Jump to content
Blogi

Millaisen kuvan annat ammattikunnastasi?


Outi Koskinen


Entä itsestäsi? Ajatteletko edustavasi töissä ensisijaisesti itseäsi, työnantajaasi vai koko hoitoalaa ? Kenelle sinä olet roolimalli? 

Jos nyt totta puhutaan ja oon täysin rehellinen, niin minusta tällä hetkellä hoitajien julkisuuskuva ei oo kovin ruusuinen. Useasti saamme lukea otsikoita, missä hoitoalan ihmiset loistavat negatiivisessa valossa. On valelääkäreitä ja -hoitajia, on urkittu laittomasti potilastietoja tai ollaan jakaannuttu kahteen leiriin esim. rokotusasioissa.  Myös koko hoitoalasta uutisoidaan negatiivisesti.  Emme pysty hoitamaan kiireessä niin kuin haluaisimme, emme saa sellaista palkkaa kuin ansaitsisimme, tai emme uskalla puuttua epäasialliseen toimintaan työpaikoillamme. 

Tälläisenkö kuvan haluan hoitotyöstä antaa tai itsestäni hoitajana? En. Haluan parempaa. Haluan olla parempi, puhua siitä mikä on hyvin ja vahvistaa sitä. Haluan olla hyvä roolimalli ennen kaikkea ihanille asiakkailleni, mutta myös esim. tuleville terkoille sekä työkavereilleni.  Ja kyllä, huonoina päivinä, väsyneenä, ärsyyntyneenä minäkin näen asiat huonossa valossa ja vaahtoan siitä muille kyllästymiseen asti ja silloin olemukseni ja käytökseni eivät ole hoitoalalle kunniaksi. Tiedän, että nämä hetket kuuluvat asiaan, mutta onneksi niitä ei ole usein. 

Omat arvoni ja asenteeni tekevät minusta sellaisen kuka olen hoitajana, työkaverina, äitinä, vaimona ja niin, roolimallina. Mun arvoja terkkana ovat luottamus, avoimuus, iloisuus, asiakaslähtöisyys. Haluan tehdä työtä niin, että näen hyvät asiat ennen huonoja ja mahdollisuudet ennen uhkia. Ja vaikka olen ylpeä ammattistani, haluan tehdä työtäni niin, että jätän jäljen ihmisenä, en terkkana. 

Roolimallina haluan olla ihminen, joka on

1. muut huomioon ottava, ystävällinen ja elinvoimainen

2. itseään ja muita arvostava 

3. ylpeä ammatistaan ja tekemästään työstä.

Näihin tavoitteisiin on vielä matkaa ja epäonnistun matkalla varmasti montakin kertaa. Hoitotyössä joudun varmasti välillä tekemään työtä niin, että se sotii omia arvoja vastaan. Ja vaikka tämä kuulostaa kuluneelta ja tylsältäkin, on vaan tehtävä parhaansa, ryhdistäydyttävä ja vaadittava itseltään enemmän, kehityttävä. 

Mitä ajatuksia asia sinussa herättää? Millainen roolimalli sinä haluat olla ? Kerro, miten hoitoalan julkisuuskuvaa voisi parantaa?


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Vieras: Alan vaihto?

Lähetetty

Muutama vuosi, sitten olin vielä ylpeä omasta ammatistani, koulutuksestani ja halusin vielä kehittyä. Halusin tehdä hyvää asiakastyötä ja joustin jatkuvasti.  Palkka ei ollut tärkein, vain tuli toimeen. Asukkaiden kiitos oli kiva lisä kannuste.  Oli ME-henki työpaikalla ja työkaverit olivat oikeita työkavereita. Johtajan luokse mentiin, silloin kun oli oikeata työasiaa, ei keskustelemaan / juoruamaan turhan päiten. Oli työrauha jokaisella ja ei tarvinnut pelätä työkavereita. Luotti heihin, jokainen tulee töihin selvin päin ja ajoissa tai ilmoitus myöhästymisestä. Luottamus ja rehellisyys oli molemminpuolinen ja kunnioittava asia.   Työkaverit asiallisia, oli käytöstavat.  Sanotaan työniloa oli ilmassa. 

Sitten tuli muutos ; Vaihtui johtaja ja esimiehet työpaikalla. Eivät, saaneet mitään otetta, vaan saneltiin ylhäältä päin, käskytys alkoi, kyräilyä ym. Kaikki voivat pahoin ja vaihtuvuus lisääntyi eli kierto oli valmis. Huono johto ja lähiesimiestyöskentely tai nousiko toimi päähän? Eräs lähiesimies oli ex. työntekijä ja ylentyi johtajaksi.  Sen jälkeen ei edes vilkaisut, jos tulee vastaa tai ei tervehdi. On parempi, kuin tavallinen duunari eli kuinka monelle on toimi/ virka nousut päähän ylennyksen johdosta? Pitää itseään parempana kuin duunari.

Nykyisin eivät ole, vaan saat olla tarkkana mitä uskallat kertoa ja kenelle tai jätät kertomatta. Juorukellot osaavat levittää todella ilkeäitä, valheellisia asioita ja usein selän takana toimitaan. Nykyisin, en edes kehtaa sanoa missä työskentelen, ammattia tai missä asun. Niin pahaa katellisuuta olen saanut työntekijöiltä ja myös JOHTAJILTA. Vielä suoraan päin naamaani. Kuka jaksaa jatkuvasti  olla puolustuskannalla mm. omaa kotiasunkuntaa, miksi on opiskellut muualla kuin HELSINGISSÄ ym. Lisäksi ventovieraille ei kuulu yhdenkään yksityisasia, sitä ei kunnioiteta missään. Vaan ollaan niin KAVEREITA, että. Odotetaan vain hetkeä, koska voidaan puukottaa selkään.  Et, saa olla yhtään parempi kuin toinen mieluummin  huonompi.

Nykyisin on tullut lapsellisia esimiehiä töihin ja pilaavat itse työpaikan omalla typerillä sanomisillaan. Eivät mieti mitä päästävät suustaan vaan kaikki on sallittu heille.  Elävät ihan väärässä vuosisadalla, heitä ei koske TE  ym. säännöt. Heille ei voi sanoa mitään; vaan ottavat itseensä tai pahimmillaan kohotetaan olkapäitä. On, sama sanooko mitään, vaan nämä nuolijat ovat heille kaikki kaikkensa.   Pahimmat ovat ne työpaikat, jossa työntekijät valikoivat itse uuden työntekijän.  Olet juuri samanlainen, kuin he itse  tai sinusta tehdään sellainen. Olin yhdessä viime kesänä ja muutama alkoivat tupakoimaan, kuin muutkin työntekijät polttivat. Muuten et pääsy sisärenkiin.  Olet niin kuin ME tai lähde pois työpaikalta. Vielä tällä vuosisadalla ja mainostat yhdenvertaisuutta, hah, hah.....

Siitä juuri lehdet kirjoittavat, jatkuvasti. Itse, en viitsi edes lukea, kun tiedän taas kohta kirjoitetaan ja taas INHIMILLINEN vahinko?????? Kansa jo vetää vitsiä tästä kadulla ja me hävetään!  Koskaan ei laiteta vastuuseen asiasta vaan antaa karsean kuvan johtamisesta.

 Vastuutunnollinen, asiallinen työntekijä tietää oman vastuunsa ja osaa kantaa sen . Oppiin vielä siitä ja osaa pyytää ANTEEKSI. Nykyisin alkeiset käytöstavat ovat vieraita ja kuka osa käyttää nauretaan ulos työpaikalta.

Lisäksi YHDENVERTAISUUS on heille pelkkä sanahelinää, jonka taakse piiloudutaan .  He, eivät edes ymmärrä sanan tarkoitusta vaan näin osallistuvat jo kiusaamiseen jatkuvasti ja yleisellä tasolla. Heiltä puuttuu kokonaan SELKÄRANKA ja eivät  myöskään  seiso sanojensa takana. Edes yhden viikon verran, on liikaa pyydetty. Luottamus ja rehellisyys on kadonnut kokonaan työpaikoilta. Lisäksi koulutus on ihan naurun asia, verkkokoulutus on yhtä tyhjän kanssa, valinnat takaisin ja opettajat koulussa käytännön töihin , että tietävät mitä opettavat.  Ei, päästetä läpi näitä epäkypsiä oppilaita, vaan sitten kun hallitsevat jotenkin perusasiat. Nykyisin  pääsee jo naaman perusteella ja perusasiat ovat ihan hakusessa. Jos, eivät saa 3 niin valitus päälle ja opettaja vielä suosii.  Jo, siellä huomaa ottavat ohjaajan ja nuolevat häntä sen ajan. Mutta kun paperit ovat kädessä, niin ääni muuttuu nopeasti ja oikea tyyppi astuu esiin.  Sama on koeajan jälkeen ja pettymys on karvas kun näkee millainen on henkilö oikeasti tai koko työyhteisö.

 Myös opettajat alkavat kuuntelemaan asioita niiden oikealla nimellä. Teidän oppilaat, eivät ole aina 3 -tasolla vaan on sellaisia, ketkä ovat ihan väärällä alalla.

Mutta, sitä ei hyväksytä nykyisin hoitotyöpaikassa, vaan suoraan tultu päin naamaan sanomaan; Miksi teet noin, me tehdään näin. Toisin sanoen; Älä ole YKSILÖ vaan tee mitä  me muut tehdään. Hyppää kaivoon niin me muut tullaan perässä.  Yksilöä ei siedetä, vaan kilpaillaan yhden vahvan  työtekijän ympärillä. Asiakkaat ovat toisena, tämä työntekijä pilaa työpaikan maineen. Mutta esimiehet seisovat juuri tämän kyseisen henkilön takana tai " pelkäävätkö " heitä.

Nykyisin kiitosta annetaan näille Lorvijoille, kiusaajille ym. hän kuka oikeasti panostaa työhön oikeasti.  Kävellään yli ja pian ei jaksa edes yrittää. On se syntipukki. 

Tai sitten savustetaan pois nopeasti täältä. Esimiehille on turha sanoa mitään; Kohottavat vain olkapäitä tai sitten paperipino odottaa..... Loppujen lopuksi työpaikkakiusaajat saavat EMPATIAA; SYMPIAA ja vielä TAPUTETAAN  OLKAPÄILLE johdon kustantamana. Inhimillinen vahinko, jokainen normaali järkinen henkilö nauraa näille johtajille; Peitelevät asioita ja kiertävät oman vastuun esimiehenä.

Loppua ei tule, niin kauan kun yksikin esimies ei ole ESIMIES sanan oikeassa muodossa. Siis ei kaveri yhdenkään toisen työntekijän kanssa ja opettelee vastuun kantamisen. On selkärankaa ja osaa perustella asian ilman nälvimistä, huutamista, alentavalla käytöksellä.  Silloin myös työntekijät voivat arvostaa, kunnioittaa häntä.  Lisäksi antaa palauteen sille kuka on tehnyt virheen , ei viattomille jatkuvasti. Ei, tule huutamaan, jos viaton henkilö joutuu tieten tahtoen siihen välimieheksi. Ei, siis tule " iholle" ja pelottele aihetta viatonta. Ellei halua toinen sairastuu loppuelämän ajaksi tai onko se työpaikan tarkoitus . Saada pois työpaikalta ja johtaja on syynä. Sen jälkeen oppii, kiertämään kaikki johtajat ja kyseenalaistamaan heidän työnmotivaation.

Kiusattu on se pahahenki työpaikalla ja käännetään  työyhteisössä selkä hänelle. On pelkkää ilmaa ja kiusaaminen jatkuu niin kauan kun joutuu sairauslomalle tai vielä pahempaa..... Usein uusi työntekijä joutuu välittömästi työpaikkakiusaajan uhriksi ´, ennen kuin tajuaa itse asian oikean laidan. Ihan sama kuin kouluissa, mutta nyt tehdään ihan tahallaan toiselle pahaa ja muut menevät mukaan. Siis koko työyhteisö on SAIRAS,

Muutos tulee vasta ;  SAADAAN KUNNON JOHTAJIA, LÄHIESIMIEHIÄ, OIKEUDENMUKAINEN  KOHTELU ja pitää hyväksyä myös  MINUSTA EI OLE LÄHIESIMIEHEKSI. Lähiesimieheksi kasvataan yhdessä  työtä tehdessä ja työporukassa. Siihen ei tulla suoraan koulunpenkiltä, ei edes hoitajaksi.

Johtajilla pitäisi olla selkäranka ja hän se loppujen lopuksi näyttää esimerkin työyhteisössä miten toimitaan täällä. Hän hyväksyy kaiken ikäiset ym . tasapuolisesti. Osaa kuunnella ja oikeasti myös kuuntelee työntekijöitä. Laittaa pisteen työpaikkakiusaamiselle, ja myös kaikelle muulle, varastamiselle .... heidät vastuuseen, ketkä toimivat näin.  Käytöstavat ja oikeasti valvoo työpelisääntöjä noudatetaan myös silloin kun hän ei ole paikalla.  Vaatii jotakin johtajilta, mutta kiitos tulee myöhemmin kuin jokainen työntekijä tietää oikeasti täällä tehdään työtä ja kiusaaminen ON KIELETTY KAIKESSA MUODOSSA ja he oikeasti myös laitetaan VASTUUSEEN TEOSTA. Luottamus tulee ajan kanssa takaisin, kun kaikki sitoutuvat samoihin työpelisääntöihin ja kaikissa työvuoroissa. On turvallisista työskennellä kyseisen johtajan alaisuudessa.

Tästä kaikki työntekijät jo ymmärtävät missä mennään ja asenteen on pakko muuttua pysyvästi. 

Sama koskee kouluja, kunnon opettajat takaisin ja heille myös vastuuta omasta työpanoksesta.

Hyvän maineeseen työpaikaan ovat kaiken ikäiset tervetulleita ja heidän ei tarvitse mainostaa. Vaan asukkaat puhuvat heidän puolestaan. Myös huonomaineisen firman maine voi nousta, jos saisivat kunnon lähiesimiehet sinne ja he sitoutuisivat oikeisiin asioihin. Silloin myös työtekijät sitoutuisivat ja jäisivät heille.

 

 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×