytänyt kivan ja asiallisen ja peräti luotettavan johtajan. Joka osaa myös kiitää, ketä asia koskee henkilökohtaisesti. Joka oikeasti puutuu huonoon epäasiallisen kohteluun ja palaute menneen näille duunareille/ toisen firman johtajalle suoraan. Myös keikkalaisia kohdellaan hyvin eli palaute koskee myös miten keikkalaisia kohdellaan työpaikalla. Hän ei ole talon" roskis", syntipukki vaan yksi työntekijä muiden seassa. Hänellä on ihmisarvo ja kutsutaan peräti etunimellä. Mitä ei tapahdu koko paikassa vaan katsotaan ylimielisesti tai ei viitsitä edes vastata kysymyksiin. Joillakin työntekijöillä on varaa näin kohdella toista työntekijää vielä nykypäivänä. Missä ihmisten itsekkyys, lapsellisuus kukostaa ja pahentuu koko ajan.
 22. Mediassa on viime päivinä käynyt keskustelu kuumana koronatestauksen pitkistä viiveistä. Viive testiin pääsyssä voi pahimmillaan olla jo yli viisi päivää. Nuorisolääkäri ja varakansanedustaja (vas.) Miila Halonen esitti Twitterissä huolensa opiskelijapotilaidensa puolesta. Testitulosta odotellessa ei kouluun voi mennä, joten monella opiskelijalla jää koulun tarjoama ruokailu väliin jopa viikoksi. – Covid19-testiin eka vapaa aika sunnuntaina. Nyt on tiistai. Opiskelijapotilaillani ei ole kotivaraa (koska ei varaa) ja koululounas jää nyt saamatta viikon ajalta. Asuvat yksin. Perhe toisaalla. Huokaus, toteaa Miila Halonen.
 23. Piiu

  Risti kaulassa

  Mulla oli aikoinaan rippiristi kaulassa monta vuotta hoitotyössä. Kukaan ei kiinnittänyt siihen juurikaan koskaan huomiota. Kerran yksi muslimi kehui sitä kauniiksi, siinä kaikki huomiot.
 24. Hei, Anoonyymissä jouruapissa, Jodelissa, oli kysely "Oletko koskaan googlannut/stalkannu somessa potilaita/omaisia?" Vastausprosentit olivat: 55,6% kyllä ja 44,4% ei. Mitä mieltä tästä? Itse en keksi mitään järkevää tai oikeasti eettisesti kestävää syytä alkaa stalkkailemaan potilaita netistä.
 25. OldOne

  Työnantaja perui luvatut työt

  https://www.tehylehti.fi/fi/ihmiset/sarin-suullinen-tyosopimus-piti
 26. Viime keväänä luvattu jatkoa kesän jälkeen syksyksi. Tästä vielä puhelimitse suullinen sopimus tehty. Nyt kuitenkin kerrotaan, ettei ole pohjaa ja voivoi.. Enpä oo tätäkään vielä kokenut vaikka monta työnantajaa on ehtinyt hoitajana ollessa olla. Onko tällainen sallittua? Voiko Tehy edes auttaa, kun ei ole mustaa valkoisella tuosta puhelimitse tehdystä sopimuksesta? Ensin olin että voi harmi ja toivottavasti tulisi jatkossa sijaisuutta. Nyt kun asiaa enemmän miettinyt, niin raivostuttaa. Miten ihmeessä työntekijöitä voi kohdella näin?
 27. AnneMariN

  Risti kaulassa

  mälsää kun kukaan ei ota kantaa vaikka moni katselee
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...