Jump to content
Blogi

Neljä parasta asiaa työpaikan vaihdossa


Meri Sierla


Uusien tuulien aika? Kuva Pixabay

Tutusta ja turvallisesta työympäristöstä vapaaehtoisesti muualle lähteminen saattaa olla epämiellyttävä, jopa ahdistava ajatus. Tässä  muutamia parhaita asioita, joita työpaikan vaihto ja itsensä altistaminen uusille asioille tuovat mukanaan:

 

1. Joutuu pois omalta mukavuusalueelta

Oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen vaatii halun lisäksi rohkeutta altistaa itsensä uudelle. Joskus omalta mukavuusalueelta joutuminen pois voi tapahtua osittain, tai täysin itsestä riippumattomista syistä. Esimerkiksi puolison työ saattaa tarkoittaa perheen muuttoa kauas toiselle paikkakunnalle. Tai YT-neuvottelujen päätyttyä ei ole enää työpaikkaa. 

Jokainen hoitoalan ammattilainen tai -opiskelija lienee kohdannut joskus työntekijän, jonka ammatillinen kasvu pysähtynyt ja jolta työn ilo on kateissa. Ja jonka jutuissa vilisevät olosuhteiden parantamisyritysten ja omasta urasta vastuun ottamisen asemesta ”mutkut ja sitkut”? Niinpä. Muutos on valintojen tekemistä ja epävarmuuden sietämistä. Uudessa työympäristössä odottavat, uusien töiden opettelun lisäksi, uuden työyhteisön kulttuuri ja uudet työkaverit. Uudessa työympäristössä joutuu ottamaan oman paikkansa. Tässä kohtaa ovela mukavuusmato saattaa luikerrella tajuntaan, ja ottaa ajatuksista vallan. Taistelu mukavuusmadon tarjoamaa helppoa, mutta pitkällä tähtäimellä epätyydyttävää tietä vastaan vaatii sitkeyttä. Mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen vaatii työtä, mutta se on taatusti opettavainen, ja kokeilemisen arvoinen asia.

 

2. Oppii tuntemaan itsensä paremmin

Väitän, että jokainen, joka on kerran altistanut - tai joutunut altistamaan -  itsensä uudelle ja astumaan oman mukavuusalueen rajojen ulkopuolelle, tekee sen myös toisen kerran. Tai kolmannen.  Ehkä neljännen.  Eikä kenties lopeta senkään jälkeen. Oman mukavuusalueen rajojen ylittäminen kasvattaa luottamusta omiin kykyihin.  Se antaa myös varmuutta siitä, että pystyy selviytymään myös jatkossa eteen tulevista, ja joskus yllättävistäkin haasteista.

Työpaikan vaihto on iso muutos. Siihen liittyy aina myös riski. Välillä vaan pitää uskaltaa tehdä päätöksiä, joista ei ole takuuta. Helpointa lienee lähteä ennalta tuntemattomaan ympäristöön: Kun ei ole sidettä kehenkään etukäteen, ei odotuksia eikä ennakkoluuloja puolin tai toisin, huomaa, millaisiin ihmisiin tutustuu. ”Tyhjältä pöydältä” aloittaessa tajuaa myös, mitkä asiat ovat itselle olennaisia ja/tai tärkeitä. On asioita, joita ei halua viedä mukanaan. Tai toistaa. Ja on asioita, jotka haluaa mukaansa, ja joista on todennäköisesti iloa myös uusissa ympyröissä.

 

3. Työhön saa uutta näkemystä

Mikä tahansa ammatillisen kasvun paikka, oli kyseessä sitten työpaikan vaihto, työkierto tai peräti ammatin vaihto, tulee olemaan osa identiteettiä myös jatkossa. Joulukuun blogissani kirjoitin, että hoitoalan opiskelija voi saada jokaisesta työharjoittelusta jotain evästä tulevalle työuralle. Sama pätee jo ammatissa toimivaan hoitoalan ammattilaiseen ja työtehtävien vaihtoon. Teoksessaan "Työntekijän vastuu ja työelämätaidot" Jari Salminen puhuu henkisestä joustavuudesta. Sillä tarkoitetaan tämän päivän työelämässä tarpeellista kykyä kyseenalaistaa omia ajatuksia ja toimintamalleja. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen helpottaa Salmisen mukaan uusien tilanteiden ja asioiden kohtaamista.

Sairaanhoitajien eettisten ohjeiden mukaan ammatissa toimivan sairaanhoitajan velvollisuutena on jatkuvasti kehittää ammattitaitoaan. Lähtö uuteen tuntemattomaan, omien mukavuusrajojen laajentaminen ja itsensä ylittäminen ovat jo voitto itsessään. Avoimin ja luottavaisin mielin uutta kohti: Asiat menevät, niin kuin ne menevät. Jokaisesta työpaikasta saa uutta kokemusta ja näkemystä. Siitä huolimatta, jatkuuko matka yhdessä eteenpäin, vai palaako esimerkiksi työkierron päätyttyä entiseen työyksikköön.

 

4. Odottaa jokaista uutta työvuoroa innoissaan

Uuteen lähteminen tarkoittaa myös itsensä altistamista sille mahtavalle olotilalle, että odottaa taas innoissaan jokaista uutta työvuoroa. Ja huomaa saaneensa uudenlaista puhtia työntekoon. Kannattaa kokeilla!  Olen hoitoalan työvuosieni aikana kuullut samassa työpaikassa tosi pitkään pysymisen syiksi muun muassa sen, että työkaverit ovat kivoja. Asia on varmasti näin, mutta kivoja työkavereita on myös muualla. On sitä paitsi tärkeää, että työn ulkopuolella on myös muita ystäviä ja muuta elämää. Moni työpaikan kärhämä voitaisiin välttää siten, että pidetään mielessä työpaikan perustehtävä ja ammatillisuus. Työyhteisössä ollaan tekemässä työtä: Muistetaan mitkä asiat kuuluvat työpaikalle, mitkä yksityiselämään, ja mitkä ovat henkilökohtaisen ystävyyden ja työkaveruuden väliset erot.

Oman mukavuusalueen ulkopuolelle lähteminen kannattaa. Työpaikan vaihtaminen mahdollistaa uuden oppimisen lisäksi tänä päivänä tärkeän työelämätaidon, verkostoitumisen.  Uusien asioiden ja taitojen oppiminen on avartavaa, palkitsevaa - ja hauskaa.  Itsensä altistamisessa uudelle ja muutoksessa on aina mahdollisuus. Parempaan.  

 

Lähde: Salminen, Jari: Työntekijän vastuu ja työelämätaidot. 3. painos. J-Impact Oy, Helsinki, 2015.


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Vieras: Onko vastuuta  enää?

Lähetetty

Kaikki 4 pitävät paikansa oikeassa työelämässä.

Vaihdat saat paljon plussaa itselle ja vähät muiden mielipiteestä. Lisäksi oma itsetunto kasvaa, uuden oppimisen myötä eli ego parantuu.

Tee tämä itsesi takia, ei työkavereiden , pomon tai muun puolesta. Ole itsellesi rehellinen oman itsesi takia. Olet sen arvoinen ja se on tärkeintä, ei toisten mielipiteet.

Lisäksi vaalean punaiset silmälasit poistuvat  nopeasti ja näet karun kuvan monesta hoitopaikasta.

Voisi loppua työpaikkakiusaaminen monessa työyhteisössä ja turhan päivänen katellisuus. Kuluttaa hyvän työntekijän  loppuu ja vie monet sairauslomalle, näiden asennevammaisten takia.

Myös pystyt arvioimaan johtamista ja kuka siellä OIKEASTI JOHTAA??? Työntekijät vai johtaja? Onko suosikkeja ym.

Lisäksi " eräät  vakituiset pelkäävät" uusia työntekijöitä ja ovat ottaneet sen asenteen " ajetaan pois täältä, heti".  Tänne ei tulla-asenne.

Eräät sanovat sen suoraan naamaa uudelle työntekijälle, ei tervehditä. ei katsekontaktia, ei vastata kysymyksiin, naama rullalla, minä tiedän asenne jne. tai parhaimmillaan ollaan niin hyvää pataa että hälytyskellot alkavat soida välittömästi.....konstit ovat monet ja opit tämän turhan nopeasti huomaamaan.  Katse selvittää ja vaisto terävöityy nopeasti huomaamaan työilmapiirin.

On, puhuttu usein  n. 3- 4v vaihto toiseen työpisteeseen vaikka pakolla näille paantuneille,  asennevammaisille työntekijöille tekisi  todella hyvää. Silloin huomaavat ettei maailma pyöri heidän navan ympärillä ja myös johtajalla tulisi oikea sanan valta takaisin.

Silloin heitä voisi peräti alkaa arvostamaan.

Kotiasiat kuuluvat hoitaa muualla kuin työssä. Jokaisella työntekijällä on olemassa vapaapäivät ja se on tarkoitettu tähän. Yksikään ei ole työssä 24/7pv.  Ei, kaikki voi olla yksinhuoltajia..... Lisäksi on vuoropäiväkoteja  tai muuta lastenhoitopaikkoja vuorotyöläisille keksitty jo vuosia sitten peräti Helsingissä.  Muut työntekijät eivät ole " tyhmiä" vaan käytetty heitä törkeästi hyväksi ja samoin työnantajaa. Tulkaa tähän vuosisadalle ja lopettakaa oman navan tuijottelu eli olkaa aikuisia ketkä vastaavat kaikista omista teostaan.

Kukaan ei ole koskaan saanut ilmaiseksi vaan tehty työtä sen eteen.

Opetelkaa organisoimaan omat kotityöt ja työ  toisistaan.  Mummot/ äidit älkää paapoko enää omia lapsia vaan antakaa heidän vastata omista teostaan, silloin he vasta oppivat.  Halutaan työntekijöitä töihin emme " äidin kullan nuppuja"  sinne leikkimään pomoa.

 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×