Jump to content
Blogi

Kun potilashuoneesta tulee pakohuone – selviätkö sinä ulos?


Minna Salakari


Case Mirjami

Mirjami Heikkinen, 48 vuotta, on toista vuorokautta sairaalassa voimakkaan pahoinvoinnin ja oksentelun sekä yleistilan laskun vuoksi. Kuumetta ei ole ollut, mutta lievää lämpöilyä on kolmatta päivää. Perusverenkuvassa kaikki on kunnossa, ja CRP-arvo on alle 10. Natrium- ja kaliumarvoissa on ollut heittelyä ja EKG:ssä on selkeitä nopeita rytmihäiriöitä. Mirjami on päätetty ottaa seurantaan ja nesteytykseen akuutille sisätautiosastolle.

Mirjami on perusterve, työssä käyvä perheellinen nainen. Hänellä ei ole säännöllistä lääkitystä. Ajoittaista migreeniä hän hoitaa Panadol 1000mg ja Burana 800mg kombinaatiolla hyvin tuloksin.

Nyt osaston lääkäri on määrännyt Mirjamille kalium-lisän perusnesteen kera, kunnes nestetasapaino on kunnossa ja yleistila lähtee kohenemaan. Lisäksi Mirjamille on määrätty Propralia 40mg per os. kahdesti vuorokaudessa rytmihäiriöihin sekä pahoinvoinnin estoon Metopram 5mg kahdesti vuorokaudessa.

Insuliinit, antibiootit ja aamupalat

Aamuvuorossa Mirjamia hoitavat sairaanhoitaja Tiina ja lähihoitaja Antti. He menevät yhdessä aamukierrolle ja lääkkeenjaolle klo. 7.30. Mirjamin huone on kahden hengen huone. Mirjamin huonetoveri Riitta Heikkilä on 54-vuotias insuliini- ja tablettihoitoinen diabeetikko, jonka verensokeriarvot ovat heitelleet infektion seurauksena siten, että hän on joutunut osastohoitoon.  Riitan diabeteksen lääkityksessä insuliini (Lantus) annetaan lounaalla ja iltapalalla erillisen ohjeen mukaan s.c., Metformin 500mg -tabletit aamulla ja illalla. Riitan antibiootiksi on määrätty Metronidazole 5mg/ml i.v. kahdesti vuorokaudessa erillisen annostusohjeen mukaan. Lisäksi Riitta käyttää lyhytvaikutteista insuliinia tarvittaessa erillisen ohjeen mukaisesti s.c.

Aamuvuoron hoitajat saapuvat huoneeseen ja jakavat aamulääkkeet. He kysyvät potilaiden voinnit, mittaavat lämmöt, verenpaineet ja päivittävät nestelistat. Mirjamin verikoevastauksia odotellaan. Tämän jälkeen sh Tiina toteuttaa mahdollisen nestehoidon. Mirjamin vointi on parempi kuin edellispäivänä ja hän jaksaa jutella ja olla jalkeilla. Rytmihäiriöt ovat vähentyneet. Riitta valittaa heikko oloa. Verensokeriarvot ovat 9.2. Aamupala on tulossa hetkeä myöhemmin. Kummallakaan ei ole kuumetta, Mirjamin lämpö on t.ax.  37.2 ja Riitan 36.5. Verenpainearvot ovat molemmilla matalat, tasoa 110/60. Mirjamin pulssi tuntuu edelleen epäsäännölliseltä.

Kuinkas sitten kävikään..?

Kahden tunnin kuluttua Riitta soittaa kelloa. Vointi ei ole kohentunut aamupalankaan jälkeen. Hän on hikinen ja huonovointinen. Aamun aikana myös Mirjami valittaa heikkoa oloa, rytmihäiriöt ovat palanneet. Riitan suu on kuiva ja hän on voimaton ja väsynyt, hengitys on raskasta ja tiheää, ja hän valittaa vatsakipua. Tiina pyytää Anttia tuomaan verensokerimittarin. Sokeriarvo on 25. Tiina soittaa päivystävälle anestesialääkärille.

Mistä on kyse? Mitä on voinut tapahtua? Miten ammattilaiset jatkavat toimiaan? Miten Tiinan tulisi toimia? Entä Antin? Miten sinä toimisit tässä tilanteessa? Mitä luulet, että anestesialääkäri ohjeistaa?

Minna

Ps. Ratkaisun voit lukea tuota pikaa blogin kommenteista!


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Vieras: sh-opiskelija v.12/18

Lähetetty

Mirjamilla on ollut ketoasidoosia ja hoitajat Tiina ja Antti pistivät aamulääkekierrolla insuliinin vahingossa Riitan sijasta Mirjamiin. Mirjamin vointi lähti kohenemaan hieman insuliinien ansiosta,mutta Riitalle taas tuli voinnin heikkenemistä ja oireet viittaavat ketoasidoosin kehittymiseen/ketoasidoosiin. Kun virhe huomataan aloitetaan  Riitan nesteytys (toki liiallinen nesteytys äkisti ei ole suotavaa aivoödeema riskin vuoksi,mikäli keto aineita on muodostunut. Ne tulee polttaa ensin oikeanlaisen nesteyksen ja iv-insuliinin avulla) sekä joko insuliinit  s.c. tai iv:sti lääkärin ohjeen mukaan.  Myös Mirjamin tilannetta täytyy tutkia tarkemmin sokereiden osalta, koska vointi kohentunut insuliinien ansiosta; aloittaa insuliinihoito sekä oikeanlainen nesteytys. Kalium-konsentraatti ja nesteytys todennäköisesti jo korjanneet Mirjamin tilaa pahimman ketoasidoosin osalta. 

Tilanteesta tulisi tehdä Haipro-ilmoitus väärin annettujen lääkkeiden osalta sekä tarkentaa vielä osastolla potilaiden tunnistamista. Myös asianomaisille potilaille sekä tulee tilanteesta kertoa.

Uskon anestesialääkärin ottavan kummaltakin rouvalta A-Strupin tilanteen ja voinnin selvittämiseksi. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Eijapee

Lähetetty

Aamulääkkeet (tbl) annettu huoneessa väärille henkilöille. Anelääkäri nyt ensin varmaan määrää tietty pikainsuliinia rouvalle jolla sokerit 25. Pahoinvointilääkettä ja propralia tälle jolla jolle ne oikeasti menisikin jotta syke rauhoittuu. Pikalabrat varmaan just in case kummaltakin. Vitaalien mittausta-seurantana useampi tunti

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Opiskelija vaan

Lähetetty

Molempien verenpainetta, pulssia, hengitystaajuutta, tajunnantasoa ja hapetusta tulee seurata aktiivisesti.


Riitan ab voi nostaa luonnostaan verensokeria. Toki jos Riitta on saanut Mirjamin Propralin niin se voi heikentää sokeritasapainoa.
VAikeassa tulehdustilassa ei myöskään yleensä käytetä metformiinia, koska se voi aiheuttaa ketoasidoosin kanssa diabeettisen prekooman. Oireena on mm. vatsakipu ja nopea hengitys. A-strup otetaan heti. Metformiini tulee heti lopettaa, nesteyttää maltillisesti ja korjata insuliinilla tilannetta vähitellen.

Mirjamin tilanne vaikea hahmottaa. Luulisi että taustalla on myös maha-suolikanavan ongelmia burana-panadol -käytöstä, mutta se jää kysymysmerkiksi, jos anemiaa ei todettu. Toisaalta kuivuminen saattaa peittää anemian oireet. Voiko maha-suolikanavan vuoto aiheutaa anemiaa ja kaliumin puutetta? en ole varma. Hypokalemia selittää myös rytmihäiriöt.  A-strupista voidaan nähdä tällä hetkellä miten nestetasapainon tilanne on. Jos Mirjami ei ole saanut aamun Propralia niin se voi selittää asiaa myös että vointi huonontunut. tilannetta voidaan korjata ottamalla lääkitys.
-Metoklopramidihydrokloridi ei välttämättä sovi Mirjamille,jos on sykeongelmia ja elektrolyyttipitoisuuksissa on häikkää tai käytössä propal! Tämä voi myös selittää tilanteen huononemisen. En osaa sanoa, miten tilannetta voidaan korjata.
 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Minna Salakari

Lähetetty

Hei mahtavaa! 

Ihan vielä ei paljasteta koko totuutta, mutta kerron, että olette hienosti jäljillä - kaikki selviäisivät takuulla tilanteesta ;)

Keksittekö vielä, mikä on voinut johtaa tähän tilanteeseen?

Minna

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Sh-vaan

Lähetetty

Edellisten kommentoijien kanssa samoilla linjoilla,potilaat saaneet väärät lääkkeet, joka johtanut tähän tilanteeseen. Aina ennen lääkkeen antoa tulee tarkistaa vielä potilaan henkilöllisyys sekä käydä läpi lääkkeet, jotka potilaalle annetaan. Näin vältetään väärinkäsityksiä.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Hoitsu

Lähetetty

Samoilla linjoilla edellisten kanssa, anelekuri antaa jatkohoito-ohjeet ja tilanteesta tehdään haipro ja ilmoitetaan asianosaisille ja työpaikan käytäntöjen mukaan myös muille. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Sh2017

Lähetetty

Tilanne johtui siitä että potilaita on kutsuttu sukunimillä ja siinä on menny Heikkinen ja Heikkilä sekasi. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Lare

Lähetetty

Osittain samoilla linjoilla. Lisäkysymyksenä, onko Riitalla dm1 vai 2? Jos kakkonen, niin ei ketoasidoosin mahdollisuutta, ellei haima ole jostain syystä äkisti lopettanut nyt toimintaansa. Riitan kohdalla myös ekg!

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Lh2015

Lähetetty

Tilanteen aiheuttanut melkein samankaltaiset sukunimet sekä varmasti väärinkäsitykset kumman vuodepaikka nr 1 ja nr 2.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: opiskelija

Lähetetty

Edellisten kommentoijien kanssa samoilla linjoilla,potilaat saaneet väärät lääkkeet, joka johtanut tähän tilanteeseen. Mitä voimakkaampi asidoosi, sitä suurempi on kaliumin tarve ja riski kehittyä hypokalemia. Hypokalemia johtuu sekä annettavan insuliinin että pH:n nousun aiheuttamasta kaliumin siirtymisestä verestä solunsisäiseen tilaan. Tästä syystä tiheä veren elektrolyyttien ja astrupin eli valtimoverikaasuanalyysin seuranta on tärkeää.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Minna Salakari

Lähetetty

Hei, kiitos kaikille kommenteista, en malttaisi odottaa, että saan paljastettua tilanteen kokoratkaisun - malttakaa vielä viikonlopun yli, sitten paljastamme tämän!  Jokainen teistä on jäljillä, näitä yhdistämällä syntyy juuri se oikea ratkaisu. Ps. tiesitkö, että tämä tarina on tosi?

Terv. Minna

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Lähärin ajattelua...

Lähetetty

Olen edellisten kommentoijien kanssa samaa mieltä! Ensimmäisenä tulee myös mieleen että potilaiden lääkkeet ovat menneet sekaisin esim. Kaleorid ja Metformin tai se että lääkkeet jaettu oikein mutta annettu väärille ihmisille epähuomiossa.

Sitä rajaa jolloin Riitta pistää tarvittaessa nopea vaikutteista insuliinia ei tiedetä mutta aamulla hän ei pistä säännöllisesti insuliinia vaan se hoidetaan tablettina ja jos hän ei sitä saanut ko aamuna niin sokeri aamiaisen jälkeen nousee huomattavasti (riippuen myös aamiaisesta sisällöstä).

Ensin hoidettaisi Riitan sokeri viite arvoille ja tarkkailtaisi myös Mirjamin hgt arvoja että molemmilla tasaantuisivat.

Asiasta molempien hoitajien pitäisi tehdä haipro koska ovat olleet tilanteessa läsnä ja tapaus pitäisi selvittää molemmille potilaille sekä käsitellä osaston henkilökunnan kesken jottei samanlaisia tilanteita tule uudelleen.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: En ole robotti

Lähetetty

Kun molempien potilaiden vointi noin yhtäkkisesti selkeästi huononee yhtäaikaa, tulee tosiaan jonkinlaisen lääkitysvirheen mahdollisuus mieleen varsinkin kun sukunimet ovat noin samankaltaiset ja osaston lääkkeenjakoprosessista ei ole tarkempia tietoja. Tekstin perusteella Riitta vaikuttaa potilaista huonovointisemmalta, joten häneen huomio ensin. Joka tapauksessa molempien potilaiden peruselintoiminnot ja tilanne olisi hyvä arvioida ABCDE-systeemillä ja hoitaa tarvittaessa oireenmukaisesti kunnes saadaan selville, mistä on kyse. 

Pelkkä Propralin puute voisi periaatteessa selittää ainakin osin Mirjamin rytmihäiriön palautumisen ja tarkemman tilannearvion jälkeen, jos päädytään siihen lopputulokseen, että lääkevirhe on tapahtunut, korjantunee Mirjamin vointi asianmukaisella lääkityksellä, koska vointi oli muuten jo aamulla selvästi parempi. Toki jos tilanarviossa löytyy jotain muuta huolestuttavaa, pitää toimia sitten sen mukaisesti, mutta kuvatut oireet heikko olo ja rytmihäiriöiden palaaminen eivät sinällään vaikuta yhtä akuuteilta kuin Riitan huonovointisuus yms. ja niistä ei sen enempää tietoa ole.

Riitan oireet ovat sellaiset, että itse olisin varmaan ottanut työn alle ihan ensimmäisenä saturaation, verenpaineet ja pulssin jo ennen verensokeria. Koska lyhytvaikutteinen insuliini on vain tarvittaessa, voisi tästä vetää johtopäätöksen, että Riitta on tyypin 2 diabeetikko. Ei ole kuitenkaan selkeää tietoa tosiasiallisesta lyhytvaikutteisen insuliinin käytöstä, joten en nyt poissulje ketoasidoosiakaan tässä. Insuliinia Riitta joka tapauksessa tarvitsee, jotta verensokerit saadaan hallintaan, mutta en pitäisi päivänselvänä, että se on se ykkösjuttu nyt tässä, kun tarkemmat tiedot puuttuvat. Riitan vointi oli kuitenkin jo aamulla heikko, vaikka sokeri oli vain 9,2. Metformiinin kanssa varsinkin kun on infektio eikä muuten tarkempia tietoja niin maitohappoasidoosinkin pitäisin mielessä. Riitan mahdollinen asidoottisuus syystä tai toisesta selviää kuitenkin astrupilla tarvittaessa, kunhan sinne asti päästään.

Itse lähtisin siis arvioimaan Riitan peruselintoimintoja ja pikaisesti se soitto lääkärille. Kunhan tiedetään saturaatio, voidaan tarvittaessa laittaa lisähappi helpottamaan hengitystä. Jos Riitta on saanut Mirjamin Propralia, voi pelkästään siitä olla haittavaikutuksena hypotensio/bradykardia (varsinkin kun verenpaineet olivat jo valmiiksi melko matalat) ja siitähän ei varmuutta saa kuin mittaamalla. Koska on infektio ja ei ole tästäkään sen tarkempaa tietoa niin periaatteessa sepsiskin voisi olla mahdollisuuksien rajoissa. Jos verenpaineet ovat matalat, tarvitaan pikaista nesteytystä ja tarvittaessa muutakin hoitoa. Oireet huomioiden tässä nesteytys voisi joka tapauksessa olla tarpeen. Jos löytyy bradykardiaa, sitä voidaan lääkitä/hoitaa lääkärin ohjeen mukaisesti. Toivon mukaan verikokeetkin ovat jo valmistuneet ja niiden perusteella voi arvioida tilannetta lisää. Tässä vaiheessa kun tiedetään vähän tarkemmin, missä ollaan, on taas helpompi lähteä hoitamaan tilannetta eteenpäin.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Opiskelija

Lähetetty

Samoilla linjoilla edellisten kanssa, lääkitykset menneet sekaisin.

Riitalla on jo valmiiksi infektion nostamien korkeiden verensokeriarvojen vuoksi huonoa oloa ja mahdollisuus ketoasidoosiin lisääntynyt. Riitta ei siis saanut aamuantibioottia iv. eikä Metforminia po., joten sokerit nousevat ja selkeästi oireet viittavat ketoasidoosiin -》 yhteys lääkäriin, nesteytys, pikainsuliinia tai mahd insuliinia iv:sti. Mahd. omat aamulääkkeet. Lantushan meni tässä vasta lounaalla (jäin tätä ihmettelemään, kuin myös, että Lantus menee kahdesti päivässä, on erittäin pitkävaikutteinen insuliini.) Lisäksi vitaalien ja ketoaineiden Astrup, sekä vs tehostettu seuranta. Katsoisin myös ekg:n Propralin saamisen ja iv kaliumlisän vuoksi.

Mirjamilta vitaalien mittaus tehostettu, ekg, tehostettu verensokeriseuranta hypoglykemian vuoksi, saanut Metforem 500mg lääkkeen ja ei ole dm potilas. Aloitetaan mahd. G5 -tiputus, annetaan omat aamulääkkeet, jossa Prpral rytmiä tasaamaan. Mahd. Iv. rytmiä tasaava lääkitys lääkärin ohjeen mukaan. Verinäytteestä 

Potilaille kerrotaan ja tehdään Haipro. Kerrotaan myös potilasasiamiehen yhteystiedot sattuneen haittatapahtuman vuoksi.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Opiskelija

Lähetetty

Edelliseen vielä oli jäänyt kirjoittamatta, että veriäytteestä molemmilla tulisi katsoa ainakin kalium, ( mahd. nestarit) koska Mirjamilla oli kaliumlisä rytmihäiriöiden hoitoon ja Riitta oli saanut virheellisesti kaliumia iv:sti.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Jännitetty viikonlopun yl

Lähetetty

Millon vastaus tulee? 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Minna Salakari

Lähetetty

Hei kaikki! Ohessa Case Mirjamin ratkaisu:

Käsitellään ensin Riitta, jonka tilanne on akuutti ja henkeä välittömästi uhkaava. Kyseessä on ketoasidoosi. Happomyrkytys eli ketoasidoosi on ketoaineiden liikamäärästä veressä johtuva kehon happamoituminen. Kyseessä on harvinainen ja vaarallinen elimistön poikkeustila. Haiman tuottama insuliini säätelee ketoaineiden tuotantoa, mutta jos haima on vaurioitunut esimerkiksi diabeteksen vuoksi eikä kykene tuottamaan insuliinia, voi seurauksena olla hallitsematon ketoosi eli ketoasidoosi.

Ketoasidoosin oireita ovat huonovointisuus, jano, tihentynyt virtsaamistarve, vatsakivut ja raskas, myöhemmin pinnalliseksi muuttuva hengitys, takykardia, asetonin haju hengityksessä. Diabeettisen ketoasidoosin syy on insuliinin puute, jonka syynä voi olla mm. tuore diabetes, insuliinihoidon keskeytyminen syystä riippumatta, akuutti infektio, äkilliset vakavat sairaudet kuten sydäninfarkti.

Ketoasidoosi hoidetaan aina sairaalassa ja hoidon linjauksen tekee lääkäri. Ennen lääkärin konsultaatiota hoitotyöntekijät eivät siis voi pistää insuliinia Riitalle. Anestesialääkäri määrää Riitalle todennäköisesti NaCl-perusnesteen 1000ml tunnissa -vauhdilla, lisäksi Riitta saanee insuliinia i.v., koska verensokeri on korkea. Kun verensokeri on noin 12 mmol/l ja kun dehydraatio on korjattu, voidaan siirtyä subkutaaniseen annosteluun antamalla 10 - 15 yksikköä lyhytvaikutteista insuliinia (asidoosin korjaannuttua voidaan aloittaa myös pitkävaikutteisen insuliinin antaminen).

Tiina ja Antti vastaavat, että Riitan verensokeriarvoa mitataan kerran tunnissa hoidon aikana. Tiina sairaanhoitajana ohjaa tilannetta ja ”jakaa tehtävät”. Riitan yleistilaa, tajuntaa, hengitystä, verenpainetta ja pulssia seurataan säännöllisesti. Anestesialääkäri määrää todennäköisesti perusnesteeseen myös kalium-lisän, jolla ennaltaehkäistään kaliumvaje ja rytmihäiriöt.

Seuraavaksi käsitellään Mirjamin tilanne. Mirjamia hoidetaan kahden hengen huoneessa. Molemmille on määrätty lääkkeitä, joiden annostelusta ja dokumentoinnista sekä lääkehoidon seurannasta vastaa Tiina sairaanhoitajana. Antilla on myös lääkehoitolupa toimiyksikössään, ja hän on saanut jakaa vuoron lääkkeet aamulla potilaille. Osaston opiskelija on jakanut lääkkeet edellisenä iltana, jonka jälkeen Tiina on tarkistanut lääkkeenjaon. Tapaukseen liittyen on tapahtunut kolme virhettä:

1)      Potilaat ovat menneet sekaisin (sukunimet ja potilaspaikat!). Mirjami on saanut Riitan lääkkeet ja Riitta Mirjamin. Mirjami on siis saanut verensokeria alentavat lääkkeet eikä lainkaan pahoinvoinnin estoon tarkoitettua lääkitystä. Tiinan tulisi hoksata muun muassa mitata Mirjamin verensokeri huonovointisuuteen liittyen. Propralin poisjäännin vuoksi rytmihäiriöt ovat palanneet.

2)      Lääkkeet on jaettu virheellisesti. Lääkkeet jakanut opiskelija on sekoittanut Metforminin ja Metopramin keskenään. Tiinan tarkastuksessa asia ei ole käynyt ilmi, ja lääkkeet ovat ”jatkaneet matkaansa” potilaille.

3)      Lääkkeiden jaossa on jaettu epäeettisesti ja ammattitaidottomasti aakkosjärjestyksessä viereistä lääkettä, koska oikeaa lääkettä ei ole ollut hyllyssä. Näin potilaalle on jaettu Metformiinin sijasta Medrolia jättiannosmäärä. Potilas eikä lääkkeet tarkastanut hoitaja ole virhettä huomannut. Medrol kortisonina kohottaa verensokeria jopa vaaralliselle tasolle ja aiheuttaa huomattavia sivuoireita.

Virheellisistä tapahtumista tulee kirjata aina haittatapahtumat toimiyksikön ohjeistuksen mukaan. Tiinan ja Antin tulee kirjata tarkoin, mitä on tapahtunut. Opiskelija on otettava keskusteluun mukaan. Potilaiden vointia tulee seurata ja heille tulee kertoa tapahtuneista virheistä. Heille tulee kertoa oikeudet potilasvirheestä ilmoittamiseen.

Molempien potilaiden kohdalla tarkka ja säännöllinen voinnin seuranta on tarpeen.

Tämä tarina perustuu tositapahtumiin.

 

Terv. Minna

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Heikki

Lähetetty

Lisäisin vielä huomiona, että diabeettinen ketoasidoosi on huomattavan harvinainen dm2 -potilaalle, valtaosa esiintyy dm1-potilailla.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×