Jump to content
Blogi

Työilmapiirin myrkyttäjät


Tero Riihelä


Vietämme ison osan elämäämme työpaikalla, joten on kohtuullista vaatia työkaverilta kohteliasta ja asiallista käytöstä.

Mielestäni on ihmeellistä, jos hoitaja joka työskentelee kohteliaasti ja eettisesti potilasta kohtaan ei osaa ulottaa tätä etiikkaansa työkavereille asti. Puhun siis työkaverista joka pilaa työilmapiiriä. Jokaisella meistä on varmasti kokemuksia työkaverista joka myrkyttää ja pilaa käytöksellään työilmapiiriä. Joskus hän voi olla aivan tahattomasti ilkeä, koska minkä ihminen voi sille, jos sattuu olemaan narsisti vaikean luonteensa lisäksi. Tiedätkö nämä seitsemän pientä vekkulia nimeltä; Viisain, Nyrpeä, Valittaja, Negatiivinen, Kaksinaamainen, Ilkeä ja Juoruilija?

Viisain on omasta mielestään kaiken kokenut ja tietää kaikesta kaiken. Hän kyllä muistaa kertoa sinulle, potilaan ja työkavereiden kuullen, miten tekemäsi asia olisi pitänyt tehdä. Tiedätkö sen asian, minkä olisi aivan hyvin voinut kertoa kahden kesken, ilman että nolaa sinua muiden nähden. Nyrpeä on se, joka ei tervehdi aamulla osaston käytävällä sinua, vaikka itse sanoisitkin huomenta. Hän ei katsokaan sinua päin kahvipöydässä vaan leikkii, että olet ilmaa. Auta armias, jos katseenne vahingossa kohtaavat, naama menee hänellä niin vinoon ja kurttuun, että säikähdät hänen saaneen TIA-kohtauksen, kunnes muistat hänen olevankin vain Nyrpeä.

Valittaja on se herkkänahkainen, joka menee valittamaan jokaisesta kokemastaan epäkohdasta pomolle, koska ei voi sitä muille suoraan kertoa. Hän loukkaantuu ja ottaa itseensä koko maailman tuskan ja rypee itsesäälissä syyttäen muita kaikesta. Negatiivinen löytää kaikesta huonot puolet, oli kyseessä sitten uusi toimintatapa, potilas, sää, palkka, puoliso, lapset, työkaverit, pomo tai mikä tahansa asia. Kaikki on hänestä aina väärinpäin. Lasi ei ole koskaan puoliksi täynnä, vaan se on kokonaan tyhjä.

Kaksinaamainen on se kullannuppu, joka mielistelee kaikkia ja hymyilee sinullekin, mutta selän takana puhuu pahaa kaikista. Ilkeä on oma lempparini, koska hän on yleensä ilkeä rehdisti, eikä puhu selän takana pahaa kuten Kaksinaamainen. Toisaalta hän voi olla myös se toisenlainen ilkeä, joka verhoaa ilkeytensä huumorin taakse ja nälvii sinua vitsien varjolla. Juoruilija on oma inhokkini ja pahin näistä seitsemästä myrkyttäjästä, koska hän on se joka laittaa perättömiä ja vääriä huhuja liikkeelle työyhteisössä. 

Tällainen käytöshän ei ole millään tavalla hyväksyttävää ja asiaan pitäisi aina puuttua. Tietenkin pitää muistaa, että tällaisen käytöksen takana voi olla henkilön oma paha olo. Oli se syy huonon käytöksen takana sitten mitä tahansa, niin Joka tapauksessa asiaa ei pitäisi jättää sikseen, vaan ottaa epäkohdat puheeksi mahdollisimman suorasti. Tämä on mielestäni myös toisesta välittämistä, koska itselleen hän tekee myös hallaa, kun pilaa työyhteisön ilmapiiriä. Joskus emme tietenkään uskalla sanoa asioita suoraan ja silloin voimme kääntyä esim. oman esimiehen, kollegojen tai työterveyden puoleen.

Monessa työpaikassa on onneksi myös työnohjausta, vaikkakin valitettavasti joskus vasta siinä vaiheessa, kun työilmapiiri on jo niin tulehtunut, että ihmiset alkavat oireilemaan ja jäämään sairaslomille. Itselläni on kokemuksia työpaikoista, joissa työnohjaus on otettu vasta siinä vaiheessa mukaan, kun asiat ovat menneet jo tähän pisteeseen. Olen kuitenkin ollut myös paikoissa, joissa työnohjausta on ikään kuin jatkuvasti, silloinkin kun asiat ovat hyvin ja se ikään kuin ennaltaehkäisee asioiden kriisiytymistä työpaikalla. Tällöin voidaan ottaa asiat puheeksi hyvissä ajoin ja puhua työkavereiden kesken, mitkä asiat painavat mieltä tai vaikeuttavat kanssakäymistä työpaikalla.

Toivottavasti sinulla on mukava työpaikka hyvällä työilmapiirillä varustettuna. Vietämme kuitenkin työpaikallamme ison osan elämäämme, joten on aivan kohtuullista vaatia työkavereilta hyvää käytöstä ja muistaa myös itse käyttäytyä kohteliaasti, vaikka aina ei itsellä olisikaan hyvä päivä 😉


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Vieras: Keikkalainen!

Lähetetty

Tunnistin kaikki edellä mainitut työporukasta ja " juoruileva"  ja kaksin naamainen niihin törmään jatkuvasti. Nykyisin nyrpeä, katse  ei nouse pois puhelimesta tai tervehditä.  Antavat jo kuvan, tänne ei tulla töihin. Paras oli viimeaikoina; johtaja esitteli osaston. Olin kun eläintarhassa   näytteellä, ihan samanlainen tunne. Yksikään  työntekijä ei tervehtinyt, nostanut kättä tai käsi ei nousut tervehtimään. Ei, kiitos!

Taitaa olla nykymuoti näillä nykypolven hoitajilla.  Wc:n kun menet, niin ovea potkaistaan tai huudetaan pois sieltä.  Valittaja menee välittömästi johtajan/ luottamusmiehen luokse naurettavista asioista ja usein itse on syypää niihin. Oma napa on tärkein hänelle.

Viisain jää eläkkeelle koko ajan ja vuosia eläkkeelle on monta, monta vuotta ja kaikki oli ennen täydellistä ja sitä kuuntelet aamusta, iltaan ja päivästä toiseen. Kiertoon muiden työntekijöiden laitettiin, emme jaksanut kuunnella kuinka viisas, täydellinen oli.

Esim. Olin kuulemma lopettanut työni, asiakas totesi kun tulin käynnille ja yllättyi iloisesti. Tämä juorunlevittävä/ nuori ja työtä vierukseva jäi kiinni totaalisesti, asiakkaat ovat fiksuja. Esimiehen pikku "lemmikki" ja työyhteisö sallii näiden käytöksen ja  vielä toiset menivät mukaan.


On laitettu työnohjaukseen yksin/yhdessä mutta plus miinus nolla. Heti kun esimies kääntää selän sama meno jatkuu.  Eräs totesi kerran ääneen, eivät voi mitään. Oli vakituinen hoitaja ja saneli tahdin työvuorossa ja moni pelkäsi häntä. Lisäksi manipuloi toisia, moni itki työssä hänen takia, myös itse itkin hänen takiaan. Huuto on ihan normaalia nykyisin kun astut työvuoroon. On kuulemma tapana huutaa; vastaus on kaiken.

Paras oli  minut haudattiin elävältä, kiitos sen aikaisen työkaverin.  Tuli ilmi siskoni kautta, kun toinen työkaveri kysyi häneltä ; Pitääkö paikansa eli kaupungilla kuulut  juorun; OLIN KUOLLUT? Pomo oli hiljaa; Kun totesin; Haudasta nousut! Tämä oli näitä esimiehen mieliskelijöitä teki työtä suulla ja puheet menivät seinille..... Työt loppuivat ja kaupungin vaihto.... painajaisia tuli vuosiksi....

Näin ihania asiallisia ja hyvänkäyttöisiä työkavereita on minulla.  Kaikki naisia, mutta miehet on erijuttu. Heillä on jonkinlaiset käytöstavat vielä.  Paras oli Italianlainen mieshoitaja ja todella avulias, ystävällinen ja oikea aito herrasmies. Osasi myös työnsä, sillä olin hänen työparinsa. Ulkonäkö petti, kun näin esikerran. Muistan hänet varmaan ikuisesti, niin hyvän  kuvan antoi itsestä.

 Nykyisin johtajat, eivät tee mitään vaan syyllistävät kohdetta ja  täytä papereita työpaikkakiusaamisesta eli tyhjää saa ilmaiseksi.

Miksi esim. kaupan alalla ; PUUTTUTAAN NOPEASTI, huonoon  käytökseen ja VARASTAMISEEN. Ei, siellä näe myyjä puhuu puhelimessa koko ajan ja viestitään asiakkaan vieressä. Työt hoidetaan itsenäisesti ja ei lähdetä kassalta pois, kesken töitä...hoitotyössä on normaalia siirtää työt toisille.....


Hoitoalalla sallitaan kiusaaminen ym. työyhteisössä ja välittömästi mennään kiusaajanpuolelle. Kiusattu jää totaalisesti yksin ja  paras on lähteä muualle töihin. Pahemmaksi on vain mennyt. Myös esimiehet syyllistyvät kiusaamiseen ja hän kuka tekee oikeasti työt on se pahan alku.

Koettu myös tämä johtajanpuolelta. Työnohjausta on annettu, mutta siellä ei avata ja puhuta asiasta.  Jos, aloitat mistä kiikastaa niin saat kaikki muut työntekijät niskaasi/ sinä olet se paha ja sen jälkeen näytetään mielenosoitetusti tänne ei ole asiaa enää.... Tämä on tätä hyvää johtamista, aina yksi on syypää kaikkeen ja muut viattomia.  Jäänyt karseat kokemukset työnohjauksesta....lopulta koko asiaa ei edes puututtu ja oli johtajan mieliksi..

Uusi työntekijä joutuu nykyisin usein välittömästi " työpaikan ilmapuntariksi" ja hän on se syyllinen. Jotkut uskaltavat sanoa ääneen; Tulit pahaan aikaan ja purettiin sinuun.... Muutoksia ei oteta vastaan vaan savustetaan pois nopeasti tai oma terveys on vaarassa.

Tähän ollaan tultu viime vuosina, kun uusi sukupolvi on tullut johtajiksi ja vapaa kasvatuksen tulos. Näkyy myös  uusissa työntekijöissä. Jokainen on pikku pomo toiselle....

Työ ei ole raskasta vaan huono työilmapiiri monessa hoitotyöpaikassa ja huono johtaminen.

Johtaja on se joka on meille esimerkkinä ja jos hänellä ei ole käytöstapoja. Kuinka voi odottaa olisi työntekijöillä ja kuuroille korville ei monta kertaa sanota..  Ei, osata kuunnella toisiamme, ollaan kun jokainen olisi johtaja...toinen komentaa toista ...

Kotikasvatusta ei ole enää ja ennen oli koulutodistuksissa arvosana; Käytöksestä ja poissaoloista. Näitä voisi alkaa palauttaa takaisin kouluihin.....millainen seuraava sukupolvi tulee, suorastaa hirvittää....

 

 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Torlohka

Lähetetty (muokattu)

---

Muokattu - Torlohka

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Onhan se ikävää että asiakkaiden /potilaiden tulee kärsiä huonosta ilmapiiristä hoitajien välillä. Omassa työyksikössäni hoitajien väliset ristiriidat huomataan heti, koska yhteisö on pieni ja asiat saattavat nopeastikin paukahtaa suuremmiksi. Ystäviä työkavereiden kanssa ei tarvitse olla, mutta asiallinen käytös on yksi laatukriteereistä.

  • Tykkää 1

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: LH inga

Lähetetty

Laatukriteerit on työyhteisössä aina muistaa kun hoidamme sairaita  asiakkaita/potilaita . Laatukriteerit ovat kunnioitus, käytös, inhimmillisyys, empaattisuus ja lojaalisuus, sekä myös käyttäytyminen työyhteisössä. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Hoitsu

Lähetetty

Nyt täytyy ilokseni kertoa että meidän työyhteisössä on näkyvillä ainoastaan  Ilkeä ja sehän on ihan esimiestasoa, viisas.. mutta on kyllä aikaan saava.. kaiken kaikkiaan työyhteisömme on yhteenhiileen puhaltava joskin nyt arveluttaa uuden hoitajan vakinaistaminen ..hänestä kun on jo kokemusta keikkalaisena..

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×