Jump to content
Blogi

Käyntilista käteen ja tukka putkella sateeseen. Kuulostaako tutulta, keikkailija?


Sonja Ropponen


Menet tekemään perjantaina iltavuoron kotihoitoon. Alue on itsellesi täysin vieras. Asuinalueen osoitteet ja tietyt maamerkit ovat sinulle utopiaa. Vakituiset hoitajat tuntevat jokaisen kadun, vaikka silmät sidottuina. Eteesi annetaan asiakaskäyntilista, jossa on 15 käyntiä tälle illalle. Siirtymämatkaa paikkojen välillä tulee olemaan 5-10 kilometriä, riippuen kuinka suunnittelet käyntijärjestyksen. Ajattelet, että tästä illasta tulee kiireinen, joudut laittamaan tossua toisen eteen. Ennen kuin lähdet kentälle, toivot, että saat kunnon perehdytyksen asiakkaista. Tietenkin saat, kyllähän se kuuluu osaksi keikkailijan työvuoroa. 

 

Yrität etsiä toimistolta ihmistä joka tietäisi edes perusasioita sinun illan asiakkaistasi. Osa on jo lähtenyt kotiin, osalle asiakkaat ovat vieraita, eivätkä he osaa kertoa mitään. Turhaudut, koska aikaa menee hukkaan, pitäisi olla jo käynneillä. Olet tullut auttamaan vieraalle alueelle, mutta sinulle ei anneta kunnon perehdytystä. Kuulostaako tutulta?

 

Lyhyt ja ytimekäs perehdytys riittää

Lyhytkin perehdytys helpottaa työvuoron sujumista huomattavasti. Asiakkaalla on silloin tunne, että myös keikkailija tietää mitä tekee. Hän voi ohjata asiakkaan esimerkiksi suoraan lääkkeitä ottamaan, tai tekemään yhdessä muistitestiä. Asiakas kokee, että hoito sujuu eikä hänen tarvitse itse olla koko ajan neuvomassa keikkahoitajaa. Keikkailija myös tietää, jos asiakkaalla on esim. alzheimerin tauti tai päihdetaustaa ja osaa huomioida ne käynnillään. Tämä kaikki jää toteuttamatta, jos perehdytystä ei anneta, tai jos se on ”hieman sinne päin.” Usein syynä perehdytyksen puutteellisuuteen on kiire tai hoitajille vieraat asiakkaat. Asiakkaita saattaa olla yhdellä kotihoidon alueella jopa satoja.

 

Kohtaa ilolla

Mielestäni pitäisi aina huolehtia siitä, että työvuoron alussa sovitaan hoitaja joka perehdyttää uuden keikkalaisen. Käydään siis läpi jokainen asiakas, hänen sairautensa ja hoitonsa tulevalla käynnillä. Hyvään perehdytykseen kuuluu myös saada numero johon voi soittaa ja kysyä apua tarpeen tullen. Tällaisesta vastaanotosta jää hyvä fiilis niin keikkailijalle, kun perehdyttäjällekin. Keikkailija tulee myös helposti uudestaan keikalle kyseiseen paikkaan, jos perehdytys on ollut hyvä ja hänellä on ollut tervetullut olo. Se taas ilahduttaa myös asiakkaita ja tutut keikkailijat vaikuttavat myös positiivisesti potilasturvallisuuteen. Joten muistathan ensi kerralla keikkailijan kohdatessasi ystävällisyyden sekä vuoroon perehdyttämisen. Hän on tullut auttamaan vuoron sujumisessa, joten otetaan hänet ilolla vastaan.


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

15 ei useinkaan riitä, vaan niitä käyntejä voi olla illan aikana vaikka 23 ! 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Keikkalainen!

Lähetetty

Voi, kuule tekstiä lukiessa oli naurussa ja itkussa pitelemistä.  Niin upotia  mitä kirjotat nykyisin eli missä maailmassa oikein  elät?

Tervetuloa oikeisiin töihin...

Olin avohoidossa määräaikaisena v.2017, kunta ja luvattiin viikon perehdys, mainostetaan mol:ssa jatkuvasti tätä. Perehdys oli peräti 4h ja karsea kokemus, vakituinen leipiintynyt hoitaja.

Lisäksi minä tein asiakkaan luona työt ja vakituinen kirjasi ylös " kännykkään", ei viitsinyt edes katsetta nostaa ylös.  Tuli heti tunne; Et, ole tervetullut tänne ja eräs vakituinen sanoi sen myös ääneen. AI, olet vielä täällä....Saati  olisi perehdytänyt kännykkä käyttöön.....sain syyt niskaan, kun kirjasin väärin tai en  edes pystynyt. Akku loppui jo 4h päästä eli aina syy minussa.  Oltiin suorastaan suorennuslasin alla ja jotakin oli aina syy oli määräaikaisissa.  Vakituiset yksikään EI OTTANUT OMIAAN MOKIAA VASTUULLE KERTAAKAAN vaan olivat silloin hiljaa ja selän takana juorut toimivat hyvin.  Jos, kysyt jotakin et saanut kunnon vastausta tai et ollenkaan. Jos luvattiin hoitaa asiat, niin taatusti EI HOIDETTU. TAAS syy  oli teidän, ei sen kuka lupasi hoitaa.  Kuinka edes uskalsit sanoa..... Valehtelua, huutamista, piikittelyä, nolaamista ei edes etunimeä osattu käyttää vaan kylmästi loukattiin muiden kuulen. Päivittäistä toimintaa vakituisilta ja en edes ollut ainoa.

Oma asiakas oli kruunu ja se sain kuulla. Kun tein työni ja lähdin seuraavan luokse. En, jäänyt seurustelemaan turhan takia, illassa. Olin HUONO TYÖNTEKIJÄ vakituinen ilmoitti kylmästi seuraavana päivänä. Hällä väliä oli 15 asukasta hoidettavana iltavuorossa ja EN ISTUNUT JUORUAMASSA, turhanpäiten yhden kanssa vaan kaikki olivat samanarvoisia.   Viimeisenä työpäivänä löysin 3 asukasta peräkkäin kaatumasta lattialta. 2 sain itse ylös nostettua, ilman apua ja 3;n soitin apua. Arvatkaa vastaus tähän; Istu ja juo vettä....... Vakituinen olisi tullut avustamaan olisi mennyt matkassa korkeintaan 10min, mutta takapuoli on liian raskas nousemaan ja nyt odotin ainakin 30min ja palkaksi sain "v......a", kun piti tulla auttamaan ja lähdin kotiin todella vihaisena .....onneksi loppuivat työt....

Lisäksi vakituinen ilmoitti perehdys päivänä ; Voit mennä kertomaan esimiehille; Poltan tupakkaa koko käynnin välillä... ja oikeasti myös teki sitä ja muulloin..... sain kuulla myöhemmin; Et päässyt sisärinkiin, kun et tupakoi.  Työntekijät olivat ITSE TEHNEET KYSYMYKSEN , jo haastattelutilanteessa ja tässä oli kiitos.

Nykyisin katson tarkkaan; KUKA HAASTATTELEE ja jos on työntekijä. NIIN HYLKÄÄ sen työnpaikan heti. Liikaa valtaa annettu eräille työntekijöille ja heille on se noussut PÄÄHÄN.

Jos, jotakin uskalsit kysyä vastaus; En, tiedä tai ei mitään vastattu ja katse omissa kännyköissä. Olit pelkkää ilmaa, roskaa toisille työntekijöille. Paitsi jos satut olemaan mies, niin jo olit HYVÄ TYÖNTEKIJÄ, vaikka istut toimistossa lorvimassa 4h eli työpaikat jaettu  näin tasaisesti joka kerta......oli päivittäin tuttua puuhaa ja lähiesimiehet/ johtaja saivat kiinni, mutta eivät välittäneet edes siitä. Ei, viitsitty edes omia ruokailuvälineitä tiskata tai laitaa tiskikoneeseen vaan odotettiin toinen hoitaa minunkin henkilökohtaiset tiskit pois eli olit toisen työntekijän " piika" ja kiitosta ei saanut.

Jos, osaat nuoleskella jne. olet hyvä työntekijä ja pääset sisälle renkiin eli vakituiset hyväksyvät heti. Muuten teidät syrjitään kylmästi ja päälle saat rapaa jatkuvasti. Korjaat lisäksi toisten työt ja KOKO TYÖYHTEISÖ NAURAA JA PILKAA teitä. Paras oli takapuoli ei nousut , kun ovikoodini ei toiminut ja odotin 20min, jos joka viitsisi avata oven sisälle..... Työntekijät leikkivät omillaan älypuhelimillaan ja takapuoli oli juuttunut tuoliin kiinni.   Johtajalle jos kerrot; Nostaa vain olkapäätä ja en tiedä asiasta mitään....

Mistä näitä edesvastuuttomia johtajia /lähiesimiehiä tulee joka ajan nykyisin. 

Nykyisin joutuu jo tarkistamaan kuka on johtajana tai lähiesimiehenä uskaltaako edes tulla keikalle..... Lehdessä luki juuri vaihtavat kerran vuodessa työpaikkaa ja sama meno jatkuu seuraavassa...... lisäksi on tuttua puuhaa johtaja ja lähiesimies vetävät eri köyttä ja työntekijä on siinä välissä.....

Muutama vuosi sitten oli perehdys kunnia asia työpaikka kun työpaikka. Kirjattiin tarkkaan ylös kuka on perehdyttänyt ja mitä.  Johtaja kertoi laki- muu asiat työhakijalle.  Kysyi kuulumisia muutaman viikon päästä.. 

Nyt tee mitä lystäät ja minua ei kiinnosta yhtään tämä asenne on käytännössä.. Tämä on yksi perehdys mitä olen mennyt läpi v.2015 ja sh antoi.  Olen ollut 31 pv työssä ja  minua ei kiinnosta yhtään tee mitä lystäät.  Perehdyttäjä  sh seisotti 4h aamupäivästä käytävällä ja työaikaa oli jäljellä 3h. Ei ohjeita, ei avaimia vaan vierasmaalainen siivoja oli tärkeämpi kuin uusi hoitaja saada työhön. Toinen sh n.30v. myös hirveä: Ollut työssä yli 6kk:ta. Oma älypuhelimen käyttöä työaikana, työt hoitamatta ja ainoa hänen henkilökohtaisia asioita...Lisäksi jos olit vierasmaalainen teille ei kuullut työnteko vaan siirsi ne kylmittäin Suomalaisille hoitajille. Vielä kuulutti kovalla äänellä, ei hänen tarvitse tehdä. On parempi hoitaja kun koulutettu, pätevä Suomalainen. Vaan sen takia kun on vierasmaalainen ja NUORI.

 

 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Oletko ajatellut että ehkä omassa asenteessasi tai käyttäytymisessäsi on jotain korjattavaa jos 110% kaikista työpaikoista on noin hirveitä?

Se ei myöskään ole syy jättää ketään perehdyttämättä että sinulla on paha mieli.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Yks lähäri vaan

Lähetetty

Olen työssä kotihoidossa ja lisäksi teen keikkaa toisille alueille. Teen keikkaa vain muutamalle alueelle juurikin siitä syystä että on helpompi löytää osoitteet ja oppii tuntemaan asiakkaita. Mulla ei tule koskaan tilannetta vastaan että listalla 23asiakasta, kaikki vieraita ja vieraat osoitteet. Selviän keikkatyövuorostani kunnialla 👍

Yhdellä alueella vastaanotto oli tympeä. Aamuvuorossa oli monta sijaista ja vakkarit vain höpöttivät omiaan viikonlopun bileistä. Yleensä olen kyllä saanut hyvän vastaanoton. Kysyn lyhyet ohjeet vakkarilta ja tarkistan hosusta asiakkaan luona että kaikki on tullut tehtyä. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Ei perehdytystä, ei apua.

Lähetetty

Tuttua.  Olin ensimmäistä kertaa Kotihoidon ja Keikkalaisena , soitin potilaalla ambulanssin. Sen jälk. soitin  toimistolle ja kysyin apua,  että voisiko joku tulla potilaan seuraksi koska ambulanssia  joutuu odottamaan pitempään ( ei saanut kiirellistä kyytiä ). Tämä vakityöntekijä antoi puh. numeron mihin ambulanssin  voi soittaa,  niin tulevat avaamaa oven. Minulle  sanottiin että minä en saa jäädä mummon seuraksi, koska minun vuoro on loppunut ja sain luurin korvaan.  Kun olin päässyt kotiin,  ambulanssi soitti että ovat nyt  potilaan oven takana.  Onneksi olin antanut heille oman henk.kohtasen numeroni, koska tämä perehdyttäjä,  keneltä kysyin neuvoa oli antanu väärän puh. numeron. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: -satu-

Lähetetty

Hyvä perehdytys on kaiken a ja o. Uudesta työntekijästä on tulossa kollegasi joten kohtele häntä hyvin. Oma-aloitteellisuus on myös tärkeää, luo turhautuneisuutta jos yrität perehdyttää ja uusi työntekijä seisoo kädet taskussa eikä kiinnosta mikään. Itse olen saanut hyvät perehdytykset joka työpaikassa, ja siitä isot kiitokset. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×